Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Παρατείνεται το σχολικό έτος μέχρι τις 4 Ιουλίου

Απόφαση για την παράταση του διδακτικού έτους μέχρι τις 4 Ιουλίου 2014 υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, αρμόδιος για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να δοθεί χρόνος στους εκπαιδευτικούς να ολοκληρώσουν τη βαθμολογική διαδικασία.

Πληρώνει και τους ένστολους η κυβέρνηση

Ρύθμιση για την καταβολή αναδρομικών και μισθολογικές αυξήσεις στο μέλλον στα Σώματα Ασφαλείας, εξετάζει να καταθέσει σε σύντομο διάστημα η κυβέρνηση, προκειμένου να εναρμονιστεί με την απόφαση του ΣτΕ, όπως έγινε και με τους δικαστικούς.

“Η εξάρτηση δεν είναι ανίκητη”

Με κεντρικό σύνθημα “Η εξάρτηση δεν είναι ανίκητη. Έλα να το φωνάξουμε μαζί” και με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών διοργανώνονται στη νέα παραλία δραστηριότητες από το πρόγραμμα εναλλακτικής θεραπείας εξαρτημένων ατόμων (ΠΕΘΕΑ) “Αργώ” υπό την αιγίδα της Θεσσαλονίκης - Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την πειρατεία των μπλε κάδων

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης προχώρησε ο Γιάννης Μπουτάρης για την υπόθεση της πειρατείας των μπλε κάδων, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα να απειλεί να τινάξει στον αέρα τη λειτουργία του συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης των δημοτικών αποβλήτων.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Παραγωγός έχασε τόνους πατάτας

Τόνοι πατάτας, οι οποίοι δεν πληρώθηκαν σε παραγωγό της Πιερίας, βρέθηκαν σε ψυγεία στην Κατερίνη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατηγορούνται οι ιδιοκτήτες των ψυγείων, ενώ αναζητείται ο αντιπρόσωπος που τα αποθήκευσε. Στην υπόθεση θύμα είναι ένας πατατοπαραγωγός, ο οποίος κατήγγειλε στις διωκτικές αρχές πως άγνωστος, που εμφανίστηκε σαν αντιπρόσωπος εταιρείας από το εξωτερικό, παρέλαβε 436 τόνους και 250 κιλά πατάτας, χωρίς να καταβάλει το ποσό των 95.000 ευρώ που είχε συμφωνηθεί.

Ενας καρμικός έρωτας -Εζησαν για 68 χρόνια μαζί, πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών [εικόνες]

Ο George και η Dorothy ήταν αχώριστοι, ο γάμος τους κράτησε 68 χρόνια και ούτε ο θάνατος κατάφερε να τους χωρίσει καθώς άφησαν την τελευταία τους πνοή με διαφορά λίγων ωρών.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ .Ι.Τ κάνει λόγο για … παραληρούντες… “μόδιστρους”…



 "Εντάξει “κύριοι” τον “ντύσατε” τον “Αυτοκράτορα” αλλά δυστυχώς τον “ντύσατε” με κουρέλια… “Μόδιστροι”, λιβελογράφοι και παραληρούντες εναντίον του Προέδρου της ΔΑΚΕ “σεβόμενοι” κατά τ’ άλλα τάχα την παράταξή μας.

Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση στην ΕΕ στο παράνομο εμπόριο προϊόντων καπνού το 2013 – μεγάλες απώλειες στα φορολογικά έσοδα

Η μεγαλύτερη άνοδος (+26%) στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην κατανάλωση παράνομων και παραποιημένων τσιγάρων εμφανίζεται στην Ελλάδα το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της KPMG για το παράνομο εμπόριο προϊόντων καπνού στην Ε.Ε., όπου - σε αντίθεση με την Ελλάδα - συνολικά μειώθηκε το λαθρεμπόριο.

Πηγή: EurActiv.gr

Λύσεις υπάρχουν όταν υπάρχει πολιτική βούληση


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σε καιρό κρίσης, οι άνθρωποι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να συνεννοούνται, γνωρίζοντας πως όταν χτυπάς το χέρι στο μαχαίρι, το αποτέλεσμα είναι να κοπεί το χέρι.
Αυτά, βέβαια, εκτός Ελλάδας, διότι εντός ο καθένας κοιτάει πώς θα επωφεληθεί από την κρίση σε κομματικό επίπεδο και αρχίζουν οι καταγγελίες, δείχνοντας πάντα τον επόμενο υπεύθυνο και χωρίς ποτέ να κοιτούν την καμπούρα τους.

Παράταση και νέες προθεσμίες μέχρι 15 – 20 Ιουλίου στις φορολογικές δηλώσεις

- Δείτε πως θα καθοριστούν οι νέες ημερομηνίες για την υποβολή των δηλώσεων
- Ακόμη δεν έχουν κάνει δήλωση περίπου 2.000.000 Έλληνες
- Φωτιά η εφορία τα χρέη έχουν φτάσει πάνω από 66δισεκατομμύριαΑκόμη 2.000.000 Έλληνες δεν έχουν υποβάλλει τη δήλωσή τους. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες εκείνοι που μπαίνουν στο σύστιμα, βλέπουν ποιοι είναι οι φόροι που τους αναλογούν και τελικά δεν υποβάλλουν τη δήλωση.

Θερινό περιβαλλοντικό σχολείο στην Απολλωνία

“Θερινό” περιβαλλοντικό σχολείο διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην ευρύτερη περιοχή της Μυγδονίας Θεσσαλονίκης από το γραφείο περιβαλλοντικής αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

TOY ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Ισόβια σε εφοριακό της Θεσσαλονίκης

ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΦΠΑ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης την πρώην προϊσταμένη ΦΠΑ της Α' Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης Γεωργία Γεωργιάδου, που είναι ήδη φυλακισμένη, για το σκάνδαλο των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ σε εξαγωγικές επιχειρήσεις, την περίοδο 1999-2000.