Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 16.000 θέσεις εργασίας

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με ονομασία «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση» το οποίο αφορά συνολικά 16.000 άνεργους.

Το τριήμερο Volvi Camp Festival αρχίζει την Πέμπτη στον Σταυρό

Τρεις ημέρες με ελεύθερο κάμπινγκ και συναυλίες ελληνικής και ξένης μουσικής, στις Κατασκηνώσεις Σταυρού του Δήμου Βόλβης


Μοναδική εμπειρία προσφέρει ο νέος θεσμός που καθιερώνει από φέτος ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης.
Πρόκειται για το Volvi Camp Festival 2014, που συνδυάζει το ελεύθερο κάμπινγκ με ένα τριήμερο γεμάτο συναυλίες στις οργανωμένες δημοτικές κατασκηνώσεις Σταυρού.

Αυτός είναι ο χάρτης των Τζιχαντιστών που περικλείει... και την Ελλάδα

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ
Την ώρα που οι τζιχανιστές του ΙΚΙΛ ανακοίνωναν την ίδρυση χαλιφάτου, ένας «τρομακτικός» χάρτης είδε το φως της δημοσιότητας και στον οποίο απεικονίζονται οι ιμπεριαλιστικές βλέψεις της οργάνωσης, σε μία ευρεία γεωγραφική ζώνη που περιλαμβάνει και περιοχές και χώρες όπως η Ελλάδα, τα Βαλκάνια, η Ισπανία και την Ινδία.

Η Κατάρα της Μακαραπάνα και η… μικρή ΔΕΗ!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, 27 Ιουνίου, πολλές πόλεις της Βενεζουέλας, ανάμεσά τους και η πρωτεύουσα Καράκας, βυθίστηκαν στο σκοτάδι και έμειναν χωρίς ρεύμα μέχρι τα ξημερώματα της επομένης, με την εθνική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Corpoelec να μην απαντά στα τηλεφωνήματα όσων ζητούσαν να πληροφορηθούν τι συμβαίνει.

Αναδρομικά ένστολων: Αποφασίζουν πως θα πληρωθούν Μετά την απόφαση του ΣτΕ

Κρίσιμη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα έχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρους, παρουσία εκπροσώπων των ένστολων, για να βρεθεί ο τρόπος που θα αποζημιωθούν, μετά τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στην αποκατάσταση των περικοπών που υπέστησαν από τον Αύγουστο του 2012.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από χτες ο ''Θεόφιλος''- Έμεινε ξανά από καύσιμα!

Για ακόμη μία φορά έμεινε από καύσιμα το πλοίο "Θεόφιλος" που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ Σάμου. Έχει "κολλήσει" στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από χτες το απόγευμα με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί η οργή των επιβατών που περιμένουν από χτες για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

Μνήμες της 100χρονης ελληνοσερβικής φιλίας στον Σταυρό

 Παρουσία εκατοντάδων Σέρβων τουριστών ο δήμος Βόλβης σε μια μουσική εκδήλωση τίμησε τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Σερβίας



Κατάμεστο από κόσμο το Αμφιθέατρο Σταυρού, το Σάββατο 28 Ιουνίου γέμισε με ελληνικά και σέρβικα τραγούδια, σε μια εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ελληνοσερβικής φιλίας, που οργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης.

Τι σημαίνει πραγματικά η απόφαση για τους ανασφάλιστους

«Θα πιεστούμε λίγο παραπάνω αλλά θα πρέπει να το πράξουμε, άλλωστε ό,τι έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έγινε υπό το κράτος της πίεσης, αλλά επετεύχθη».

Με την φράση αυτή ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός σχολιάζει την απόφαση για τους ανασφάλιστους η οποία ξεκίνησε μεν από τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη γίνεται ωστόσο πραγματικότητα επί υπουργίας του κ. Μάκη Βορίδη.

Σήμερα η καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ

Σήμερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιουλίου του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε 703.269 συνταξιούχους του Οργανισμού. Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή σε λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει οι συνταξιούχοι.

Πανελλαδικές 2014: Σήμερα ανακοινώνονται οι βαθμοί

Η πιο μεγάλη ώρα για τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2014 είναι… σήμερα. Για κάποιους η αγωνία αναμένεται να λάβει τέλος, για κάποιους άλλους αναμένεται να συνεχιστεί. Όπως και να έχει, θα γνωρίζουν πώς θα κινηθούν και τι προδιαγράφει για αυτούς το μέλλον.