Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Δήμος Τεμπών: 300 βάρκες στο Δέλτα του Πηνειού

Σε μια ξεχωριστή κι ιδιόμορφη γωνιά της θεσσαλικής γης, στην κοίτη του ποταμού Πηνειού, διαμορφώνεται ένα ιδιαίτερο φυσικό λιμανάκι.

Η περιοχή «Καράβια» γίνεται το ορμητήριο για τις ψαρόβαρκες των παραλίων του Δήμου Τεμπών κι από εκεί, ερασιτέχνες κι επαγγελματίες αλιείς διασχίζουν τα «δάκρυα» του Ολύμπου και του Κισσάβου για να ξανοιχτούν μεσοπέλαγα διεκδικώντας ταυτόχρονα μια καλή ψαριά.

Επιστρέφει η ζέα στην Κρήτη

Με τη βοήθεια θεριζοαλωνιστικής μηχανής που έφτασε στο Κάτω Χωριό Ιεράπετρας από το Ασήμι Ηρακλείου έγινε χθες ο θερισμός του δίκοκκου σιταριού – της αρχαίας ζέας – που είχαν σπείρει πιλοτικά στις αρχές του χειμώνα τα αδέρφια Μιχάλης και Αντρέας Παπαδοπετράκης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην εκδήλωση “Αλωνέματα 2014″ που οργανώνει για μια ακόμη χρονιά στις πηγές του Κεφαλοβρυσίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμαύκας.

Παίρνουν άδειες οικοδομικοί συνεταιρισμοί σε δασικές εκτάσεις

Mόνο το 10% των οικοδομικών συνεταιρισμών που βρίσκονται μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις της Αττικής θα μπορεί να πολεοδομηθεί στον τόπο του με την προϋπόθεση ότι έχει ρυμοτομικό σχέδιο εγκεκριμένο πριν το 1975. Ακόμη και αυτό όμως το μικρό ποσοστό ενδέχεται να υπόκεινται σε περαιτέρω συρρίκνωση, εφόσον για τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται οι εκτάσεις αυτές δεν προβλέπεται οικιστική ανάπτυξη από τον υπερκείμενο σχεδιασμό (π.χ το ρυθμιστικό τη Αθήνας) και εφόσον με αποφάσεις του δεν το επιτρέπει το ΣτΕ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ UDI KAI ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ MONTEREAU YVES JEGO

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Κεντροδεξιού Κόμματος UDI (Union des démocrates et indépendants – Ένωση των Δημοκρατών και των Ανεξάρτητων) και Δήμαρχο της γαλλικής πόλης Montereau- Fault- Yonne, που βρίσκεται στην περιφέρεια του Παρισιού, Yves Jégo (Υβ Ζεγκώ) είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Γαλλία.

Θεσ/νίκη: Απογευματινή επίσκεψη... δωρεάν σε 2 μονάδες του ΠΕΔΥ - Νέο διευρυμένο ωράριο

Με διευρυμένο ωράριο και με περισσότερες ειδικότητεςλειτουργούν εδώ και λίγες μέρες δύο μονάδες του ΠΕΔΥ στηΘεσσαλονίκη, όπου δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα επίσκεψης των πολιτών ακόμα και χωρίς ραντεβού, ιδιαίτερα στο απογευματινό ωράριο.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη θα έχει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αύριο Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, στο γραφείο του στην Περιφέρεια.



ΟΑΕΔ - Κοινωνικός τουρισμός: Κάντε αίτηση για δωρεάν διακοπές

Μέχρι τις 11 Αυγούστου 2014 μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι αίτηση για δωρεάν διακοπές μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού που πραγματοποιεί ο ΟΑΕΔ το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου 2014 έως και 31 Αυγούστου 2015.

Οι πολιτικοί των Σκοπίων παραμένουν ακραίοι, αν και η χώρα τους κινδυνεύει

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Οι συγκρούσεις και τα βίαια επεισόδια που σημειώνονται κατά διαστήματα στην ΠΓΔΜ μεταξύ πολιτών σλαβικής και αλβανικής καταγωγής και οι αιματηρές διαδηλώσεις που οργανώνουν οι Αλβανοί με διάφορες αφορμές, αν και επισήμως καταδικάζονται από τα Σκόπια, συνήθως χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Διαφθορά κατά της Ανάπτυξης

Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση δεν θα πραγματοποιηθεί μόνον σύμφωνα με την σύγκλιση προς ποσοτικούς οικονομικούς δείκτες. Ανάλογης σημασίας είναι και οι ποιοτικοί δείκτες της δημοκρατίας και της δίκαιης λειτουργίας του κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Η οικονομική διαφθορά πλήττει τη δημοκρατία, γιατί διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, καθώς επιτρέπει τον παράνομο πλουτισμό κάποιων και τη μεταφορά των φορολογικών βαρών στους συνεπείς πολίτες

Της Μαριέττας Γιαννάκου
πρώην υπουργού

Θρήνος στη Λαμία για 20χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε στη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην οδό Παπαποστόλου στη Λαμία.
Σύμφωνα με το LamiaReport, τα δυο μηχανάκια κινούταν στην ίδια κατεύθυνση, από Λαμία προς Νέα Μαγνησία. Λίγο πριν το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, κάτω από άγνωστες συνθήκες συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Τραγικός θάνατος τεσσάρων παιδιών που έπαιζαν στην παραλία της Γάζας

ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο τεσσάρων παιδιών σε παραλία της Γάζας, έπειτα από βομβαρδισμό ξεκίνησε ο ισραηλινός στρατός, ένα περιστατικό το οποίο χαρακτήρισε «τραγικό». «Ερευνούμε ευσυνείδητα το εν λόγω συμβάν» αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιτελείου, τη στιγμή που το Ισραήλ πιέζεται όλο και περισσότερο από τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει την πολεμική εκστρατεία, που έχει στοιχίσει τη ζωή εκατοντάδων Παλαιστινίων αμάχων.

Συνάντηση θεσμός στη Θεσσαλονίκη για τους Πόντιους

Αρχίζει την Πέμπτη το 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων. Περισσότεροι από 700 εκπρόσωποι από ποντιακά σωματεία θα δώσουν το παρών.Το 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, που διοργανώνει το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και το Σωματείο “Παναγία Σουμελά” στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας από 17 έως 20 Ιουλίου.

Οι 40άρηδες επιστρέφουν στο χωράφι λόγω κρίσης

Μπροστά, η ζωή στην επαρχία, ένα πατρικό σπίτι και διαθέσιμη γη που μένει ανεκμετάλλευτη. Πίσω, η αγχωτική καθημερινότητα της πόλης, η ανεργία και οι λογαριασμοί που γίνονται βουνό. Στο δίλημμα, όπου η απάντηση φαντάζει εύκολη- αν και η πραγματικότητα είναι δύσκολη- αρκετοί νέοι έκαναν το βήμα προς τα εμπρός.