Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΥΠΟΙΚ: Καμία παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Να σπεύσουν για την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων καλεί το υπουργείο Οικονομικών τους φορολογούμενους, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει παράταση πέραν της προθεσμίας της 30ης Ιουνίου.

Σε ανακοίνωσή του το απόγευμα της Παρασκευής, το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο τις τελευταίες ημέρες για την πιθανότητα να δοθεί παράταση στην υποβολή των δηλώσεων, διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες.

ΟΑΣΘ Ενιαίο εισιτήριο αλλά αυξημένο;

Σε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ με παράλληλη μείωση της κρατικής επιδότησης προσανατολίζεται το Υπουργείο Υποδομών, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της νέας τιμολογιακής πολιτικής που θα εγκρίνει για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Εξώδικο στρατιωτικών προς τον υπ. Οικονομικών για την απόφαση περί περικοπών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με την έκδοση της υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφασης του ΣτΕ προχώρησε σε εξώδικη κοινοποίηση - πρόσκληση και επιφύλαξη δικαιωμάτων, ενώπιον δικαστηρίου και κάθε άλλης αρμόδιας αρχής.

Σέρρες: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε τροχαίο

Ένα νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Εθνική Οδό Σερρών – Προμαχώνα.

CityHome: ένα τεχνολογικά αυτοματοποιημένο διαμέρισμα 18 τ.μ.

Ο υπερπληθυσμός και η εκτεταμένηαστικοποίηση του παγκόσμιου πληθυσμού καθιστούν επιτακτική την επίλυση του προβλήματος της στέγης στις μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Σε μεγάλες μητροπόλεις όπως το Τόκυο διατίθενται ήδη διαμερίσματα πραγματικά φέρετρα και μάλιστα σε εξωφρενικές τιμές, ωστόσο το ζητούμενο είναι η δημιουργία μικρών σε επιφάνεια διαμερισμάτων που θα περιλαμβάνουν το σύνολο των ανέσεων ενός μεγαλύτερου.

Πού να ήμασταν και Φινλανδία…


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με έναν κατ’ εξοχήν ευρωπαϊστή πολιτικό, απαντά η Φινλανδία στους ευρωσκεπτικιστές «Αληθινούς Φινλανδούς», που ήδη εντάχθηκαν στην ομάδα των ευρωσκεπτικιστών του βρετανικού Κόμματος των Συντηρητικών.
Πρόκειται για τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ, που εξελέγη πρόεδρος του φινλανδικού συντηρητικού κόμματος και θα αναλάβει πρωθυπουργός αμέσως μετά την παραίτηση του Γίρι Κατάινεν.

Κόψτε το φαγητό για να ζήσετε περισσότερο

ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΣΕ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ

Αλλη μία επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι αν ένας οργανισμός στερηθεί τη συνήθη ποσότητα τροφής του, υποβαλλόμενος σε δραστική δίαιτα, μπορεί να παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια της ζωής του.

Βουλγαρία: 10 νεκροί από τις πλημμύρες

Δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη βορειοανατολική Βουλγαρία, χθες το βράδυ, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων τριών ατόμων στη Βάρνα.

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Καταρρέουν τα Ταμεία - Εχoυν «μαύρη τρύπα» 5,1 δισ. ευρώ

Ταμειακό «άνοιγμα» 5,1 δισ. ευρώ - 2 δισ. ευρώ το προϋπολογιζόμενο έλλειμμα και 3,1 δισ. ευρώ το κόστος από τις απλήρωτες συντάξεις και τα εφάπαξ που χρωστούν σε 381.507 «νέους» συνταξιούχους - θα αντιμετωπίσουν έως το τέλη του 2014 τα ασφαλιστικά ταμεία.

Χανιά: Ο 20χρονος τερματοφύλακας δεν πέθανε από λεπτοσπείρωση

Ανατροπή ως προς την αιτία θανάτου του 20χρονου Μιχάλη Φουντουλάκη, ο οποίος εξέπνευσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων στις 30 Μαϊου μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία και με συμπτώματα λεπτοσπείρωσης, φέρνουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που είχαν σταλεί στην Αθήνα.

ΗΠΑ: Συναγερμός για μαζική έκθεση επιστημόνων στο βακτήριο του άνθρακα

Τουλάχιστον 75 επιστήμονες που εργάζονταν σε ομοσπονδιακά εργαστήρια στην Ατλάντα ενδέχεται να εκτέθηκαν στο βακτήριο του άνθρακα και τους χορηγείται θεραπεία για να προληφθεί η εμφάνιση της ασθένειας, ανακοίνωσε σήμερα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

Σύγκρουση σκαφών και βύθιση λόγω… κακοκαιρίας στη Νέα Μηχανιώνα

Σύγκρουση σκαφών προκλήθηκε, την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου της Νέας Μηχανιώνας.

Ειδικότερα, το ιστιοφόρο «BLUE GOOSE» σημαίας Γερμανίας το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην θαλάσσια περιοχή, με επιβαίνοντες τρεις αλλοδαπούς, λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών, συγκρούστηκε με το επαγγελματικό/αλιευτικό σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» το οποίο επίσης βρισκόταν αγκυροβολημένο, χωρίς επιβάτες, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.