Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΤΡΟΦΟΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ Ο “εφιάλτης” του θέρους

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κυρίως λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας που βοηθά τη γρήγορη αλλοίωση των τροφίμων, υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης ασθενειών από τροφοδηλητηριάσεις.

Επιμέλεια: Κώστας Σιαμέλης
R2unit@hotmail.com

ΠΕΡΙ «ΠΑΝΣΟΦΟΥ» ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ …ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙΑ

Ο πάντα καλά ενημερωμένος και παντογνώστης «σοφός» ελληνικός λαός που ψήφισε στις πρόσφατες ευρωεκλογές, στέλνει στην Ευρωβουλή την χειρότερη σύνθεση ευρωβουλευτών που θα μπορούσε να υπάρξει
Στην κρίσιμη πενταετία 2014-2019 η Ελλάδα θα έχει αυτοπεριθωριοποιηθεί στην Ευρώπη

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Κεντροδεξιά -Κεντροαριστερά έννοιες ταυτόσημες

Αλήθεια τι σημαίνει σήμερα αριστερός; Υπάρχει κράτος σήμερα που κυβερνήθηκε με επιτυχία από αριστερούς, για να πιστέψουμε ότι αν μας κυβερνήσουν αριστεροί εδώ θα δούμε καλύτερες μέρες;


Του Νίκου Αναγνωστάτου

Πρόταση στην Τρόικα για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης – Πόσο θα επωφεληθούν τα νοικοκυριά - Παραμένει το επίδομα

- Μείωση κατά 15%-20% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα θέσει η κυβέρνηση στους εκπροσώπους των δανειστών
- "Όπλο" της ελληνικής πλευράς η ομαλή εκτέλεση τουπροϋπολογισμού
- Στελέχη του ΥΠΟΙΚ αισιοδοξούν για περισσότερες ευκαιρίες σε μειώσεις στη φορολογία
- Διευρυμένο επίδομα θέρμανσης για μεγαλύτερη ελάφρυνση των νοικοκυριών

Νέες κατηγορίες εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Δύο νέες κατηγορίες ευπαθών ομάδων καταναλωτών εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τους ανέργους για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς και όσους έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω χρεών. Αυτοί οι πολίτες θα επανασυνδέονται ατελώς και θα χρεώνονται με ειδικές, χαμηλές τιμές.

Θεσσαλονίκη: "Καμπάνα" σε παιδίατρο για το θάνατο πεντάχρονου αγοριού

Παιδίατρος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή, για λανθασμένη διάγνωση που στοίχισε τη ζωή σε πεντάχρονο αγόρι.Το Εφετείο Θεσσαλονίκης, που εξέτασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση -διατηρώντας την πρωτόδικη ποινή- έκρινε ότι ο θάνατος επήλθε συνεπεία αμέλειας και παραλείψεων της παιδιάτρου, η οποία δεν διέγνωσε σκωληκοειδίτιδα στο ανήλικο.

Αγρότες στο έλεος του καιρού

Στο έλεος των άστατων καιρικών συνθηκών και κυρίως των χαλαζοπτώσεων, που τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο, βρίσκονται οι παραγωγές στη Βόρεια Ελλάδα.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Έκλεψαν ρούχα που προορίζονταν για απόρους!

Ούτε ίχνος ανθρωπιάς διέθεταν οι άγνωστοι διαρρήκτες που χτύπησαν για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες τον Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Μητρόπολης Δημητριάδος και άρπαξαν πλήθος από ρούχα τα οποία προορίζονταν για αστέγους και απόρους πολίτες!

«Ελεύθερος τέκτονας»: Αυτός «πρόδωσε» τον σατανιστή - δολοφόνο

Αύριο αναμένεται να περάσει την πύλη της ανακρίτριας ο 22χρονος σατανιστής δολοφόνος της Γλυφάδας χωρίς ωστόσο να έχει δείξει σε κανένα σημείο μετανοιωμένος για την φονική του δράση και την ανθρωποθυσία που όπως είπε ο ίδιος έκανε.

Γιακουμάτος: Ηλεκτρονική θα είναι πλέον η διαδικασία κατοχύρωσης εμπορικού σήματος

Σε έναν με δύο μήνες θα είναι πλήρως ηλεκτρονικοποιημένο το σύστημα κατοχύρωσης εμπορικού σήματος στη χώρα, με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση του διοικητικού βάρους και κόστους των επιχειρήσεων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, στο συνέδριο για τα Εμπορικά Σήματα και τα μέτρα εναντίον της Παραποίησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της ελληνικήςΠροεδρίας.

Κιλκίς: Τέσσερις συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα- Περισσότερα από 3.400 πακέτα

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, τρεις γυναίκες ηλικίας 49, 53 και 56 ετών και ένας άνδρας 56 ετών, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας.

Διαθεσιμότητα: 1786 έφυγαν, 1.709 ... γύρισαν

Στους 1.786 ανέρχονται, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής,οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, και οι θέσεις που προκηρύχθηκαν για τους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ανέρχονται στις 1.709.

Δείτε το βίντεο που έκανε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους να δακρύσουν

Δείτε το βίντεο που έκανε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους να δακρύσουν
Μια μοναδική, πραγματικά ανθρώπινη στιγμή κάνει το γύρο του διαδικτύου
Ένα ιρλανδικό τεριέ, με το όνομα Ντάφι, είχε χάσει την όρασή του εξαιτίας επιπλοκών στην υγεία του, καθώς έπασχε από διαβήτη.

Οι γέφυρες σωτηρίας χρειάζονται ανθρώπους, χρήματα και καύσιμα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πρόκειται για το μεγαλύτερο λάθος (στη λογική του… δεν είναι έγκλημα, είναι λάθος) του πολιτικού συστήματος όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης – κυρίως στα τελευταία τριάντα που είχε πια εδραιωθεί η Δημοκρατία και (με την βοήθεια των κοινοτικών πακέτων και των δανεικών) γενιές ολόκληρες έζησαν μέσα σε μια πλαστή ευημερία.

«Φάκελος ΤΑΙΠΕΔ»Τα ακίνητα του Νομού Θεσσαλονίκης που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου –Πασχαλίδου παραθέτει τα μέχρι τώρα δημόσια ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ στο Νομό Θεσσαλονίκης και καταγγέλλει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας:
«Επειδή πολλοί από τους συμπολίτες μας δεν έχουν κατανοήσει επακριβώς τι σημαίνει η «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, παρατίθεται ένας κατάλογος των ακινήτων που έχουν περιέλθει στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (Δήμοι: Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Βόλβης, Θερμαϊκού, Χαλκηδόνας, Θέρμης, Δέλτα, Πυλαίας-Χορτιάτη, Ελευθερίου-Κορδελιού).

Ροδόπη: Πλημμύρισαν καλλιέργειες με βαμβάκι και μπάμιες στον κάμπο από τη νεροποντή

Σε όλο τον εύφορο κάμπο που βρίσκεται ανατολικά της βιομηχανικής περιοχής Κομοτηνής και περιλαμβάνει τους οικισμούς Αμαράντων, Ισάλου, Καλλιθέας και Εργάνης, εκτείνονται οι πλημμύρες, που σημειώθηκαν μετά την ισχυρή νεροποντή το βράδυ της Κυριακής.

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία

ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία και θα δέχονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, έπειτα από απόφαση των ομοσπονδιών τους, αντιδρώντας στο νέο σύστημα αξιολόγησης, που, όπως εκτιμούν, θα οδηγήσει σε απολύσεις.

Κίνα: Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών σκόρπισε τον θάνατο 17 στρατιωτών

Μια έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στοίχισε τη ζωή σε 17 στρατιώτες του κινεζικου στρατού στην επαρχία Χουνάν στο κέντρο της χώρας, μεταδίδουν σήμερα τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρρωσης χωρίς να κάνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο

Το σπάνιο φαινόμενο της ταυτόχρονης παρουσίας τριών ανεμοστρόβιλων στο έδαφος υποστηρίζουν ότι κατέγραψαν «κυνηγοί ανεμοστρόβιλων» στη Νεμπράσκα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή την τριπλή παρουσία επιβεβαίωσε και η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό ναυτικού στη Θεσσαλονίκη

Τραυματίσθηκε, την Τρίτη εντός του πλωτού διαχωριστήρα «ΤΑΣΟΣ ΙΙ», το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ένας 50χρονος ναυτικός.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, ότι ο 50χρονος, κατά τη διάρκεια καθαρισμού του αντλιοστασίου, υπέστη εγκαύματα από έκρηξη που σημειώθηκε στον εν λόγω χώρο, από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.