Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η δεύτερη μεγαλύτερη μείωση μισθών της Ε.Ε. έγινε στην Ελλάδα

Συνεχίζεται και φέτος η μείωση των μισθών και κατά συνέπεια και το διαθέσιμο υπόλοιπο του εισοδήματος των πολιτών κατά το α΄ τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο σχετικός δείκτης για τους μισθούς έχει μειωθεί κατά 1,8% το α΄τρίμηνο φέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι όπου η μείωση ήταν 11,9%. Σημειώνεται ότι οι μισθοί βρίσκονται σε συνεχή μείωση από το γ΄ τρίμηνο του 2010 και το πρώτο μνημόνιο.

ΤΕΛΩΝΕΙΑ Σκύλοι-ανιχνευτές ψάχνουν λαθραία τσιγάρα

Η Σελίν είναι μια σκυλίτσα Μαλινουά (βελγικός ποιμενικός) που τους τελευταίους τρεις μήνες εκπαιδεύτηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και πλέον έχει την ικανότητα, παρότι μόλις 11 μηνών, να ανιχνεύει για λογαριασμό των τελωνειακών ποσότητες τσιγάρων σε κρύπτες φορτίων.
Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Σπείρα είχε «ρημάξει» κοσμηματοπωλεία

Σπείρα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές, με την μέθοδο της απασχόλησης, από κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ.

Βραδιά ελληνοσερβικής φιλίας στον Σταυρό

Οι χορωδίες του δήμου Βόλβης και του Βελιγραδίου τραγουδούν μαζί για τα 100 χρόνια της φιλίας Ελλήνων και Σέρβων


Αφιερωμένη στη μνήμη των χιλιάδων Σέρβων που άφησαν τη ζωή τους στα πεδία μαχών της Μακεδονίας πριν από 100 χρόνια στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι η εκδήλωση που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, στις 21.30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο Σταυρού.

Έχουμε κανέναν εμφύλιο και μιλάμε για «Βάρκιζες»;




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Είναι βέβαιο ότι λαός που δεν γνωρίζει την Ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
Η ημιμάθεια, όμως, και η στρεβλή μεταφορά εφιαλτικών ιστορικών γεγονότων στον παρόντα χρόνο, μπορούν να αποβούν ακόμη πιο καταστροφικές.
Και επιπλέον, την Ιστορία την διδασκόμαστε για να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος και όχι για να τα επαναλάβουμε στο παρόν.

Αυτό θα συνέβαινε αν η Γη σταματούσε να περιστρέφεται [video]

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα συνέβαινε εάν η Γησταματούσε κάποια στιγμή να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της;
Θα ήταν σαν να ταξιδεύατε με ταχύτητα 1000 χιλιομέτρων ανά ώρα και το όχημά σας να σταματούσε αστραπιαία: θα πεθαίνατε ακαριαία.

Α. Σαμαράς: Οχι στο τρίτο δάνειο, όχι ...και στα συνδικάτα

της Μαρίνας Μάνη

Ενα μήνυμα στους εταίρους και ένα ... στο εγχώριο «αντι-ΔΕΗ» μέτωπο έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς μέσω της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt που προδημοσίευσε χθες συνέντευξή του.
Το πρώτο αφορά το ενδεχόμενο τρίτου δανείου (και τρίτου Μνημονίου) που προβάλλει το ΔΝΤ και τμήμα του ευρωπαϊκού πυλώνα της τρόικας: «Οχι, δεν χρειαζόμαστε ένα τρίτο δανειακό πρόγραμμα» ήταν η απάντηση σε σχετική ερώτηση, ενώ στην παρατήρηση ότι το ΔΝΤ βλέπει κενό 12,5 δισ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, επέμεινε:

Επανεξετάζονται όλοι οι φόροι και τα εισπρακτικά μέτρα

Επανεξετάζονται όλοι οι φόροι και τα εισπρακτικά μέτρα
Επανεξετάζονται από μηδενική βάση όλοι οι φόροι και τα εισπρακτικά μέτρα που ελήφθησαν στην περίοδο της κρίσης.
Στο τραπέζι αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να τοποθετηθούν ακόμα και η έκτακτη εισφορά, καθώς και ο φόρος ακινήτων. Το κριτήριο με το οποίο θα επανεξεταστούν οι φόροι είναι η σχέση απόδοσης με το κοινωνικό κόστος.

Ο μικρός Jay πανηγυρίζει με την καρδιά του το γκολ του Σαμαρά! (VIDEO)

Αναρωτιόμαστε όλοι με τι δύναμη πήρε την μπάλα ο Γιώργος Σαμαράς και σε νεκρό χρόνο πήγε να εκτελέσει το πέναλτι με την Ακτή Ελεφαντοστού...

Θαυμάσαμε το ψυχικό του σθένος που πήρε στις πλάτες του μια ολόκληρη χώρα. Ξεχάσαμε όμως ότι στην ίδια αγκαλιά που έπεσαν έπειτα οι συμπαίκτες του βρέθηκε προ ημερών ένας ακόμα λόγος για να θέλει να σκοράρει στο Μουντιάλ: Η χαρά που θα έδινε στον μικρό Jay!

Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο σε γυναικολόγο για «φακελάκι»

Φυλάκιση δύο χρόνων στον γυναικολόγο του νοσοκομείου Φιλιατών με το «σκοτεινό» παρελθόν, που συνελήφθη με φακελάκι 300€, το οποίο ζήτησε προκειμένου να χειρουργήσει 83χρονη, που μάλιστα, όπως αποδείχτηκε, ήταν υγιέστατη.

82χρονος στο Τόκιο ίδρυσε το κόμμα της Επόμενης Γενιάς

Σε ηλικία 82 ετών, ο πρώην πανίσχυρος κυβερνήτης του Τόκιο και συγγραφέας Σιντάρο Ισιχάρα αρνείται να καταθέσει τα όπλα και ανακοίνωσε ότι ίδρυσε το "Κόμμα της Επόμενης Γενιάς".Ο Ισιχάρα κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη περίπου 20 βουλευτών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην παλαιστής Αντόνιο Ινόκι ο οποίος αφού αποσύρθηκε από τα ρινγκ ασχολείται πλέον με την πολιτική. Όλα τα κορυφαία στελέχη του Κόμματος της Επόμενης Γενιάς είναι άνω των 70 ετών.