Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

«Καμπάνα» σε 3 υπαλλήλους του ΣΔΟΕ που ζήτησαν φακελάκι 25.000 ευρώ

Σε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών, ο καθένας, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, που κατηγορούνταν ότι ζήτησαν «φακελάκι» από ιδιοκτήτη καταστήματος ρούχων, προκειμένου να μη βεβαιώσουν πρόστιμο σε βάρος του.

Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες προϊόντων-μαϊμού

Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, παπουτσιών, γυαλιών ηλίου, φο μπιζού και άλλων προϊόντων-μαϊμού κατασχέθηκαν στη διάρκεια εκτεταμένων αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και στην Πιερία.

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: ηλεκτρονικά από αύριο οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση

Ηλεκτρονικά θα γίνεται από αύριο η υποβολή των αιτήσεων για συνταξιοδότηση από όσους είναι ασφαλισμένοι στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων-Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

ΕΟΠΥΥ «ανακουφίζει» τους γιατρούς με 600 επισκέψεις μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Σε τρίμηνη παράταση των συμβάσεων με τους ιδιώτες γιατρούς προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ.
Επιπλέον, και όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, έως τις 30 Σεπτεμβρίου που λήγουν οι συμβάσεις, οι συμβεβλημένοι ιατροί θα μπορούν να δέχονται έως και 200 επισκέψεις τον μήνα από ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι 10 αλλαγές στον φόρο υπεραξίας ακινήτων

Με απόφασή του, το υπουργείο Οικονομικών δίνει διευκρινίσεις για τον τρόπο προσδιορισμού της τιμής κτήσης και του χρόνου κτήσης ακίνητης περιουσίας σε ειδικές περιπτώσεις που δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστούν από τον νόμο για τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας στην πώληση ακινήτων.

Πανελλαδικές 2014: Βαθμολογίες και βάσεις - Συγκριτικοί πίνακες

Τελειώνει η αγωνία για εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014 για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους, αύριο, Τρίτη.Μέχρι αύριο (Τρίτη) το μεσημέρι οι εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014 θα γνωρίζουν τις βαθμολογίες τους, καθώς από το πρωί της Τρίτηςέως και την Τετάρτη (πιθανώς σε οιρισμένες νησιωτικές περιοχές) θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμολογίες.

Εν αναμονή νέας αργεντίνικης εμπειρίας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν είναι ότι κάθε φορά που οι ηγέτες της ΕΕ – παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους - καταλήγουν σε ένα κοινό κείμενο συμπερασμάτων, αισθάνεσαι πως η Ευρώπη παραμένει ένα ασφαλές μέρος για να ζει κανείς με συνεννόηση και συναίνεση.

Είναι πως αυτό το αίσθημα ασφάλειας γίνεται ακόμη πιο ισχυρό όταν ρίχνεις μια ματιά τριγύρω στον κόσμο, βλέπεις (αν θέλεις να δεις) τι γίνεται εκεί και διαπιστώνεις πως η Ευρώπη παραμένει η μοναδική νησίδα ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και έστω και σχετικής ευημερίας, σε έναν πλανήτη που σπαράσσεται από τους πολέμους, τις εμφύλιες συρράξεις, την βία και την εξαθλίωση.

Το βίντεο που σαρώνει: Δείτε πώς κόβει 140 λεμόνια μέσα σε 1 λεπτό

Ένα απίστευτο βίντεο με τις εκπληκτικές ικανότητες ενός ανθρώπου που μέσα σε 66 δευτερόλεπτα κόβει στα δυο 140 λεμόνια κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ριζικές αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών - Ανεβαίνει το εισοδηματικό όριο - Αδέλφια θα σπουδάζουν στην ίδια πόλη

- Διευρύνονται οι δικαιούχοι μετεγγραφής με απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου
- Η τελική απόφαση για τον αριθμό των φοιτητών θα λαμβάνεται από τα ίδια τα πανεπιστήμια
- Σήμερα κρίσιμη συνάντηση Λοβέρδου με πρυτάνειςΓια ακόμα μια φορά αλλάζουν τα κριτήρια των μετεγγραφών των φοιτητών. Ενώ, επι Αρβανιτόπουλου τα κριτήρια των μετεγγραφών είχαν αυστηροποιηθεί δραματικά, ο νεος υπουργός Παιδείας, της ίδιας κυβέρνησης, Ανδρέας Λοβέρδος θα προτείνει σήμερα στους πρυτάνεις αλλαγές.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ. Συνταγματικές οι απολύσεις χωρίς αποζημίωση των γενικών διευθυντών του Δημοσίου

Συνταγματικές κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου οι διατάξεις του νόμου Παυλόπουλου που προβλέπουν την αυτοδίκαιη λήξη των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου στελεχών της δημόσιας διοίκησης χωρίς την πρόβλεψη αποζημίωσης.

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 15:00 στο κέντρο αγώνα που έχουν δημιουργήσει έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι απολυμένες καθαρίστριες

Στα ίχνη ιερόσυλων που λεηλάτησαν μοναστήρια και ξωκλήσια


Μια ανάσα από το κύκλωμα των ιερόσυλων που εδώ και χρόνια λεηλάτησαν τα μοναστήρια και της ξωκκλήσια της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, βρίσκονται οι διωκτικές αρχές, μετά και το νέο χτύπημα, το δεύτερο σε μια βδομάδα στην Κόνιτσα.

Μουντιάλ 2014: Αποκλεισμός στα πέναλτι για την Εθνική

Με τον Κέιλορ Νάβας να νικά τον Φάνη Γκέκα στο τέταρτο πέναλτι της Εθνικής, η Κόστα Ρίκα άφησε εκτός συνέχειας του Μουντιάλ την Ελλάδα, επικρατώντας με 5-4 στη «ρώσικη ρουλέτα» από τα έντεκα βήματα, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Συναγερμός σε όσους χρησιμοποιούν e -banking: Κακόβουλο λογισμικό «μπαίνει» σε τραπεζικούς λογαριασμούς

Η Διεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί όσους χρησιμοποιούν e -banking για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, που στοχεύει στην παράνομη πρόσβαση του τραπεζικού τους λογαριασμού (Banking Malware).