Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

"Βόμβες" από ΣτΕ: Συνταγματικές οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα! Η τρύπα στον προϋπολογισμό από ένστολους και δικαστικούς

- Το ΥΠΟΙΚ υπολογίζει το κόστος των αποφάσεων τουΣυμβουλίου Επικρατείας κατά 1 δισ. ευρώ
- Οι μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα είναι συνταγματικές σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο
- Εγκύκλιος του ΥΠΟΙΚ μιλά πως οι αποφάσεις του ΣτΕ γιαδημοσίους υπαλλήλους αφορούν μόνο όσους προσφεύγουν

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Εμφύλιος για τη χωροθέτηση

Την έντονη αντίδραση μεταξύ δήμων Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Θεσσαλονίκης πυροδοτεί η απόφαση του τελευταίου να μισθώσει οικοπεδική έκταση 17.000 τ.μ. στα διοικητικά όρια της Μενεμένης, κοντά στην περιοχή του δυτικού θαλάσσιου μετώπου, προκειμένου ο κεντρικός δήμος να ανεγείρει Κέντρο Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Κλήσεις, sms και ίντερνετ φθηνότερα για τους ταξιδιώτες εντός της ΕΕ - Τι θα ισχύσει

Σημαντικές μειώσεις στις ανώτατες τιμές περιαγωγής δεδομένων θα ισχύσουν στην ΕΕ από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα μειώσει από 1ης Ιουλίου κατά 21% τις ανώτατες τιμές για τις εξερχόμενες κλήσεις (από 24 λεπτά ανά λεπτό σε 19 λεπτά ανά λεπτό) και κατά 28,5% για τις εισερχόμενες κλήσεις (από 7 λεπτά ανά λεπτό σε 5 λεπτά ανά λεπτό).

ΔΑΚΕ .Ι.Τ: “Μικρή ΔΕΗ” - Μεγάλη απώλεια για τον ελληνικό λαό


 Την ώρα που οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είτε διατηρούν κάτω από κρατική ομπρέλα τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, είτε δρομολογούν την επαναφορά τους υπό δημόσιο έλεγχο, η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα προχωρά στο διαμελισμό και την ουσιαστική εκποίηση του Ομίλου της ΔΕΗ.

Κόκκινος «συναγερμός» για τις φορολογικές δηλώσεις!

Όλο και λιγότερες φορολογικές δηλώσεις υποβάλουν οι πολίτες, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο. Χαρακτηριστικό της κατάστασης ειναι ότι από τις 5,8 εκατ δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (Ε1), έχουν υποβληθεί σχεδόν 3,2 εκατ. Απομένουν δηλαδή 2,6 εκατ δηλώσεις, με την προθεσμία να λήγει στις 30 Ιουνίου!

Η καλύτερη είδηση ήλθε από τον Δίσκο της Φαιστού


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν έχει, νομίζω, νόημα να ασχοληθεί κανείς με τη μίζερη αντιμετώπιση της επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού στη χώρα μας.

Άλλωστε, αν ρίξει κανείς μια ματιά σ’ αυτά που είπαν ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, θα δυσκολευτεί να ανακαλύψει από ποιον από τους δύο εκπορεύτηκαν.

«Ούτε μία θέση εργασίας» οι μεν, «ούτε μια θέση εργασίας» οι δε.

Δήλωση της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσας Αμμανατίδου- Πασχαλίδου για την «Κύρωση της υπαγωγής μεγάλων επενδυτικών σχεδίων στον Επενδυτικό Νόμο»

«Η κυβέρνηση επιλέγει να αιμοδοτεί συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους, ενώ εξακολουθεί να επιχορηγεί τη νέα μικρή SIEMENS, την γερμανική πολυεθνική ENERCON

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσας Αμμανατίδου- Πασχαλίδου εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο «Κύρωση αποφάσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων ν.3908/2011 και άλλες διατάξεις» επεσήμανε στην εισήγηση της στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ότι «η κυβέρνηση φέρνει προς κύρωση την υπαγωγή έξι Μεγάλων Επιχειρηματικών Σχεδίων που για ακόμα μία φορά αναφέρονται σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους.

Πανικός σε πτήση της Ryanair - Αναγκαστική προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος

Πανικός επικράτησε αργά χθες το βράδυ σε πτήση της RyanAir από Θεσσαλονίκη προς Πάφο, εξαιτίας ενός επιβάτη ο οποίος κατελήφθη από αμόκ.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε στο αεροσκάφος είναι το γεγονός ότι ο πιλότος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Φράουλες για την πίεση!

Οι πλούσιοι αυτοί καρποί σε αντιοξειδωτικές ουσίες, αποδεικνύεται πως χαλαρώνουν εσωτερικά την «επένδυση» των αιμοφόρων αγγείων, βοηθώντας στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. 

Οι έξι αλλαγές στο ασφαλιστικό τον Ιούλιο

ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

Έξι αλλαγές έρχονται στο ασφαλιστικό μέσα στον Ιούλιο, και θα φέρουν ανατροπές σε εισφορές, επικουρικές συντάξεις ακόμα και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Έξι αλλαγές έρχονται στο ασφαλιστικό μέσα στον Ιούλιο, και θα φέρουν ανατροπές σε εισφορές, επικουρικές συντάξεις ακόμα και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
Εξι αλλαγές στο ασφαλιστικό έρχονται μέσα στον Ιούλιο, φέρνοντας ανατροπές σε εισφορές, επικουρικές συντάξεις και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, οι αλλαγές αφορούν το σύνολο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους με διαδοχική ασφάλιση.

Τον Ιούλιο θα γίνει μάλιστα το πρώτο βήμα στο μέτωπο των ενοποιήσεων, καθώς παραδίδεται στο υπουργείο Εργασίας η σχετική μελέτη.

Οι αλλαγές του Ιουλίου περιλαμβάνουν:

1. Μείωση κατά 3,9% στις ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων.

2. Μείωση κατά 5,2% στις επικουρικές συντάξεις που χορηγεί το ΕΤΕΑ σε ένα εκατομμύριο δικαιούχους. Από τη νέα χρονιά η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα επεκταθεί στο σύνολο των φορέων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας.

3. Ολοκλήρωση της μελέτης του ΚΕΠΕ για τις ενοποιήσεις ασφαλιστικών φορέων, με στόχο τη δημιουργία τριών ασφαλιστικών φορέων, ενώ μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει δημιουργηθεί «Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων».

4. Κλείδωμα των αλλαγών για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση. Για το σκοπό αυτό θα παραδοθεί πόρισμα στον υπουργό Εργασίας από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

5. Κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΑΕΔ στους ασφαλισμένους. Πλέον, οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθύνονται στον ΟΓΑ για την αντίστοιχη παροχή.

6. Καθιέρωση της προσωρινής σύνταξης στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης. Για το θέμα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Εργασίας, η οποία θα καθορίζει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της προσωρινής σύνταξης.

"Η"

Θεσσαλονίκη: Μαχαιριές και άγριο ξύλο στη συναυλία του Μανού Τσάο - Μαρτυρίες για το σοβαρό τραυματισμό άντρα!

Τα επεισόδια ξεκίνησαν με την έναρξη της συναυλίας στο λιμάνι - Έτρεχαν να σωθούν οι θεατές που προσπαθούσαν να καταλάβουν τα όσα συνέβαιναν...

Με επεισόδια με την έναρξη της συνοδεύτηκε η συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη Μανού Τσάο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθώς ομάδα κρανοφόρων κρατώντας ξύλα και ρόπαλα στο πίσω μέρος του πλήθους επιτέθηκε σε άλλη ομάδα που βρισκόταν στο ίδιο σημείο η οποία προσπάθησε να αμυνθεί πετώντας μπουκάλια.

Στον Έβρο δεν περνά κανείς – Εντυπωσίασαν οι «Πεζικάριοι»


«Στον Έβρο δεν περνά κανείς» βροντοφώναξαν οι στρατιώτες μας

Η άσκηση του Δ΄ Σώματος Στρατού εντυπωσιακή ,όπως προκύπτει από τις πολλές και καλές φωτογραφίες του ΓΕΣ.

Η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΕΓΝΑΤΙΑ-2014», διεξήχθη στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πλωτών Μέσων Νοτίου Έβρου, του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Μηχανογραφικό: Ξεκινά σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή

Ανοίγει σήμερα η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου

Προσοχή, έρχεται καύσωνας

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα κυριαρχήσουν μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν κάποια παραλία, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αντιμετώπιση του μίνι-καύσωνα.

Για σήμερα, Τρίτη (24/06), η ΕΜΥ προβλέπει μικρή άνοδο της θερμοκρασίας:

Σεισμός 8 Ρίχτερ στην Αλάσκα -Προειδοποίηση για τσουνάμι

ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8 Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών της Αλάσκα.