Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ζημιές και στην καπνοπαραγωγή

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καπνοπαραγωγοί του νομού Σερρών, καθώς οι τελευταίες χαλαζοπτώσεις κατέστρεψαν σχεδόν ολικά τις εμπορεύσιμες ποικιλίες, με αποτέλεσμα να αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στους όρους των συμβολαίων τους.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΔήλωσηΤου Γεν.Γραμματέα της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκη Για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας


"Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας πιστοποιεί για μια ακόμη φορά την αντισυνταγματικότητα των εργασιακών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων που εμπεριέχονται στα Μνημόνια και εφαρμόζονται καταχρηστικά στη χώρα μας σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων.

Λαχανόκηπος στο δήμο Θεσσαλονίκης

Η ΑΡΣΙΣ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS υλοποιούν το χρηματοδοτούμενο από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης» δημιουργώντας ένα Δίκτυο οκτώ Κοινωνικών Δομών που στοχεύει στη στήριξη των κατοίκων του δήμου που ζουν στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας.

Εξιχνιάστηκαν κλοπές στη Θεσσαλονίκη

Κατά το τελευταίο 24ωρο, εξιχνιάστηκαν κλοπές από οικίες σε χωριό της Λάρισας, από διαμέρισμα στην Άνω Πόλη και από ΚΑΠΗ στις Συκιές. 

Τετάρτη ξημερώματα, εντοπίστηκε και συνελήφθη επ΄αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, 27χρονος ημεδαπός, τη στιγμή που περιεργαζόταν περίπτερο εντός των χώρων του ΟΣΕ, με σκοπό να το διαρρήξει με τη χρήση λοστού.

Παιδικές ασθένειες και σχίσμα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Από τις διεργασίες της μετεκλογικής περιόδου στον ΣΥΡΙΖΑ, εξάγονται μια σειρά από ενδιαφέροντα από πλευράς πολιτικής ανάλυσης συμπεράσματα:

Έναν χρόνο μετά το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, πέρσι τον Ιούλιο, οι συνιστώσες δεν έχουν αυτοδιαλυθεί. Και οπωσδήποτε, δεν έχει αυτοδιαλυθεί η σημαντικότερη, δηλαδή η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Π. Λαφαζάνη.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Αθλητισμό, ενημέρωση και πολιτισμό προτάσσει συμβολικά ο δήμος Βόλβης ως εναλλακτική πρόταση στη μάστιγα των ναρκωτικών

 Με σειρά εκδηλώσεων ο δήμος Βόλβης συμμετέχει την Πέμπτη 26 Ιουνίου στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης, στις 18.00 το απόγευμα οργανώνει ποδηλατοδρομία για μικρούς και μεγάλους, από τον Σταυρό έως την Ασπροβάλτα και με επιστροφή στο Αμφιθέατρο του Σταυρού, όπου και θα γίνει κλήρωση ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες με έπαθλο ένα ποδήλατο.

K. Μακεδονία: Σήμα ποιότητας στα αγροτικά προϊόντα θέλει να θεσμοθετήσει η Περιφέρεια

Στην υιοθέτηση του «Μακεδονικού Σήματος Ποιότητας» στα αγροτικά προϊόντα, που παράγονται εντός των ορίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα προχωρήσει ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, με στόχο τα ποιοτικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή να αποκτήσουν αναγνωρίσιμο διεθνώς brand name.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες

 Σε μια εποχή παρά πολύ δύσκολη οικονομικά για τους μικρομεσαίους αγρότες που η έλλειψη ρευστότητας είναι δεδομένη, ενώ η νέα καλλιεργητική περίοδος είναι σε εξέλιξη, αγανάκτηση και οργή επικρατεί στις τάξεις τους, αφού δεν έχουν πληρωθεί ακόμα την επιστροφή του ΦΠΑ.

   Δεν αρκεί που η επιστροφή του ΦΠΑ είναι μειωμένη στο 6%, ενώ το Φ.Π.Α. που χρεώνονται για τα περισσότερα εφόδιά τους παραμένει στο 23%, καθυστερεί κιόλας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις βιοτικές τους ανάγκες και  να πληρώσουν τους προμηθευτές τους, χαράτσια φορολογίας, ασφαλιστικές εισφορές, λογαριασμούς ύδρευσης και ηλεκτροδότησης κι ένα σωρό άλλες οικονομικές τους υποχρεώσεις

Ποιοι μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια τους ακόμα κι αν έχουν χρέη

Όσοι ασφαλισμένοι οφείλουν από το 2011 και εντεύθεν ασφαλιστικές εισφορές και το φορολογητέο εισόδημά τους έχει όριο κατά μέσο όρο τις 12.000, μπορούν με αίτησή τους να απευθυνθούν στον ΟΑΕΕ και στο Ταμείο των Αυτοαπασχολούμενων (ΕΤΑΑ) προκειμένου να θεωρηθούν τα βιβλιάρια των ίδιων και των οικογενειών τους μέχρις τις 28 Φεβρουαρίου του 2015.

Η απόφαση του ΣτΕ ανοίγει το δρόμο για αυξήσεις σε Ένστολους, γιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς

Τα πάνω κάτω φέρνει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση μισθών, επιδομάτων και συντάξεων των δικαστικών. Η κυβέρνηση με τροπολογία ετοιμάζεται να αποκαταστήσει αναδρομικά τους δικαστικούς και αναζητά τρόπο για αποκατάσταση και των υπολοίπων υπαλλήλων του δημοσίου που έχασαν χρήματα, χωρίς όμως να τιναχτεί στον αέρα ο προϋπολογισμός.

Θεσσαλονίκη: Δύο πυροσβέστες τραυματίες από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε Ι.Χ.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, μετά από έκρηξη της φιάλης υγραερίου του οχήματος.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Σαμαρά στην Εθνική: Μας κάνατε όλους υπερήφανους

Τα θερμότατα συγχαρητήριά του με τηλεγράφημα έδωσε στους διεθνείς μας και στον Φερνάντο Σάντος για τη μεγαλειώδη πρόκριση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Βίντεο από τους πανηγυρισμούς στο Λευκό Πύργο


«Μεθύσι» πρόκρισης σε όλη την Ελλάδα

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

Η ιστορική πρόκριση της Ελλάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, επίτευγμα χωρίς προηγούμενο για την εθνική ομάδα της χώρας μας, έφερε ντελίριο πανηγυρισμών... παντού.