Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Άνοιξε η εφαρμογή για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις

Από σήμερα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ποια είναι τα «κόλπα» των εστιατορίων για να ξοδέψουμε παραπάνω χρήματα

Ποιο είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο μιας επιχείρησης και συγκεκριμένα ενός εστιατορίου; Προς έκπληξη πολλών, δεν είναι ούτε τα μηχανήματα ούτε οι εγκαταστάσεις ούτε η τοποθεσία ούτε και το “μυαλό” του επιχειρηματία αλλά...οι πελάτες αφού καμία επιχείρηση δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς αυτούς.

ΒΑΤΟΠΕΔΙ «Νόμιμα τα συμβόλαια με τους ιδιώτες»

Νόμιμα έκρινε η δικαιοσύνη τα συμβόλαια παραχώρησης ακινήτων σε ιδιώτες από τη μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Με δύο αποφάσεις του πολυμελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης τα οικόπεδα-φιλέτα που είχαν καταλήξει στο μοναστήρι μετά τις «ιερές» ανταλλαγές με τις εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας θεωρήθηκε ότι δόθηκαν νόμιμα σε ιδιώτες και τράπεζες.

Συγκίνηση για 12 παιδιά απ'τη Σαμοθράκη που είδαν την... δική τους Νίκη από κοντά στο Λούβρο

Το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού, όπως αυτό αποτυπώνεται, με μοναδικό τρόπο, στη Νίκη της Σαμοθράκης, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά δώδεκα μαθητέςόλων των βαθμίδων εκπαίδευσης από τη Σαμοθράκη, που επισκέφθηκαν το Μουσείο του Λούβρου, για να "γνωρίσουν" από κοντά, τη Νίκη της... καρδιάς τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ


Την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη υποδέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του, στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης και Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος.

Αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

  Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος αεροψεκασμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών, που υλοποιείται, πρόκειται να πραγματοποιηθούν αεροψεκασμοί το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή της Χαλάστρας, των Μαλγάρων, της Σίνδου και του Ανατολικού του νομού Θεσσαλονίκης. Ο αεροψεκασμός θα ξεκινήσει κατά τη δύση του ηλίου και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις δύο ώρες.

ΔΑΚΕ Ι.Τ: " Η υπόθεση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας είναι υπόθεση όλων μας"

Η απαξίωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας εντείνεται με θύματα τους εργαζόμενους που αν και παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από 5 μήνες συνεχίζουν με αυταπάρνηση την τιτάνια προσπάθειά τους προκειμένου να αποφευχθεί το “λουκέτο” σε μια άλλοτε κραταιά βιομηχανική μονάδα της χώρας.

Μην πετάτε πλαστικά στο περιβάλλον – Στοιχεία-σοκ για τα θαλάσσια οικοσυστήματα

Συνταρακτικά όσο και απογοητευτικά είναι τα στοιχεία των ερευνών για τα επίπεδα της θαλάσσιας ρύπανσης και ειδικά τις συγκεντρώσεις πλαστικού, τόσο στις ελληνικές θάλασσες όσο και στους ωκεανούς του κόσμου.

Αύριο Σάββατο στην Νυμφόπετρα το 40ημερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερομόναχου Ιγνατίου

Στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Νυμφόπετρας Λαγκαδά θα πραγματοποιηθεί αύριο Σαββάτο 19 Ιουλίου  το 40ημερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερομόναχου Ιγνατίου  (κατά κόσμο Ιωάννη Σαρόγλου) ο οποίος αποδήμησε εις κύριον  σε ηλικία 48 ετών.

Αλλαγές δεν γίνονται χωρίς... αλλαγές!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η ιταλική προεδρία, δια του νέου προεδρεύοντος στην ΕΕ πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι, έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων, αλλά θα επιδιώξει αλλαγή νοοτροπίας στην Ευρώπη, ώστε να δοθούν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα που την ταλανίζουν.

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι των μετατροπών των συμβάσεων 50.000 δημοσίων υπαλλήλων

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στις μετατροπές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίες έγιναν επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η εντολή που έχει δοθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι έως το φθινόπωρο να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι 50000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα αποτελέσουν και τη βασική «δεξαμενή» των 2000 απολύσεων που πρόκειται να γίνουν κατά το 2015.

Θράκη: Του έδωσαν άδεια από τις φυλακές και... μην τον είδατε - Ο δράστης εντοπίστηκε σε άλλη πόλη!

Ο δράστης παραβίασε 6ήμερη άδεια και έφυγε από την Κομοτηνή,με προορισμό την Ξάνθη...

Ο 33χρονος πρωταγωνιστής της υπόθεσης, συνελήφθη τελικά το μεσημέρι της Πέμπτης (17-07-2014), στην Ξάνθη, από αστυνομικούς. Ο δράστης παραβίασε τακτική άδεια από Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

16 θεραπευτικές τροφές


Εξαφανίστε τον περιστασιακό πονοκέφαλο ή τους πόνους στην κοιλιά, με θεραπείες που θα βρείτε μέσα στην κουζίνα σας.

1. Μπανάνα

Θεραπεύει το άγχος: μία μπανάνα περιέχει το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Β6, η οποία βοηθά τον εγκέφαλο να παραγάγει την χαλαρωτική σεροτονίνη.

295 ψυχές «θυσία» στον εμφύλιο της Ουκρανίας

Ένα απίστευτο παιχνίδι εξουσίας ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα στοίχισε, μεταξύ άλλων, τη ζωή σε 295 ψυχές... Το περιστατικό που συγκλονίζει εκ νέου τον πλανήτη βρίσκεται υπό ένα απόλυτο πέπλο μυστηρίου, καθώς, κανένας δεν γνωρίζει ποιος τελικά κατέρριψε το αεροσκάφος.