Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Η εποχή του ταχυανθρώπου και η σημασία της

Δεν χωράει καμμία αμφιβολία πλέον ότι, όλο και περισσότερο, η εποχή μας είναι αυτή της ταχύτητας, της επιτάχυνσης της ιστορίας και της πιθανής απώλειας της αντιπροσωπεύσεως του μέλλοντος


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΔΟΡΙΟ ΤΣΙΠ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ

Αμερικανική εταιρεία ανέπτυξε τεχνολογία ενός ειδικού μικροσκοπικού τσιπ, που μέσω της υποδερμικής τοποθέτησης του σε γυναίκες, πραγματοποιεί αυτόματη αντισύλληψη, με την ειδική τεχνολογία να επιδρά στον γυναικείο οργανισμό έως και 16 έτη!!

Επιστήμονας δημιούργησε ιό που μπορεί να εξολοθρεύσει την ανθρωπότητα

Τέτοιες ιστορίες συνήθως εμφανίζονται στα σενάρια ταινιών δράσης ή τρόμου, ωστόσο αυτή που θα διαβάσετε είναι πέρα ως πέρα πραγματική.

Ένας καθηγητής του αμερικανικού Πανεπιστημίου Γουισκόνσιν-Μάντισον δημιούργησε πρόσφατα ένα παρακλάδι του ιού της γρίπης H1N1, το οποίο μπορεί να παρακάμψει τα αντισώματα του ανθρώπινου οργανισμού και ουσιαστικά να πολλαπλασιαστεί ανεξέλεγκτο.

Ιαπωνία: Παραιτήθηκε ο υπουργός που... έκλαιγε επί τρεις ώρες (vid)

Ο Ιάπωνας πολιτικός που προκάλεσε αίσθηση σε όλον τον κόσμο καθώς έκλαιγε και οδυρόταν επί τρεις ώρες σε συνέντευξη Τύπου προσπαθώντας να δείξει ότι αδίκως τον κατηγορούν για διαφθορά, υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του.

ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΑΝΟΙΞΑΝ! ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ!

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
www.analystsforchange.org
Τα δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη, με τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στην λωρίδα της Γάζας και την συνεχή εκτόξευση ρουκετών από την Παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς από την Γάζα στο κεντρικό Ισραήλ δεν ήταν τυχαία και ξαφνικά.

ΟΑΣΘ Με νέες κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι για το αδιέξοδο στα οικονομικά


Με άδεια χέρια επέστρεψαν χθες από την Αθήνα ο πρόεδρος των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και ο εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου.


Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Τραγωδία στη Σάμο: Ναυάγιο με δύο νεκρούς μετανάστες

Ακόμα ένα τραγικό περιστατικό με πρωταγωνιστές μετανάστες σημειώθηκε στα νερά του Αιγαίου.

Δυο μετανάστες -ένας άντρας και μια γυναίκα- έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος τους βυθίστηκε δέκα ναυτικά μίλια από το Καρλόβασι Σάμου.

Ψηφίστηκε το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από το Α' Θερινό Τμήμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στα άρθρα, τις τροπολογίες και στο σύνολο για την τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Κατάστασης δημοσίων υπαλλήλων και ΝΠΔΔ - επιλογή προϊστάμενων οργανικών μονάδων.

Από το 1985 προβλέπονταν η πτώχευση

Οι αναζητούντες εξιλαστήρια θύματα για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, ως φαίνεται, είτε έχουν βαθύ ύπνο είτε δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση είτε, τέλος, αλλού το πάνε...


Από το 1995 έως το 2003 ακολούθησαν 16 κοινοτικές και διεθνείς εκθέσεις στις οποίες απερίφραστα τονιζόταν ότι η πορεία του ελληνικού δημοσίου χρέους παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τις τελευταίες προσπάθησαν να περιορίσουν οι κυβερνήσεις Κων. Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993 και Κ.Σημίτη το 1998-1999, με αποτέλεσμα να γίνουν στην Ελλάδα από τις συνδικαλιστικές μαφίες του Δημοσίου περί τις 2.500 απεργίες, συνολικού κόστους σε χαμένες ημέρες εργασίας περί τα 70 δισεκατ. ευρώ.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε αυτοκτονία 17χρονης

Ακόμα μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, από χρήστη του Διαδικτύου, απέτρεψε, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θεσ/νίκη: Αυτός είναι ο 59χρονος που παρουσιαζόταν ως ιδιοκτήτης διαμερισμάτων, έπαιρνε προκαταβολές και γινόταν... καπνός! Δείτε φωτό

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, οι φωτογραφίες 59χρονου, ο οποίος εντόπιζε από αγγελίες διαμερίσματα προς μίσθωση, παρουσιάζονταν στους εκμισθωτές ως υποψήφιος μισθωτής κι έτσι τους έπαιρνε τα κλειδιά, χωρίς προκαταβολή.

2Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕ.ΠΟ.ΘΕ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα ξεκινά την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 στη Θεσσαλονίκη το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ “Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει”. Το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014, αποτελεί καρπό συνεργασίας του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Λέσχης για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας Χανίων και του πολιτιστικού φορέα της Θεσσαλονίκης “Εσαεί εν Ροή”.

Κάποιοι ξεπέρασαν σε ιησουιτισμό και τους Ιησουίτες


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κατάπληκτη η ελληνική κοινή γνώμη, η σιωπηλή πλειοψηφία των ανέργων, των συνταξιούχων με τις πενιχρές πλέον συντάξεις, των αξιωματικών και των αποστράτων, των γιατρών και των νοσηλευτών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών που βλέπουν τα βλαστάρια τους να ξενιτεύονται, παρακολουθούν αυτήν την καρικατούρα της «μάχης της ΔΕΗ».


ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΧΑΡΗ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΡΑ

Πιο δυνατός από ποτέ επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους, μετά από θεραπεία με αυτόλογα βλαστοκύτταρα στο γόνατο του, ο διεθνής μπασκετμπολίστας και πρώην αθλητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Μαυροειδής!

ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤHΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας κατά γυναικών και την υποστήριξη θυμάτων κακοποίησης ή γυναικών που απειλούνται από το φαινόμενο, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ.Βάσω Κόλλια, εγκαινιάζει Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, στην Κομοτηνή, το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014, στις 19.00 (Αμφιθέατρο του πολυλειτουργικού κέντρου Κομοτηνής).
Στα εγκαίνια θα απευθύνουν χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ.Βάσω Κόλλια και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γεώργιος Πετρίδης.

Ένα κρατίδιο που καλύπτει το 300% των αναγκών του από αιολική ενέργεια

Κάθε βδομάδα (σχεδόν) η Γερμανία καταρρίπτει και ένα νέο ρεκόρ στη χρήση και εκμετάλλευση τωνανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σε δύο εβδομάδες έσπασε τρία ηλιακά ρεκόρ και ένα συνολικό με διείσδυση των ΑΠΕ 74% στο μέσο της ημέρας.

Η νέα τηλεόραση που τυλίγεται σε ρολό

Αυτή η νέα εύκαμπτη τηλεόραση που μπορεί να διπλωθεί σε ρολό, χωρίς κανένα πρόβλημα
Η LG παρουσίασε μία νέα οθόνη τηλεόρασης 18 ιντσών, που είναι λεπτή σαν ένα κομμάτι χαρτί και μπορεί να διπλωθεί σε ρολό, για να μπορεί να μεταφέρεται πολύ εύκολα.

Τον τραυμάτισε στο λαιμό με σπασμένο μπουκάλι


Εξιχνιάσθηκε έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 37χρονου, που σημειώθηκε στις 22 Ιουνίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.