Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Αυτές είναι οι περιοχές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και τις 52 Κυριακές - Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση

- Σύμφωνα με το Μνημόνιο η σχετική υπουργική απόφαση έπρεπε να είχε εκδοθεί μέχρι και σήμερα
- Σε αυτές τις περιοχές τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά ανεξαρτήτως μεγέθους
- Δεν αποκλείεται η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου σε όλη τη χώρα

- Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η συζήτηση για την απελευθέρωση των προσφορών και των εκπτώσεων

Τουριστική προβολή από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Αφίσες και φωτογραφικό υλικό για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την ανανεωμένη τουριστική ταυτότητα με το μήνυμα “Very Macedonia” αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία του χώρου αφίξεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της υλοποίησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του νέου ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2014.

Φιλιππίνες: Τεράστιος κροκόδειλος προκάλεσε χάος σε αυτοκινητόδρομο!


Κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσε ένας τεράστιος κροκόδειλος σε αυτοκινητόδρομο της Μανίλα, ωστόσο δεν είναι αυτό που… φαίνεται!


Πάνω από 2.600 μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία

Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό περισυνέλεξε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου περισσότερους από 2.600 μετανάστες στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ιταλικές αρχές.

Ελεύθερος με εγγύηση ο Ψωμιάδης για τα «45άρια»

Με την καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ, εισαγγελέας και ανακρίτρια Θεσσαλονίκης άφησαν ελεύθερο τον έκπτωτο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος απολογήθηκε το πρωί για το σκάνδαλο με τα λεγόμενα «45άρια».

Volvi Camp Festival: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το νέο φεστιβάλ

Σε μοναδικό μουσικό θεσμό του δήμου Βόλβης, φιλοδοξεί να μετατραπεί το Volvi Camp Festival, μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση



Με τις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα την Παρασκευή 4 Ιουλίου και του Θανάση Παπακωνσταντίνου το Σάββατο 5 Ιουλίου, έπεσε η αυλαία του Volvi Camp Festival 2014, που διοργάνωσε στον Σταυρό ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης.

Στο σκοτάδι μαστορεύουν πέντε ποντικοί ή μια άσκηση αντιδεοντολογικής πρακτικής


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με το θέμα – κυρίως επειδή δεν απαντώ σε κακόπιστα σχόλια και διαδικτυακές αναπαραγωγές χωρίς την αναγκαία δημοσιογραφική διασταύρωση.

Το άρθρο, όμως, του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου στο «Έθνος της Κυριακής» (τον οποίο εντάσσω στους καλόπιστους, πλην όμως και εκείνος αναπαρήγαγε τη διαστρέβλωση), αποδεικνύει πως το περιστατικό αποτέλεσε μια άσκηση αντιδεοντολογικής δημοσιογραφικής πρακτικής.

Επιχείρηση στο Ρέθυμνο για τον... Κροκοδειλάκη

Και ξαφνικά το φράγμα Ποταμιών στο Ρέθυμνο έγινε... Αμαζόνιος! Ο τυχαίος εντοπισμός από περιπολία πυροσβεστών κροκόδειλου στις όχθες του υγροβιότοπου έχει σημάνει συναγερμό, ενώ δεκάδες Κρητικοί επιχειρούν να προσεγγίσουν την περιοχή για ένα φωτογραφικό ενσταντανέ!

Από τις 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για το οικογενειακό επίδομα

Από τις 14 Ιουλίου ξεκινά η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσειςυποβάλλονται σταδιακά ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών των δικαιούχων.

Μειωμένο κατά 50% θα είναι φέτος το οικογενειακό επίδομα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε πάνω από 300.000 οικογένειες λόγω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο διαβήτης απειλεί τη Βρετανία

Ο διαβήτης γίνεται «έκτακτη ανάγκη εθνικής εμβέλειας στην υγεία» για τη Βρετανία, καθώς 280.000 άτομα ετησίως διαγιγνώσκεται ότι πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια, η οποία μπορεί να ασκήσει αφόρητη πίεση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Diabetes UK.Η συγκεκριμένη ΜΚΟ ανέφερε ότι 738 βρετανοί κάθε μέρα μαθαίνουν ότι πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, ο οποίος σαφώς και συνδέεται με το υπερβολικό βάρος.

Τέλος στην απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Σε λειτουργία ξανά οι μονάδες. Συνεχίζουμε τον αγώνα με άλλες μορφές κινητοποιήσεων, τονίζει η ΓΕΝΟΠ. Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με αντιπολίτευση για την ιδιωτικοποίηση.

ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ Πρωτόγονοι τρόποι στην αναζήτηση των χαμένων φόρων

Με πρωτόγονα μέσα οι διωκτικές αρχές της χώρας επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το λαθρεμπόριο τσιγάρων, που παρουσιάζει πρωτοφανή έξαρση τη φετινή χρονιά, καθώς από τους υπολογισμούς, οι απώλειες μόνο από τα φορτία των κατασχέσεων υπερβαίνουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

GOOGLE Χιλιάδες αιτήματα πολιτών για διαγραφή από τις αναζητήσεις της

Περισσότεροι από 70.000 χρήστες έχουν ήδη ζητήσει από τη Google να διαγράψει από τα αποτελέσματα των αναζητήσεών της τους συνδέσμους (links) για περισσότερες από 276.000 ιστοσελίδες που τους αφορούν.

Επιμέλεια: Λεόντιος Παπαδόπουλος
leopap@gmail.com
"Μακεδονία"