Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΟΙΚΟΔΟΜΗ Κι όμως, κινείται!

Στο νομό Χαλκιδικής στράφηκε η οικοδομική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση νέων κατοικιών σε σχέση με τον πληθυσμό της, ενώ στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης οι περισσότερες οικοδομές ανεγέρθηκαν στη Θέρμη.

Επιμέλεια Φώτης Κουτσαμπάρης
fkoutsamparis@makthes.gr

Η επιστροφή της πολιτικής της σύγκρουσης

  • Του Τάσου Γιαννίτση
Τ​​ο σκηνικό που στήνεται με τις συνεχείς ακυρώσεις αποφάσεων που αφορούν μισθούς και συντάξεις διαφόρων επαγγελματικών ομάδων στο όνομα κάποιας υποθετικής αποκατάστασης κοινωνικών αδικιών ή κάποιας υποθετικής ανατροπής αντιλαϊκών μέτρων αποτελεί μια στυγνή επίδειξη δύναμης της πολιτικής και άλλων τμημάτων της ελίτ της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στις έννοιες της αλληλεγγύης και της ισονομίας και απέναντι σε εκατομμύρια ανέργους, φτωχούς ή τσακισμένους της ίδιας της πολιτικής.

Τα δέκα SOS για να μην χάσετε 200.000 ακίνητα με το Κτηματολόγιο


ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΣΕ 20 ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Του Κοσμά Ζακυνθινού

10 ερωτήσεις - απαντήσεις για τις «άγνωστες» ιδιοκτησίες Πότε λήγουν οι προθεσμίες...
Σε ποιες περιοχές κινδυνεύουν να χαθούν άμεσα οι ιδιοκτησίες «αγνώστου ιδιοκτήτη»;
Σύμφωνα με στοιχεία του Κτηματολογίου, τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στα «παλαιά προγράμματα» ανέρχονται σε περίπου 200.000, εκ των οποίων τα 160.000 είναι οικόπεδα και αγροτεμάχια και τα 40.000 κτίρια, διαμερίσματα και καταστήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με υπολογισμούς, το 70% των περιπτώσεων που παραμένουν ακόμη στον «αέρα» αφορά ιδιοκτησίες του Δημοσίου, ρίχνοντας πρακτικά τον αριθμό των άμεσα ενδιαφερομένων στις 60.000 περιπτώσεις.

Δέκα αλήθειες για την Κόστα Ρίκα αδιανόητες για την Ελλάδα

Η αντίπαλος της Εθνικής ομάδας στο δρόμο για τους "8" του Μουντιάλ είναι η μακρινή και για τους περισσότερους από εμάς απρόσιτη, Κόστα Ρίκα, είναι μια από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες στην κεντρική Αμερική που, χωρίς στρατό τα τελευταία 60 χρόνια, έχει γίνει διάσημη για τους ευτυχισμένους κατοίκους της και για την φιλική προς το φυσικό της περιβάλλον πολιτική της. Ανεξάρτητα από την έκβαση του σημερινού αγώνα, η Κόστα Ρίκα μάς βάζει... γκολ σε αρκετά σημεία.

Πέλλα: Χτύπησαν και λήστεψαν μάνα και κόρη

Η 32χρονη γυναίκα επέστρεφε από τη δουλειά της στις 29 Απριλίου, όταν δυο από τους δράστες της επιτέθηκαν και τη χτύπησαν για να αρπάξουν ένα τσαντάκι που κρατούσε με 2.000 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Τον κυνηγούσε με το τρακτέρ για να τον πατήσει!

Ενας θερμόαιμος 72χρονος προσπάθησε αρχικά να χτυπήσει 62χρονο οδηγό μηχανής και στη συνέχεια, όταν αυτός εγκατέλειψε το δίκυκλο, να τον πατήσει, λόγω παλιών διαφορών μεταξύ τους.

“Βόμβες” στα συρτάρια των δικαστών – Εκκρεμούν 30 προσφυγές κατά μέτρων της τελευταίας τετραετίας

- Αντιμέτωπο με δικαστικές αποφάσεις που ίσως ανατρέψουν τους σχεδιασμούς του βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών
- Το κόστος των 10 σημαντικότερων προσφυγών αγγίζει περίπου τα 20 δισ.€
- Πονοκέφαλος στο οικονομικό επιτελείο από “μπαράζ” προσφυγών για την υπερφορολόγηση των ακινήτων

Πολλά τα λεφτά και για τη μετακίνηση

Τα έξοδα μετακίνησης για τις διακοπές δεν είναι ευκαταφρόνητα. Επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό τους, ειδικά για τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι εργαζόμενοι με όποιο μέσο και αν επιλέξουν να ταξιδέψουν θα επιφορτιστούν, λοιπόν, με ένα ακόμη δυσθεώρητο κόστος.

Φωτοβολταϊκά: φθηνότερη ηλιακή ενέργεια με νέες τεχνολογικές εξελίξεις

Μια νέα καινοτομία στο σχεδιασμό τωνφωτοβολταϊκών κυψελών πυριτίου είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη μιας κορυφαίας επίδοσης αποδοτικότητας που βαστούσε εδώ και 20 χρόνια, όχι από μία αλλά από τρεις κατασκευαστές.

Δείτε από ποιες ασθένειες προστατεύει ο αυνανισμός άνδρες και γυναίκες

Αποτελεί ακόμη και στις μέρες μας θέμα ταμπού, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Ωστόσο, πέρα από τους μύθους που τον περιβάλλουν, όπως ότι προκαλεί τύφλωση, στειρότητα και συρρίκνωση των γεννητικών οργάνων, ο αυνανισμός προστατεύει από την εκδήλωση πολλών προβλημάτων υγείας.

ΗΠΑ: Αυτή η 18χρονη βγάζει 40.000 δολάρια το μήνα!

H Bethany Mota είναι μία 18χρονη από την Καλιφόρνια που έχει στην κυριολεξία λατρέψει το Youtube, αφού πάνω από 6,3 εκατ. είναι οι συνδρομητές στο κανάλι της.

Η νεαρή Καλιφορνέζα δημοσιοποιεί ανάλαφρα βίντεο με ρούχα, make up και βερνίκια νυχιών, ενώ το χαρακτηριστικό της χαμόγελο έχει κερδίσει τους χρήστες του Youtube.