Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Μεγάλη κρίση φυσικού αερίου το φθινόπωρο προβλέπει η Μόσχα

Την έγκριση της Βουλής προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της ενέργειας, αναμένεται να ζητήσει η κυβέρνηση της Ουκρανίας, ώστε να μπορέσει να επιβάλει στις εταιρείες φυσικού αερίου, περιλαμβανομένων των ιδιωτικών, σε ποιόν θα πρέπει να προμηθεύουν φυσικό αέριο και για πόσο χρονικό διάστημα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αποκτά πινακίδες με... θερμιδομετρητές

Εάν βρίσκεστε στο Μέγαρο Μουσικής και επιθυμείτε να επισκεφθείτε το Λευκό Πύργο, πρέπει να διανύσετε μία απόσταση 3.200 μέτρων, για την οποία θα χρειαστείτε 38 λεπτά, εάν κινείστε πεζή, και 12 λεπτά, εάν χρησιμοποιείτε ποδήλατο.

Της Βαρβάρας Ζούκα

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αποσύρεται στο παρά πέντε το νομοσχέδιο

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται, όπως όλα δείχνουν, το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Θεσσαλονίκης.

Του Νίκου Ηλιάδη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Μ”, το σχέδιο που επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, τελικώς θα αποσυρθεί έπειτα από απόφαση του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Μανιάτη.

Βοϊζεμπέργκ προς Ρέντσι: "Η Ευρώπη χρειάζεται αναγέννηση ιδεών και αρχών"

Στο πλαίσιο της πρώτης παρέμβασης της, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η νεοεκλεγείσα ελληνίδα Ευρωβουλευτής, Ελίζα Βοϊζεμπεργκ και απευθυνόμενη στον Ιταλό Πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι τόνισε μεταξύ άλλων: "Κύριε Πρωθυπουργέ της Ιταλίας σας συγχαίρω θερμά για την ομιλία σας και τη γνώση της Ελληνικής Ιστορίας.  Αναφερθήκατε στον Παρθενώνα, στον Αριστοτέλη, στον Αρχιμήδη, στον Οδυσσέα και στον Τηλέμαχο, υποστηρίζοντας προφανώς ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Περιήγηση στις "Μνήμες του Πόντου" με ξεναγό την Άννα Θεοφυλάκτου...

Η Άννα Θεοφυλάκτου με την πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων, Λένα Σαββίδου, μας ξεναγεί μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό της υλικό, σε ένα ταξίδι με "Μνήμες Πόντου"... 

Η «βόμβα» του ασφαλιστικού και η εκλογή προέδρου Δημοκρατίας


Μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη θα σκάσει και άλλη μία μεγάλη βόμβα, που παρ’ όλο που δεν θα προβληθεί δυνατά από τα ΜΜΕ θα είναι σίγουρα ωρολογιακή και μάλιστα διαρκής... την οποία κανείς από τους πολιτικούς δεν φαίνεται διατεθειμένος να αγγίξει.

του Φάνη Ζουρόπουλου*

Το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκραμπλ στη Βέροια

Οι μάχες των λέξεων με δεκάδες παίκτες απ’ όλη την Ελλάδα


Δέκα χρόνια κλείνει φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκραμπλ, ο κορυφαίος θεσμός στην Ελλάδα, του πιο αγαπημένου παιχνιδιού λέξεων παγκοσμίως.
Ο φετινός πρωταθλητής της… λεξιγνωσίας θα αναδειχθεί αυτή την Κυριακή στην όμορφη πόλη της Βέροιας. Αναμένονται συμμετοχές από τη μακρινή Ρόδο έως και την ακριτική Καστοριά, για να συμπληρώσουν τη μεγάλη παρέα των παικτών του αγωνιστικού σκραμπλ. 

Έρχονται τρία νέα διόδια στους κάθετους της Εγνατίας Οδού

Πότε και σε ποια σημεία θα λειτουργήσουν τα νέα διόδια. Τι γίνεται με τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών που βρίσκονται στον πάγο

του Αλέξανδρου Μητάκη
mitakis@voria.gr

Ανδρες της ΔΙΑΣ έγιναν... ναυαγοσώστες για να σώσουν ηλικιωμένο

Καθοριστική για την ζωή ενός άνδρα μεγάλης ηλικίας που κολυμπούσε το πρωί στην Παραλία της Καλαμάτας ήταν η επέμβαση των ανδρών της ΔΙΑΣ που περνούσαν από το σημείο την κρίσιμη στιγμή.

Στην βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της βιομηχανίας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. «ΑΛΜΑΚΟ»


"Η εταιρεία ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε «ΑΛΜΑΚΟ», λειτουργούσε για πολλά χρόνια ως βιομηχανία διελάσεως αλουμινίου με έδρα του εργοστασίου της στην Π.Ε. Κιλκίς.
Από το 2010, η επιχείρηση επικαλούμενη το γνωστό πλέον άλλοθι των εργοδοτών περί οικονομικής κρίσης, άρχισε να καθυστερεί την καταβολή των μισθών, καθυστέρηση η οποία σταδιακά έφτασε σε βάθος ολόκληρων μηνών, παρά το γεγονός ότι και ικανοποιητικά έσοδα υπήρχαν από παραγγελίες και επαρκής ρευστότητα.

Όταν πέφτει το κάστρο του Κάστρο!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κλείνω αυτή τη μικρή σειρά άρθρων περί Λατινικής Αμερικής, με μια αναφορά στην άλλη προσφιλή στους εδώ «προοδευτικούς» (που αν και καλοπερασάκηδες, παριστάνουν πως θα φτιάξουν… κυβέρνηση του βουνού) χώρα!

Ο λόγος για την Κούβα, που τον τελευταίο καιρό κάνει πολύ… κακά πράγματα, με βάση όσα διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ περί ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Σε διαθεσιμότητα 340 υπάλληλοι με χαμηλή βαθμολoγία

Στον προθάλαμο της εξόδου από το δημόσιο κινδυνεύουν να βρεθούν περίπου 340 υπάλληλοι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα κριθούν ως ανεπαρκές προσωπικό, με αποτέλεσμα να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Τραγικό: Μαθητής πέθανε από υπερβολική δόση καφεΐνης!

Ένας 18χρονος μαθητής από το Οχάιο των ΗΠΑ κατέρρευσε ελάχιστες ημέρες πριν από την αποφοίτησή του, αναφέρει η Huffington Post

Ο Logan Stiner βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στις 27 Μαϊου. Η νεκροψία έδειξε ότι ο μαθητής πέθανε από υπερβολική δόση καφεϊνης.

Πέταξε δοκιμαστικά ο ιπτάμενος δίσκος της NASA που θα «κατακτήσει» τον Αρη!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΤΗΣΗ

Επιτυχής, αν και με μικροπροβλήματα, ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του ιπτάμενου δίσκου που κατασκεύασε η NASA.

Ο ιπτάμενος δίσκος εντάσσετται στις προσπάθειες της διαστημικής υπηρεσίθας να προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται για ένα μελλοντικό ταξίδι στον Άρη.

Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος προγραμματίζει η ΔΕΗ για να γλιτώσουμε το μπλακάουτ! - Το χαρτί της επιστράτευσης παίζει η κυβέρνηση

- Οι "δύσκολες" ώρες δεν είναι το μεσημέρι αλλά το βράδυ - Τότε αναμένονται οι περισσότερες διακοπές ρεύματος
- Το μέγιστο της ζήτησης αυτήν την περίοδο κυμαίνεται στα 7000 - 7500 μεγαβάτ μεταξύ 8 και 10 το βράδυ
- Η ΓΕΝΟΠ διαμηνύει ότι κατά την απεργία θα γίνει προσπάθεια να τεθούν εκτός λειτουργίας το σύνολο των μονάδων του Βορρά
- Αν συμβεί αυτό, θα καταρρεύσει το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας!
- Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη

Το ασύλληπτο πρόστιμο σε έναν ποδηλάτη - Τελικά του ζήτησαν συγγνώμη

Η γερμανική αστυνομία ζήτησε συγγνώμη σήμερα από έναν μονόχειρα ποδηλάτη αφού προηγουμένως τον είχε επιπλήξει και του επέβαλε πρόστιμο επειδή στο τιμόνι του ποδηλάτου του δεν υπήρχε φρένο στη δεξιά πλευρά, εκείνην δηλαδή από την οποία. . .

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το επίδομα ανεργίας

Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας, αυτοί που ζουν από τα επιδόματα δεν είναι λίγοι. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι που για να καταφέρουν να λάβουν το επίδομα ανεργίας, ταλαιπωρούνται σε δημόσιες υπηρέσιες και χάνουν άσκοπα τον χρόνο τους.