Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Το μυστικό που «κρύβει» η ρίγανη για την υγεία μας

Η καρβακρόλη (carvacrol) είναι μια ουσία που περιέχεται στη ρίγανη και η οποία, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική ενάντια στον νοροϊό…

Ο νοροϊός αποτελεί το συχνότερο αίτιο επιδημιών ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε παιδιά και ενήλικες, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μ.Ανατολή: Ανάφλεξη προ των πυλών

Έτοιμο για κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, που θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες είναι το Ισραήλ μετά την ανάκληση 40.000 εφέδρων του ισραηλινού στρατού.

Το Υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον στρατοπέδου της οργάνωσης Ταξιαρχίες Αλ Ακτσά, οι οποίες εκδηλώθηκαν από αέρος και θαλάσσης.

Πίνουμε καθημερινά καρκίνο – τι δεν πρέπει να ξαναβάλετε στο στόμα σας

Νέα έρευνα-σοκ από το Πανεπιστήμιο Λαβάλ, στο Κεμπέκ του Καναδά, αποκαλύπτει ότι υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ανθρακούχων ροφημάτων και του καρκίνου του μαστού.

ΚΕΠΚΑ Πώς να θωρακίσουμε το σπίτι μας

Φεύγουμε για ολιγοήμερες -λόγω οικονομικής κρίσης- καλοκαιρινές διακοπές, αλλά το μυαλό μας γυρνά ανήσυχα στο σπίτι μας. Μήπως, επιστρέφοντας, ανακαλύψουμε ότι το διέρρηξαν; Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών συμβουλεύει για τα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε προκειμένου να μειώσουμε σημαντικά την πιθανότητα επιστρέφοντας να βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Επιμέλεια: Κώστας Σιαμέλης
R2unit@hotmail.com

Κορυφαίο ίδρυμα στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο της Κρήτης

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του ολλανδικού πανεπιστημίου Leiden η οποία έγινε βάσει διάφορων βιβλιομετρικών δεικτών, κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα αναδεικνύεται το Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Καλοκαιρινές εξορμήσεις του Παγκαλαβρυτινού

Δεν σταμάτησαν λεπτό! Τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας.  Μπορεί να «επισφράγισαν» επίσημα τη λήξη της χορευτικής περιόδου 2013- 2014 στις αρχές Ιουνίου, ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού συνεχίζουν τις εξορμήσεις τους, ακολουθώντας τα χνάρια της πολιτισμικής μας παράδοσης σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Αχαΐας. Οι περιοδείες τους σε κάθε γωνιά της Αχαΐας  αφήνουν για ακόμη μία φορά τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ οι προσκλήσεις που δέχτηκε ο Σύλλογος για τη συμμετοχή των χορευτικών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων είναι δεκάδες.

Βοήθεια στον ΣΥΡΙΖΑ με ένα πέρασμα από τη Χ.Α.


Και μόνο η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Χρυσή Αυγή σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί όσον αφορά στο (ανύπαρκτο) θέμα της (δήθεν) συγκέντρωσης 120 υπογραφών βουλευτών για πρόταση σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να συζητήσει τα περί δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ, θα ήταν αρκετή για να κάνουν πίσω όσα κόμματα δεν επιθυμούν σύμπλευση με το μόρφωμα.

Μαύρη ευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα στους πνιγμούς

Εντεκα πνιγμοί σημειώθηκαν στις ελληνικές θάλασσες τις τελευταίες 48 ώρες.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες λιμενικές Αρχές, τα τραγικά περιστατικά είχαν θύματα κυρίως ηλικιωμένους και σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τη Χαλκιδική και τη Ζάκυνθο μέχρι τις παραλίες της Βούλας, της Γλυφάδας και της Κορίνθου.

Μουντιάλ 2014: Ο διεθνής Τύπος για την ιστορική 7άρα!

Η θλίψη των Βραζιλιάνων, η ευτυχία των Γερμανών και των... Αργεντίνων αποτυπώνεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εδώ και λίγες ώρες οι Βραζιλιάνοι ζουν την δική τους ποδοσφαιρική τραγωδία. Το 7-1 από την Γερμανία είναι η πιο βαριά ήττα της ιστορίας τους και ο Τύπος της χωράς χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις.

Κρεμμύδι κατά της ακμής

Σπιτική συνταγή για τα σπυράκια
Για να εξαλείψετε την ακμή και να απαλύνετε τα σημάδια της, «μαγειρέψτε» την παρακάτω συνταγή!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Στις φλόγες η Παλαιστίνη: 22 οι νεκροί ανάμεσά τους 7 παιδιά

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Γάζα, κατά τη δεύτερη ημέρα των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον θέσεων των παλαιστινίων μαχητών, όπως δήλωσαν την Τετάρτη παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα, Τετάρτη, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ - ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 10:30 το πρωί.