Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ενα μανιτάρι κρύβει το μυστικό της... αθανασίας

Καταπολεμά την ανδρική υπογονιμότητα, τονώνει το ανοσοποιητικό, βοηθά μεταξύ άλλων στη χοληστερόλη και μπορεί κάποιος να το καταναλώσει ως αφέψημα ή σε κάψουλα.

Ενα μανιτάρι κρύβει το μυστικό της... αθανασίας 
Μια αποξηραμένη φέτα από το «μανιτάρι της αθανασίας» καταπολεμά την ανδρική υπογονιμότητα.

Συγχαρητήρια Σαμαρά στον αστυνομικό που ακινητοποίησε το Μαζιώτη

Τα συγχαρητήριά του έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον ειδικό φρουρό της Ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι πυροβολήθηκε από τον έως πρότινος καταζητούμενο τρομοκράτη, Νίκο Μαζιώτη, πέτυχε να τον συλλάβει.

Είναι όντως «επαχθές» το Ελληνικό χρέος;

Το διάστημα 1981-85 δημιουργείται στην Ελλάδα μια φιλική προς το ΠΑΣΟΚ μεσαία τάξη εσωστρεφής και εχθρική προς κάθε φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή ιδέα, που διψούσε για χρήμα, αλλά ήθελε να το αποκτήσει χωρίς κόπο και κυρίως όχι μέσα από τους μηχανισμούς της αγοράς και του οικονομικού ανταγωνισμού.
και στις Δημοκρατίες υπάρχει διαφθορά πολλές φορές μάλιστα πολύ μεγαλύτερη από άλλου τύπου καθεστώτα

του Φάνη Ζουρόπουλου*

Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Θεσσαλονίκη

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το Αστεροσκοπείο Αθηνών ο σεισμός ήταν μεγέθους 3 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα...

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Από Σεπτέμβρη σε εφαρμογή το μέτρο

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ενώ η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Φορολογικές δηλώσεις 2014: Πώς να υπολογίσετε το πρόστιμο της εκπρόθεσμης δήλωσης

Με εγκύκλιο που έδωσε η γγ Δημοσίων Εσόδων κ. Αικατερίνη Σαββαίδου διευκρινίζει τον τρόπο υπολογισμού των προστίμων εκπρόθεσμης φορολογικής δήλωσης των φυσικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2014.

Γιαννιτσά: Σύλληψη πατέρα και γιου για παράνομα ποτά

Σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που επέβαινε ένας 51χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, η οποίες δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτές οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι.

Απομακρύνονται οι πρόωρες εκλογές

Το πολιτικό σκηνικό δείχνει να σταθεροποιείται πλέον προς καταστάσεις πολυκομματικών κυβερνήσεων, γεγονός που υπαγορεύει και νέες πολιτικές ισορροπίες. Κυοφορούνται εξελίξεις οι αποστάσεις που θα πρέπει να καλύψουν τα δύο μεγάλα κόμματα ώστε να επανέλθουν στις αφετηρίες τους είναι αρκετά μεγάλες

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται μπάρες φρούτων και ξηρών καρπών

ΕΠΙΜΟΛΥΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ

Με εντολή του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ανακαλούνται από την αγορά μπάρες φρούτων & ξηρών καρπών, καναδικής προέλευσης, οι οποίες είναι πιθανώς επιμολυσμένες με σαλμονέλα.

Τροχαίο με θύμα αρκούδα στην Εγνατία οδό

Ακόμα ένα τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα στην Εγνατία Οδό σημειώθηκε την Τρίτη στο τμήμα «Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή». Πρόκειται για το δεύτερο που σημειώνεται το 2014.

Στρατιώτης σκοτώνει πέντε γιατί του είπαν ότι έμοιαζε στον... Μπομπ Σφουγγαράκη!

Ο στρατιώτης συνελήφθη μετά το περιστατικό

Ο Νοτιοκορεάτης στρατιώτης σκότωσε τους πέντε συντρόφους του τον περασμένο μήνα γιατί όπως ισχυρίστηκε, τον ταπείνωναν λέγοντας του ότι μοιάζει στον Μπομπ Σφουγγαράκη, το γνωστό παιδικό κινούμενο σχέδιο.

Ζημιές σε Καβάλα και Δράμα από την ισχυρή νεροποντή

Το φέρι μπόουτ περίμενε 30 λεπτά να κοπάσουν οι άνεμοι για να μπει στο λιμάνι.

Μικρής έκτασης ζημιές στην Καβάλα και τη Δράμα προκάλεσε η νεροποντή που έπληξε χθες το βράδυ και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τις δυο περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας.

Ο διαρρήκτης ήταν οπλισμένος με σπρέι πιπεριού

Ούτε που τόλμησε να χρησιμοποιήσει τη συσκευή εκτόξευσης πιπεριού την οποία είχε μαζί του ένας 34χρονος Έλληνας, όταν είδε να τον πληιάζουν άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τον αντιλήφθηκαν να παραβιάζει ένα αυτοκίνητο στο Βόλο.

Συνελήφθη ο Μαζιώτης σε συμπλοκή στο Μοναστηράκι

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται από το μεσημέρι ο καταζητούμενος και ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», Νίκος Μαζιώτης, μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και ελαφρά, δύο τουρίστες, ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός.

Δράμα: Βρέθηκε το πτώμα 85χρονου που είχε εξαφανιστεί


Το πτώμα 85χρονου που είχε εξαφανιστεί στις 14 Ιουλίου εντοπίστηκε στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σιδερόνερου Δράμας, στην όχθη του ποταμού Νέστου, κάτω από τη γέφυρα Παπάδων.

Εξακόσιες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στους δρόμους

"Ελέγχουμε και γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την ημερομηνία και ώρα λήξης της ασφάλισής μας και φροντίζουμε για την έγκαιρη ανανέωσή της ή για τη σύναψη νέας ασφάλισης".

Αυτό τονίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες με αφορμή τις αλλαγές που επήλθαν στο νομοθετικό πλαίσιο από 5 Μαΐου 2014 σχετικά με την υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου με τον Νόμο 4261/2014 (ΦΕΚ Α 107 /5.5.2014) που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η συνεννόηση προτιμότερη από το λουκέτο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η Ελλάδα πρέπει να είναι η μόνη χώρα του δυτικού κόσμου, όπου υπάρχουν κόμματα που δεν είναι κομμουνιστικά και πολίτες που δεν είναι κομμουνιστές, πλην όμως θεωρούν ότι το κράτος μπορεί να υποδύεται τον επιχειρηματία - τον οποίο μάλιστα οι ανωτέρω εμφανίζουν και ως... ικανό και αξιόπιστο.

Αρνούνται δηλαδή (στην προσπάθειά τους να χαϊδέψουν αυτιά) πως όπου το κράτος έγινε επιχειρηματίας, οι επιχειρήσεις που διηύθυνε κατέρρευσαν.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ “ΧΡΩΜΑ ΡΟΔΙΟΥ” ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μουσική βραδιά με χορευτικά συγκροτήματα και τραγουδιστές από την Ελλάδα, τη Ρωσία και το Καζακστάν διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Γ΄ Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης «Χρώμα Ροδιού», το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Οργανισμός του Διεθνούς Προγράμματος Δημιουργικής και Προσωπικής Ανάπτυξης Παιδιών και Νεολαίας «Παιδιά του ΧΧΙ αιώνα» της Ρωσίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας...

Απεργούν σήμερα οι διανομείς των ΕΛΤΑ

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Απεργούν σήμερα οι διανομείς των ΕΛΤΑ στο νομό Αττικής διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων προκειμένου «να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία των ταχυδρομείων».

Κρατούμενος των φυλακών Αλικαρνασσού έραψε... το στόμα του

Έραψε το στόμα του, και αρνείται να δεχθεί τροφή, νεαρός κρατούμενος των φυλακών Νέας Αλικαρνασσού.
Απογοητευμένος όπως λένε, συγκρατούμενοί του, επειδή δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημα που υπέβαλε για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί, αποφάσισε να προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Σύλληψη 27 παράνομων μεταναστών στη Μυτιλήνη

Είκοσι επτά παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, τις πρωινές ώρες της Τρίτης, στη θαλάσσια περιοχή Παμφίλων της Λέσβου, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.