Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Επιστρατεύτηκαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ

Σε πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ προχώρησε η κυβέρνηση μετά την άρνηση των συνδικαλιστικών σωματείων να συμμορφωθούν με την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική. Συνεχείς είναι οι συνεδριάσεις των σωματείων των εργαζομένων της ΔΕΗ προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι θα προβούν σε καταλήψεις κτηρίων. Σε ετοιμότητα εισαγγελείς και αστυνομία.

Ένα νέο Σαράγιεβο;


Η σταδιακή βελτίωση της κατάστασης και των συνθηκών ανέδειξε την Ευρώπη σε πρώτη οικονομική δύναμη στον κόσμο. Μολονότι ασθενής στρατιωτικά και πολυφωνική πολιτικά και διπλωματικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα διαθέτει αξιόλογο ηθικό κύρος
Οι Παγκόσμιοι Πόλεμοι άλλαξαν άρδην τις διεθνείς ιεραρχίες ανέτρεψαν την ευρωπαϊκή παγκόσμια κυριαρχία

του Γιώργου Πρεβελάκη*

Έρχονται αποτεφρωτήρια νεκρών στην Ελλάδα με νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ

Την πρόθεσή του να καταθέσει σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών εκτός κοιμητηρίων, καθώς και την τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων γνωστοποίησε σήμερα (26/6) ουπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτηςστους δημάρχους Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, και Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Απίστευτο. Είδαν κροκόδειλο σε φράγμα στο Ρέθυμνο

Η φωτογραφία του κροκόδειλου στο Ρέθυμνο

Μπροστά σε ένα απίστευτο περιστατικό βρέθηκαν δύο πυροσβέστες στο Ρέθυμνο καθώς είδαν με τα ίδια τους τα μάτια έναν κροκόδειλο στα νερά της λίμνης του φράγματος των Ποταμών.

«Εφυγε» ο δημοσιογράφος Αντώνης Ζησιμάτος

«Εφυγε» ο δημοσιογράφος Αντώνης Ζησιμάτος

Σε ηλικία 65 ετών και ύστερα από γενναία μάχη με τον καρκίνο, «έφυγε» σήμερα το πρωί από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Ζησιμάτος.

Ισπανία: Μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες

Πλημμύρες έπληξαν την περιοχή Ναβάρα στη βόρεια Ισπανία την Παρασκευή έπειτα από τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν και προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμών, ανέφεραν οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Παράνομη κρίθηκε τελικώς η απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ύστερα από την προσφυγή που είχε καταθέσει η διοίκηση της εταιρείας. Το δικαστήριο κήρυξε παράλληλα καταχρηστικά κάποια από τα αιτήματα της κινητοποίησης.