Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ Αμφισβητούνται ιδιοκτησίες

Σε καθεστώς αμφισβήτησης έθεσε το δημόσιο μεγάλο αριθμό ακινήτων στην παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της κατάρτισης του εθνικού κτηματολογίου, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στους πολίτες.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Δύο χρόνια φυλακή γιατί ζήτησε 300 ευρώ για να χειρουργήσει 83χρονη... άσκοπα!

Τριακόσια ευρώ "φακελάκι" από μια 83χρονη γυναίκα ζήτησε 58χρονος γιατρός από τα Φιλιατά για να την χειρουργήσει, ο οποίος μάλιστα έχει τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία από τον περασμένο Σεπτέμβριο και πλέον καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση.

Εικόνες φρίκης στην Ινδία: κατάρρευση κτιρίων σκοτώνει παιδιά και ενήλικες

Πολλοί νεκροί, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, καθώς και δεκάδες ακόμη τραυματίες και εγκλωβισμένοι είναι ο απολογισμός της κατάρρευσης δύο κτιρίων στην Ινδία
Tουλάχιστον 10 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 5 παιδιών, σκοτώθηκαν σήμερα όταν μια τετραώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στο Νέο Δελχί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ερχονται 1.000 προσλήψεις πτυχιούχων στο Δημόσιο

Προκήρυξη για την πρόσληψη στο Δημόσιο 1.000 πτυχιούχων επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την οποία θα ανακοινώσει εντός των επόμενων 10 ημερών.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ από την 1η Ιουλίου – Ποιοι εξαιρούνται – Ποια είναι η διαδικασία

- Υποχρεωτική από τον ερχόμενο μήνα η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ
- Σε ποιες περιπτώσεις θα εξακολουθεί να ισχύει η δυνατότητα υποβολής έντυπης αίτησης
- Τι αναφέρει εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος του ΙδρύματοςΥποχρεωτική καθίσταται από την 1η Ιουλίου η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για συνταξιοδότηση από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, σύμφωνα με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο του Ιδρύματος.

ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. H NASA στέλνει μήνυμα στους... εξωγήινους

Ένα ακόμη μήνυμα προς πιθανούς εξωγήινους ετοιμάζεται να στείλει η NASA στο διάστημα οδηγούμενη από την ανακάλυψη ολοένα περισσότερων και πιο κοντινών εξωπλανητών -με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον πλανήτη Γκλίζε 832c- ικανούς να φιλοξενούν κάποια μορφή ζωής.

Ψάχνουν ανάπηρους μαϊμού μέσω Facebook - Στα δικαστήρια για τα προσωπικά δεδομένα

Το κοινωνικό δίκτυο Facebook βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την αμερικανική κυβέρνηση, έπειτα από το αίτημα της τελευταίας για παράδοση προσωπικών δεδομένων χρηστών του κοινωνικού δικτύου που κατηγορούνται για απάτη.Συγκεκριμένα, το Facebook υποχρεώθηκε να παραδώσει τα στοιχεία, αλλά κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης τονίζοντας, ότι παραβαίνει το 4ο Άρθρο του αμερικανικού συντάγματος, το οποίο προστατεύει τους πολίτες από «μη απαραίτητες έρευνες και κατασχέσεις».

Προβλήματα από ισχυρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη

Ισχυρή καταιγίδα που συνοδεύτηκε από δυνατούς ανέμους και αστραπές έπληξε την περιοχή της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Παρασκευής. Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρήθηκαν λόγω της συσσώρευσης μεγάλου όγκου υδάτων σε σημεία του οδικού δικτύου.

Εικόνες από την καταστροφή βόμβας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (από το 1940) πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, περίπου στις 05.30 τα ξημερώματα.

Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς. Στη συνέχεια, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, χωρίς να επεκταθεί όμως.