Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα - Πώς να μην πέσετε θύματα απάτης

- Οι τιμές σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα θα πρέπει να αναγράφονται σε κάθε δωμάτιο
- Για να επιστραφεί η προκαταβολή θα πρέπει να έχετε ειδοποιήσει τον ξενοδόχο 21 ημέρες πριν τουλάχιστον
- Εάν εγκαταλείψετε το δωμάτιο μετά τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 18:00 επιβαρύνεστε με 50% της τιμής.

Ταινία προσβολή για το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο! Φωτογραφίες και βίντεο


από τον Κώστα Ζαφειρίου

Τη Μονή, σύμβολο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, έβαλαν στο στόχαστρό τους για μια ακόμη φορά οι τούρκοι.

Ο ιερός αυτός χώρος έγινε σκηνικό τουρκικής κινηματογραφικής ταινίας με τίτλο «Κωδικός Σουμελά», κατά το «Κωδικός Ντα Βίντσι». Είναι άγνωστο αν για την παραγωγή είχε ενημερωθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ποιά ήταν η αντίδρασή του για την ταινία, προσβολή για την Ορθοδοξία. Η ταινία γυρίστηκε το 2011, προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες της γείτονος το 2012 και το 2013, ενώ κυκλοφορεί και σε DVD με αγγλικούς υπότιτλους σε ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Βέλγιο) όπου ζούν τούρκοι.

Βούλγαρος ιστορικός: Σωστά λέει ο Σαμαράς ότι δεν υπάρχει «μακεδονική γλώσσα»

«Εδώ και 70 χρόνια οι παγκόσμιες και βουλγαρικές σλαβικές μελέτες λένε ότι δεν υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα», δηλώνει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Focus, ο Βούλγαρος διευθυντής του Μουσείου Εθνικής Ιστορίας, ιστορικός Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ, με αφορμή σχόλια των μέσων Ενημέρωσης και του αντιπολιτευόμενου κόμματος της πΓΔΜ, SDSM, επί των δηλώσεων που έκανε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στο Στρασβούργο, ότι «δεν υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα» και ότι αυτή επινοήθηκε από τους κομμουνιστές.

Ο μύθος του Μεγαλοπόδαρου ή αλλιώς Γέτι κατέρρευσε...!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΛΥΣΗ DNA

Ο μύθος του Μεγαλοπόδαρου ή αλλίως Γέτι... κατέρρευσε, μετά από μια ανάλυση DNA! Συγκεκριμένα το εν λόγω πλάσμα είναι πολύ πιο κοινότοπο, καθώς μια ανάλυση DNA από δεκάδες δείγματα που υποτίθεται ότι προέρχονται από το τρίχωμά του, έδειξε ότι δεν είναι παρά τρίχες από κοινά ζώα, όπως αρκούδες, άλογα, αγελάδες, σκύλους, λύκους, κατσίκια κ.α.

Δείτε πώς καρφώθηκε αυτοκίνητο σε χαντάκι!


Αυτά πραγματικά δεν γίνονται!

Ένα τροχαίο ατύχημα συνέβη σε επαρχιακό δρόμο της Ιταλίας, δίνοντας μας έτσι ένα... κουράγιο αφού αυτά δε συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα!

Αεροψεκασμοί από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονιας

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος αεροψεκασμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών, που υλοποιείται, πρόκειται να πραγματοποιηθούν αεροψεκασμοί το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Αθανασίου, Ανατολικού, Σίνδου, Χαλάστρας και Καλοχωρίου του νομού Θεσσαλονίκης. Ο αεροψεκασμός θα ξεκινήσει κατά τη δύση του ηλίου και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις δύο ώρες.

Η συνδικαλιστική αδιαλλαξία δεν διαθέτει ούτε νου, ούτε γνώση


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν στην Ελλάδα τα συνδικάτα δεν είχαν παρεξηγήσει (για την ακρίβεια δεν τους είχαν αφήσει να παρεξηγήσουν) τόσο πολύ τον ρόλο τους, σίγουρα η χώρα δεν θα είχε καταλήξει σε τόσο μεγάλο χάλι.

Δεν είναι μόνο ότι αναπτύχθηκε ένας κρατικός συνδικαλισμός.

Πρεμιέρα απόψε για το Volvi Camp Festival

Με Ανδριάνα Μπάμπαλη, Μπλε και Νίκο Ζιώγαλα η πρώτη συναυλιακή μέρα, στις Κατασκηνώσεις Σταυρού του Δήμου Βόλβης


Ανοίγουν οι πόρτες των δημοτικών κατασκηνώσεων Σταυρού, σήμερα Πέμπτη 3 Ιουλίου, για να υποδεχθούν επισκέπτες και κατασκηνωτές, που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Volvi Camp Festival, που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης.

Πώς θα είναι ο κόσμος το 2025 -Οι δέκα καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή μας

Μέσα από την επιστημονική μελέτη εκατομμυρίων δεδομένων που αφορούν την επιστημονική βιβλιογραφία και τις αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η εταιρεία ερευνών Thomson Reuters, μητρική του πρακτορείου Reuters, κατέληξε σε μια λίστα δέκα καινοτομιών, που υπόσχονται να έχουν μεταμορφώσει τον

Αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης και προαγωγής των μαθητών της Α' Λυκείου

Με βάση την επεξεργασία των μέχρι τώρα στοιχείων, των σχετικών με την επίδοση των μαθητών της Α’ Λυκείου στις ενδοσχολικές εξετάσεις, που έχουν διαβιβαστεί στο γραφείο του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, προκύπτουν τα εξής:

Πήρε φωτιά το κρεβάτι τους από κεραυνό!

Τύχη βουνό είχε ένα ζευγάρι στη Νέα Ζηλανδία αφού κατάφεραν να ξεφύγουν χωρίς γρατζουνιά όταν ξέσπασε φωτιά στο κρεβάτι του υπνοδωματίου τους εξαιτίας κεραυνού.

Ο Τζος Ρόα είπε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του ξύπνησαν όταν είδαν μια τεράστια λάμψη και στη συνέχεια συνειδητοποίησαν πως είχε πιάσει φωτιά το κρεβάτι τους.