Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΟΑΣΘ: Κανονικά αύριο τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ αποφάσισαν να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας που πραγματοποίησαν σήμερα καθώς εκταμιεύθηκαν χρήματα για την μισθοδοσία τους.

Το Σαββάτο στην Νυμφόπετρα το 40ημερο το μνημόσυνο του μακαριστού Ιερομόναχου Ιγνατίου

Στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Νυμφόπετρας Λαγκαδά θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 19 Ιουλίου 40ημερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερομόναχου Ιγνατίου  (κατά κόσμο Ιωάννη Σαρόγλου) ο οποίος αποδήμησε εις κύριον  σε ηλικία 48 ετών.

Ευτυχώς η δικαιοσύνη φροντίζει τους υπερχρεωμένους

Αποφάσεις-τομές των ελληνικών δικαστηρίων λύνουν τα χέρια χιλιάδων δανειοληπτών που έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Η τελευταία απόφαση που προκάλεσε θόρυβο στο τραπεζικό σύστημα σχετίζεται με δανειολήπτη ο οποίος πήρε δάνειο σε συνάλλαγμα και εξαιτίας της πτώσης του ευρώ οφείλει σχεδόν τα ίδια χρήματα απ’ αυτά που δανείστηκε πριν επτά χρόνια.

Πως τα έντομα θα ταΐσουν τα 9,6 δισ. ανθρώπων το 2050

Ο πληθυσμός του πλανήτη αναμένεται να αυξηθεί από τα 7,2 δισ. που είναι τώρα στα 9,6 δισ. το 2050 με τους επιστήμονες να ψάχνουν να βρουν τρόπους για να θρέψουν τα επιπλέον 2 δισ. στόματα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Β.Ζ. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Εν όψει της κρίσιμης σύσκεψης για το μέλλον των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (Ε.Β.Ζ.), που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γ. Μωυσιάδη εκ μέρους της Π.Κ.Μ., ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εκρηξη σε εργοστάσιο βεγγαλικών στο Ζευγολατιό-4 τραυματίες, οι 2 παιδιά

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη και φωτιά που προκλήθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων, λίγο μετά το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Τα ισόβια έγιναν 12 χρόνια για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο – Όλες οι ποινές

«Έσπασαν» τα ισόβια για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, καθώς κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στην πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης και το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή 12 ετών φυλάκισης.

Πυροβόλησε καταλάθος τη γυναίκα του με πιστόλι στυλό!

Λίγο έλειψε να γίνει άθελά του... συζυγοκτόνος ένας 51χρονος που οπλοφορούσε παράνομα με πιστόλι- στυλό, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες την ώρα που είχαν τελειώσει το γεύμα τους σε ταβέρνα στο Αιγάλεω!

Δροσιστείτε με μια... αγγουροσαλάτα

Μια πανεύκολη συνταγή για τη πιο δροσερή και νόστιμη σαλάτα.

Υλικά 1 αγγούρι με τη φλούδα του 2 καρότα 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 2 κ.σ. μαγιονέζα σπιτική ή εμπορίου 3 κ.σ. ξίδι από κρασί 3/4 κούπας ελαιόλαδο αλάτι

ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020


Το στρατηγικό σχέδιο Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (RIS3) για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη σημερινή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
«Σήμερα ολοκληρώνεται η εντατική προσπάθεια της Περιφέρειάς μας να διαμορφώσει τη στρατιγική και τις προτεραιότητες της Έξυπνης Εξειδίκευσης, στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020». Από το Σεπτέμβριο του 2014, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενεργοποίησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς – ερευνητικούς, παραγωγικούς και επιχειρηματικούς, με απώτερο στόχο να διαμορφωθεί ένα κοινό όραμα για την Κεντρική Μακεδονία, με κοινή συναίνεση, συνεργασία και διάλογο.

Μέρες αγωνίας για την Αργεντινή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ο χρόνος τελειώνει για την Αργεντινή, καθώς στις 30 Ιουλίου λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στη χώρα για να καταβάλει ποσό 1,3 δις δολαρίων στα δύο κερδοσκοπικά funds, που δεν δέχθηκαν να μπουν στις δύο αναδιαρθρώσεις χρέους (2005 και 2008).

Την περασμένη Παρασκευή οι μέσω Αμερικανού μεσολαβητή Ντάνιελ Πόλακ διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών κατέληξαν σε αποτυχία.

Οδηγίες προστασίας των παικτών σε διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΟΝ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ

Να επιδιώξουν υψηλό επίπεδο προστασίας για τους καταναλωτές, τους παίκτες και τους ανηλίκους, προέτρεψε σήμερα τα κράτη μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εγκρίνοντας ορισμένες αρχές για τις υπηρεσίες διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών.

Ενοχος για απλή συνέργεια ο Παπαγεωργόπουλος

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον Β. Παπαγεωργόπουλο -κατά πλειοψηφία (3-2) και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου- για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία, πράξη που επισύρει ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης (10 έως 20 έτη).

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020

Το στρατηγικό σχεδιασμό και τις προτεραιότητες του Σχεδίου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ερχονται εκκαθαριστικά και πληρωμή... 5 φόρων

Ξεκινά σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του... λογαριασμού του Ιουλίου, καθώς μέχρι τις 31 του μήνα εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν έως και πέντε φόρους.

Ηλεία: Πνίγηκε μπροστά στη 17χρονη κόρη του ο Δημήτρης Στεργιόπουλος - (Φωτό)!

Ο άτυχος άντρας έπεσε στη θάλασσα μαζί με την κόρη του, μπροστά στα μάτια της γυναίκας του, που καθόταν στην παραλία...

Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς στην τοπική κοινωνία, πως τόσο ξαφνικά, τόσο άδικα, «έφυγε» από τη ζωή ένας από τους καλύτερους ανθρώπους, εξαιρετικός οικογενειάρχης και υπάλληλος στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Δίδυμος ουρανοξύστης “όρθιο χιλιόμετρο” τρώει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους

Ο δίδυμος ουρανοξύστης Phoenix Tower που θα κατασκευαστεί στην πόλη Γουχάν της Κεντρικής Κίνας θα “ισοφαρίσει” σε ύψος τον πύργο Kingdom Tower στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και κάτι πολύ περισσότερο.

Υπό εξαφάνιση οι λατέρνες της Θεσσαλονίκης- Δείτε έναν από τους τελευταίους υπερασπιστές της παράδοσης. Δείτε το βίντεο


Παλιότερα υπήρχαν πολλές και γέμιζαν τους δρόμους με υπέροχες μελωδίες, σήμερα οι λατέρνες αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση!

Όπως είπε στο seleo ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που κυκλοφορούν με τη λατέρνα τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην πόλη αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει μόνο δύο λατέρνες.

Μ. Κεφαλογιάννης: ’Η τρόικα μας αποχαιρετά το Δεκέμβριο’ - Αποκλειστικά στο ΜΝ

Αποστομωτικός προς τους επικριτές της Κυβέρνησης σε όσους τη χαρακτηρίζουν "ως εντολοδόχο" είναι ο επικεφαλής ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανόλης Κεφαλογιάννης." Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης την δίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όχι στον κηπουρό του, αλλά στον αρχηγό του κόμματος που έχει τη Δεδηλωμένη στην Ελληνικής Βουλής".  

Κατάλογος με 860 συντάξεις - μαϊμού

Σαφάρι για την «επιστροφή» 13,4 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν παράνομα εισπράξει επιτήδειοι έχει ξεκινήσει το ΙΚΑ, που το τελευταίο διάστημα κατέθεσε 861 μηνυτήριες αναφορές.
Τον δρόμο της δικαιοσύνης θα πάρουν σύντομα και άλλες περιπτώσεις και είναι χαρακτηριστικό πως χθες αποκαλύφθηκε ακόμα μία υπόθεση, όπου ένας 70χρονος έπαιρνε τη σύνταξη νεκρής ασφαλισμένης χρησιμοποιώντας μάλιστα την κάρτα της.

Χαλκιδική: Πνιγμός 67χρονου στα Μυκονιάτικα

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε την Κυριακή η μοίρα ενός 67χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του την ώρα που κολυμπούσε στην περιοχή Μυκονιάτικα Χαλκιδικής.
Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Χωρίς αστικά λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Χωρίς αστική συγκοινωνία είναι από σήμερα το πρωί η Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Η Γερμανία κέρδισε το παγκόσμιο κύπελο με νίκη 1-0 επί της Αργεντινής

Με γκόλ στη παράταση, η Γερμανία νίκησε 1-0 την Αργεντινή και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, μετά από γκόλ του Μάριο Γκέτσε στο 113΄.
Το γκόλ μπήκε μετά από ωραία κούρσα και σέντρα του Σίρλε, εξαιρετικό κατέβασμα με το στήθος και σουτ στην κίνηση από τον Γκέτσε, ο οποίος έγραψε το 1-0.

Πέφτει τσεκούρι στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις – Αυξάνονται ως και δύο χρόνια τα όρια

- Το νέο ασφαλιστικό προβλέπει αύξηση των ορίων ηλικίας από 6 μήνες ως 2 χρόνια
- Θα την πληρώσουν όσοι δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμασυνταξιοδότησης
- Εξετάζεται εναλλακτικά σχέδιο αύξηση των ημερών ασφάλισης στις 6.000Το μεγάλο τσεκούρι του νέου ασφαλιστικού θα πέσει αυτή τη φορά όχι σε ποσά, αλλά σε όρια ηλικίας.