Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Εισαγγελική έρευνα για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο

ΑΡΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
Στο μικροσκόπιο του αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, τίθεται ο τρόπος κλήρωσης των διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και η κατάρτιση πινάκων της διαιτησίας, μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ Αφαιρέθηκε ο μεγαλύτερος όγκος που έχει αναπτυχθεί σε άνθρωπο

Τον μεγαλύτερο όγκο στον κόσμο από το πόδι ενώς 37χρονου Κινέζου αφαίρεσαν 9 γιατροί, μετά από χειρουργική επέμβαση που διήρκησε 16 ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο ασθενής έλαβε 5,000 ml αίματος, ποσότητα η οποία είναι περισσότερο από το σύνολο του ποσού του σώματος ενός ενήλικα.

Βρέθηκε σορός μετά από 32 (!) χρόνια στις Άλπεις

Χρειάστηκε να περάσουν 32 ολόκληρα χρόνια για να βρεθεί η σορός 23χρονου ορειβάτη που βρήκε τραγικό θάνατο στις Άλπεις, σε υψόμετρο 2.687 μέτρων.Τα λείψανα του 23χρονου βρέθηκαν κοντά στο καταφύγιο Κουβέρκλ, στον παγετώνα Ταλέφρ, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Dauphiné Libéré.

Σπιτικά παγωτάκια-σάντουιτς


Μία άκρως σπιτική, πανεύκολη και νόστιμη συνταγή για το κλασσικό παγωτό σάντουιτς.

Υλικά
1 γάλα ζαχαρούχο
2 πακέτα τετράγωνα μπισκότα
600γρ. γάλα φρέσκο (ή εβαπορέ αραιωμένο)
1 φακελάκι κρέμα βανίλια στιγμής
1 φακελάκι κρέμα σοκολάτα στιγμής
1 πακέτο σαντιγί

Αλλάζουν ξανά τα όρια στη συνταγογράφηση για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Όρια στη συνταγογράφηση των γιατρών για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θέτει και πάλι το υπουργείο Υγείας.

Με απόφασή του ο υπουργός, κ. Μάκης Βορίδης, καθορίζει «ελάχιστα ποσοστιαία όρια συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προστασίας καθώς και το όριο δαπάνης δαπάνης συνταγογράφησης φαρμάκων».

Έλεγχοι αγροτικών προϊοντων από την Διεύθυνση Αγροτική Οικονομία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Από το Τμήμα Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται οι έλεγχοι  που διενήργησαν οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε νωπά οπωροκηπευτικά, μεταποιημένα προϊόντα φυτικής προέλευσης, εμφιαλωμένα κρασιά, ζωοτροφές και γεωργικά φάρμακα για το χρονικό διάστημα από την 1η Μαΐου  έως την 31η  Μαΐου  2014.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ, ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΒΑΣΙΜΗ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΜΕΣΑ.»


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,
Απόστολος Τζιτζικώστας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργούν οι εμπορικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη και τις 52 Κυριακές το χρόνο:

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕ.ΠΟ.ΘΕ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα ξεκινά την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 στη Θεσσαλονίκη το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ “Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει”. Το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014, αποτελεί καρπό συνεργασίας του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Λέσχης για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας Χανίων και του πολιτιστικού φορέα της Θεσσαλονίκης “Εσαεί εν Ροή”.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ για την επίταξη των απεργών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Η απόφαση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη των απεργών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, επικαλούμενη την “Δημόσια τάξη” και την “δημόσια υγεία”, αποτελεί συνέχιση του ολισθηρού δρόμου που η κυβέρνηση του Γ.Α.Π. και των κηπουρών του επέβαλε στη χώρα μας, με την ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ και ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ των μνημονίων, αφού πρώτα παραποίησε τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑ.Τ για το δημόσιο έλλειμμα.

Οι «πατερούληδες» των παιδιών ενός ανώτερου θεού


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το σύνθημα που έχει υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ (δια των «Τμημάτων Δημόσιας Διοίκησης και Εργατικής Πολιτικής») τα λέει όλα:
«Ούτε αξιολογούμε, ούτε αξιολογούμαστε»!
Προφανώς!
Διότι πρόκειται για τα τελειότερα πλάσματα επί του πλανήτου.
Και τέτοια… αγλαΐσματα ουδείς έχει το δικαίωμα να τα αξιολογήσει.

Έχουν κάθε δικαίωμα να αυτοαξιολογούνται, να βάζουν άριστα στον εαυτό τους και να συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους!

Ανανέωση της κάρτας ανεργίας μέσω του Διαδικτύου

Με ένα «κλικ» στον ηλεκτρονικό υπολογιστή θα γίνεται η ανανέωση της κάρτας ανεργίας, ρύθμιση που θα περιορίσει δραστικά τις ουρές στον ΟΑΕΔ.

Το μέτρο αφορά πάνω από 800.000 ανέργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα και σήμερα είναι υποχρεωμένοι να «επισκέπτονται» τον Οργανισμό για την ανανέωση της κάρτας.

Πιο αυστηρό το πλαίσιο για τις αναβολές στον στρατό

«Ψαλίδι» στις αναβολές σπουδών από τα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και πιο αυστηρό σύστημα αναβολών για λόγους υγείας προβλέπει το νέο στρατολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

Πέντε λόγοι για να πιείτε νερό με άδειο στομάχι

Είναι γνωστό πως η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού ημερησίως κάνει καλό στην υγεία μας

Όταν όμως πίνουμε νερό με άδειο στομάχι κάθε μέρα αμέσως μετά το πρωινό μας ξύπνημα, τότε αυξάνονται οι θετικές επιδράσεις του νερού στον οργανισμό μας για πέντε λόγους:

Κανονικά κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, που πραγματοποίησαν δύο στάσεις εργασίας τη Δευτέρα, αναστέλλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις.

Νικαράγουα: Φτιάχνουν νέα... διώρυγα του Παναμά!

Τη διάνοιξη μιας διώρυγας στη Νικαράγουα που θα συνδέει τονΑτλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό και θα περνάει από τη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Λατινική Αμερική, τη λίμνη Κοσίμπολκα, ανακοίνωσαν η κυβέρνηση της Νικαράγουας και η κινεζική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του τιτάνιου έργου.