Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΑΙΓΙΝΙΟ “Είμαστε σε απομόνωση” καταγγέλλει πρώην δήμαρχος

Οικονομικό κόστος και ταλαιπωρία βαραίνουν τους κατοίκους του δήμου Πύδνας - Κολινδρού που θέλουν να μετακινηθούν προς τη Θεσσαλονίκη μετά την κατεδάφιση της γέφυρας Αιγινίου και τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στην εθνική οδό.

ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Σοβαρά είναι και τα ζητήματα οδικής ασφάλειας από την αύξηση της κυκλοφορίας φορτηγών μέσα από τον οικισμό Αιγινίου και την ελλιπή φωτοσήμανση.
Έναν γουλιανό, που ζυγίζει περίπου 150 κιλά και έχει μήκος 2,40 μέτρων, κατάφεραν να βγάλουν με παραγάδι από τη τεχνητή λίμνη Πολυφύτου Κοζάνης δύο επαγγελματίες ψαράδες.

Θεσσαλονίκη: Έμπαινε σε μπαρ και εστιατόρια για να... κλέψει τους πελάτες

Κατά τον τελευταίο μήνα, έκανε συνολικά δέκα κλοπέςπορτοφολιών, κινητών και χρηματικών ποσών, εκμεταλλευόμενος την πολυκοσμία που επικρατούσε σε εστιατόρια και μπαρ της πόλης.

Βουλγαρία: Η φτωχότερη χώρα της Ε.Ε.

Τη μεγαλύτερη εισοδηματική απόσταση από την ΕΕ παρουσιάζει η Βουλγαρία, καθώς όπως προκύπτει από τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat για το 2013, παραμένει το πιο φτωχό κράτος-μέλος από τα συνολικά 28.

Ελεύθερο το ψάρεμα σε όλη την επικράτεια για τους ερασιτέχνες αλιείς

Δίχως να υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό θα μπορούν να ψαρεύουν, τούδε και στο εξής, οι ερασιτέχνες ψαράδες, καθώς το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε στην κατάργηση της ερασιτεχνικής άδειας αλιείας.

Τον Ιούλιο ο λογαριασμός για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Τεχνικά προβλήματα στο TAXIS

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποστολή προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Κίνας

Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» το αεροσκάφος που μεταφέρει τον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κεκιάγνκ, ο οποίος από σήμερα πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα και σηματοδοτεί την αφετηρία ενός μεγάλου κύκλου επενδύσεων στη χώρα μας.

ΧΑΜΟΣ: Έπεσε το Facebook σε όλο τον κόσμο

Κανείς δεν μπορεί να μπει στη σελίδα του στο Facebook σήμερα το πρωί σε όλο τον κόσμο..Οσοι προσπάθησαν να μπούν βλέπουν ένα μήνυμα οτι η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη και να προσπαθήσουν σε λίγο..

Γυναίκες διακινούσαν χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων σε λαϊκές αγορές

Η μια μετά την άλλη έπεσαν στα χέρια των ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) τρεις γυναίκες που διακινούσαν λαθραία πακέτα σε λαϊκές αγορές. Οι αστυνομικοί ακολουθούσαν τα ίχνη τους από το Κιλκίς, ώσπου τις βρήκαν στη Θεσσαλονίκη να έχουν στήσει πάγκο και να πωλούν 30 πακέτα σε έναν 56χρονο ο οποίος συνελήφθη μαζί τους!

Ισόβια για τον Στεφανάκη πρότεινε η εισαγγελέας

Την ποινή των ισοβίων για τον Βαγγέλη Στεφανάκη πρότεινε η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και συνολικά 4 έτη φυλάκισης για την αδερφή της Φαίης, Μαριαλένα Μπλάχα, απορρίπτοντας τα αιτήματά τους για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Στα 20 δισ. ευρώ οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων λόγω κρίσης

Περίπου 2 δισ. ευρώ ελλείμματα προβλέπουν οι προϋπολογισμοίτων ασφαλιστικών Ταμείων για το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), Θανάσης Καποτάς, ανοίγοντας τις εργασίες του 30ου ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Μοναδικές οργανωμένες κρουαζιέρες στα Φιόρδ και τη Βαλτική

Μια μοναδική εμπειρία κρουαζιέρας σας υπόσχεται η Orange Cruises, προσκαλώντας σας να ανακαλύψετε μερικούς από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ταξιδεύοντας με πολυτελή πλωτά ξενοδοχεία.

Προσοχή- Τίποτα δεν τελείωσε ακόμα

Το φρακάρισμα των Ελληνικών εξαγωγών, μετά από απότομη άνοδο 2-3 ετών, δείχνει ότι η προσπάθεια δεν είναι καθόλου εύκολη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι υπάρχουν εναλλακτικές.
Τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν βάλουμε και μεις πλάτη.

Του Φάνη Ζουρόπουλου*

Χαλάζι κατέστρεψε καλλιέργειες στις Σέρρες



Ανυπολόγιστο είναι το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε σε καλλιέργειες, στο νομό Σερρών, η χθεσινοβραδινή, σφοδρή χαλαζόπτωση.

Έρχεται δωρεάν Wi-Fi σε 4.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα

Δωρεάν ασύρματο Ιντερνετ (WiFi) σε 4.000 δημόσιους χώρους 302 δήμων της χώρας θα μπορούν να έχουν από τον ερχόμενο Νοέμβριο όλοι οι πολίτες.

Την ίδια στιγμή, δίκτυο WiFi θα έχουν ως το τέλος του χρόνου και περίπου 1.200 - 1.500 αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ της Αθήνας, καθώς και το σύνολο των 64 σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Ειδικότερα, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 302 Δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, και 200 χώρους λιμένων και μαρινών.

ΔΑΚΕ Ι.Τ: "Ο … “ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ” ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ!!!"


"Την ώρα που οι θεσμοί στην Ελλάδα δέχονται ισχυρότατο πλήγμα στην αξιοπιστία τους, κάποιοι απ΄ αυτούς που τους εκπροσωπούν, αντί να τους προστατέψουν επιδίδονται σε μηχανορραφίες και σε “εξωθεσμικές” συναλλαγές υπονομεύοντας τους περαιτέρω.

Οι υποκλοπές ως εργαλείο… αντιμερκελισμού!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Προφανώς οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις (όπως αυτή της εφημερίδας «Τα Νέα» και του Χάρη Καρανίκα για παρακολουθήσεις μέσω Ιντερνέτ) είναι σημαντικές, χρήσιμες και προς αξιολόγηση και αξιοποίηση από κυβερνήσεις και πολίτες.

Προφανώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις, χρησιμεύουν για να παρακινηθεί ή και να ελεγχθεί η πολιτική εξουσία.

ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν δήλωση "πόθεν έσχες" το 2014

Ρακιντζής καλεί δημοσίους υπαλλήλους να υποβάλλουν δήλωση “πόθεν έσχες” για το 2014.
Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) καθορίζει ποιοι είναι αυτοί των οποίων θα ελέγξει τις ετήσιες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Διαβάστε τους 22 τρόπους για να ρυθμίσετε τα «κόκκινα» δάνειά σας

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τους 22 τρόπους με τους οποίους μπορούν να κάνουν ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων τους, προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που ολοένα και διογκώνεται.

Καταιγίδα φόρων μέσα στο καλοκαίρι – Στέλνει e-mail η εφορία μέσα στο καλοκαίρι για να πληρωθεί το χαράτσι του 2013

- Προθεσμία ενός μήνα θα πάρουν όσοι έχουν οφειλές που δεν πλήρωσαν για το 2013

- Ηλεκτρονική η ειδοποίηση από την εφορία και πρόστιμο σε όσους δεν πληρώσουν σε ένα μήνα

- 1.000.000 πολίτες δεν έχουν πληρώσει ολόκληρο το χαράτσιτου 2013 και από Ιούλιο “τρέχει” και ο φόρος για το 2014

Προβλήματα από ξαφνικό μπουρίνι στη Βόρεια Ελλάδα

Προβλήματα σε Σέρρες και Κιλκίς προκάλεσε το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε το αργά την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τον ισχυρό αέρα, τη δυνατή βροχή και το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή των Μουριών του Κιλκίς, υπήρξαν πτώσεις δένδρων και υπερχείλισε ξεροπόταμος.

Αυστραλία: Αρνήθηκαν σε νεκροτομείο τη σορό ενός άνδρα που ζύγιζε 200 κιλά

Οι υπεύθυνοι ενός νεκροτομείου σε νοσοκομείο του Περθ στην Αυστραλία αρνήθηκαν να παραλάβουν τη σορό ενός άνδρα που ζύγιζε 200 κιλά καθώς έκριναν ότι ήταν πολύ μεγάλη για να την διατηρήσουν και ανάγκασαν μια εργολάβο κηδειών να την αφήσει στο αυτοκίνητό της κατά τη διάρκεια της νύχτας με τον κλιματισμό αναμμένο.

Σοκ! Η Χιλή πέταξε εκτός Μουντιάλ την Ισπανία

“Βόμβα” μεγατόνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο από την Χιλή που επικράτησε με 2-0 της Ισπανίας και έστειλε τους κατόχους του τροπαίου σπίτι τους πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων. Στην επόμενη φάση μαζί με την Χιλή προκρίθηκε και η Ολλανδία.