Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Δωρεάν εξετάσεις από 14 έως 18 Ιουλίου

Δωρεάν εξετάσεις για τους πολίτες διοργανώνει σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, από τη Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 18 Ιουλίου ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδας “Προμηθέας”, σε συνεργασία με την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ηπατίτιδας 2014, που έχει οριστεί η 28η Ιουλίου.

ΣΕΡΡΕΣ Οχιά δάγκωσε αγρότη σε καπνοχώραφο

Άγιο είχε 66χρονος αγρότης στη Βέργη Σερρών.
Τον δάγκωσε οχιά στο χωράφι του και παρότι αρχικά θεώρησε ότι δεν θα έχει πρόβλημα, στη συνέχεια διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε στην εντατική και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Εισαγγελικό “φίλτρο” στις προμήθειες για αιμοκάθαρση

Έρευνα που αγγίζει μέχρι και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ξεκίνησε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης με αφορμή νέες καταγγελίες για δράση “καρτέλ” στον χώρο της υγείας και συγκεκριμένα στην προμήθεια φίλτρων αιμοκάθαρσης. Πρόκειται για τη δεύτερη εισαγγελική έρευνα που γίνεται στη Θεσσαλονίκη με το ίδιο αντικείμενο.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Πέντε χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη για 120.000 ασφαλισμένους


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Tη δυνατότητα να ανοίξουν έως και πέντε χρόνια νωρίτερα την πόρτα εξόδου έχουν 120.000 ασφαλισμένοι, που θα επιλέξουν τη λύση της πρόωρης συνταξιοδότησης. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή, καθώς η επιλογή της ... ταχύτερης εξόδου έχει θετικά αλλά και αρνητικά και επομένως οι ασφαλισμένοι πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Συνελήφθη 18χρονος ληστής σπιτιών στη Θεσσαλονίκη


Αστυνομικοί συνέλαβαν το τρίτο μέλος συμμορίας που εμπλέκεται σε πάρα πολλές ληστείες και διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη. 

Οι αστυνομικοί στη συμπρωτεύουσα συνέλαβαν τον 18χρονο Αλβανό, σε βάρος του οποίου, καθώς και δύο ακόμη συνεργούς του...

Κωνσταντινούπολη:Έκρηξη σε κτίριο με τέσσερις τραυματίες

Έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά σημειώθηκε σε κτίριο στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας σύμφωνα με τα ΜΜΕ τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.

Στις φλόγες το Πεδινό Κιλκίς

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην αγροτική περιοχή Πεδινού Κιλκίς από τις 10.30 το πρωί.Στο τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται 13 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και 32 πυροσβέστες...

Κομοτηνή: Φως στη δολοφονία του φύλακα της μάντρας - Τον σκότωσαν για να χτίσουν το σπίτι τους με τα κλεμμένα!

Ένας 24χρονος από το Δροσερό Ξάνθης και άγνωστος αριθμός συνεργών του ευθύνονται για τη δολοφονία του 49χρονου νυχτοφύλακα σε μάνδρα οικοδομικών υλικών στην Κομοτηνή πριν από λίγες μέρες. Μετά από έρευνες της Αστυνομίας εντοπίστηκε ο 24χρονος και το μεγαλύτερο μέρος των υλικών που είχαν κλέψει προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει στην ανέγερση κατοικίας του.

Ποιοι δικαιούνται φθηνότερο ρεύμα

Διπλές μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για περίπου 1,5 εκατομμύριο μικρούς εμπόρους κι ελεύθερους επαγγελματίες έρχονται μέσα στον Ιούλιο από τη ΔΕΗ και κατόπιν σχετικής έγκρισης του υφυπουργού ΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου.

Τράκαρες στο εξωτερικό; Έχεις ασφάλεια πλέον

Δημιουργήθηκε και στην Ελλάδα Οργανισμός Αποζημίωσης και Κέντρο Πληροφοριών για την αποζημίωση των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα στο εξωτερικό. Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.Είναι καλοκαίρι, πολλοί ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Τι θα συμβεί εάν κάποιος εμπλακεί σε ατύχημα με το αυτοκίνητο, ενώ βρίσκεται εκτός Ελλάδος; Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να διευκολύνει στην αποζημίωση των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα στην ΕΕ.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Σύμη, Δωδεκάνησα: Η ανέπαφη ομορφιά της και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική θα σας μαγέψουν!

news.gr

ΜΙΤ FingerReader: Το δαχτυλίδι που διαβάζει (video)

Αμερικανοί ερευνητές κατασκεύασαν μια μικρή συσκευή, που φοριέται στον δείκτη του χεριού και, όταν κανείς την ακουμπάει σε ένα βιβλίο ή άλλο κείμενο, εκτυπωμένο ή σε οθόνη υπολογιστή, διαβάζει φωναχτά, έτσι ώστε ένας τυφλός να μπορεί να ακούσει αυτό που είναι γραμμένο. Καμία άλλη συσκευή δεν υπάρχει που να παρέχει τόσο ολοκληρωμένα αυτή τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο.

Σεισμός 6,8 Ρίχτερ συγκλονίζει την Ιαπωνία - Κίνδυνος για μεγάλα κύματα στις ακτές

Σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών σημειώθηκε 165 χλμ. ανατολικά της πόλης Ιουάκι της νήσου Χονσού στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε πριν από λίγο το USGS, το γεωδυναμικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.Σύμφωνα με τις αρχές υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί τσουνάμι μετά την ισχυρή αυτή δόνηση.