Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΕΡΓΑΣΙΑ.Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί για την ετήσια άδειά τους

Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τoν τρόπο χορήγησης της ετήσιας άδειας.

Ως προς το χρόνο χορήγησης της άδειας:

- Ο χρόνος χορηγήσεως των αδειών καθορίζεται κατόπιν συμφωνίας μεταξύ μισθωτών και εργοδότη.

Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Πρωτιά στους νέους αγρότες

Πρωταθλήτρια στον αριθμό αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα νέων αγροτών αναδεικνύεται η Κεντρική Μακεδονία, μακράν των υπόλοιπων περιφερειών της χώρας.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Κλέφτες μετάλλων έδεσαν και φίμωσαν 83χρονο

Δύο ανήλικοι και ένας 28χρονος συνελήφθησαν για το άγριο έγκλημα με θύμα 83χρονο που συγκλόνισε πριν 15 ημέρες το Γαρέφι Πέλλας.


Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Συνεχίζονται τα καλά νέα για την υγεία του Σουμάχερ

Συνεχίζονται τα καλά νέα για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος φαίνεται πως έχει πλέον «ξυπνήσει» από το τεχνητό κώμα και μεταφέρθηκε χθες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Βοντουά της Λωζάνης για να ακολουθήσει θεραπεία αποκατάστασης.

ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι



Σε κίνδυνο τίθεται η ομαλή λειτουργία του αντικαρκινικού νοσοκομείου “Θεαγένειο” εξαιτίας της εφαρμογής του νόμου για την αξιολόγηση των εργαζομένων.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας που απειλούσε να πυρπολήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στη Θεσσαλονίκη

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 11,5 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης, ο 64χρονος επιχειρηματίας Γιώργος Τεκτερίδης.Η υπόθεση αφορούσε το πρωτοφανές περιστατικό που εκτυλίχθηκε το Νοέμβριο του 2012 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης...

Χιλιάδες αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς ΚΤΕΟ και ασφάλεια

Μια ακόμη παράμετρο της κρίσης αποτυπώνει έγγραφο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή την 3η Ιουνίου και υπογράφεται από τον Νίκο Δένδια (σ.σ. το έγγραφο διαβιβάστηκε πριν τη μετακίνησή του στο υπουργείο Ανάπτυξης).

Θεσσαλονίκη: Φωτοβολταϊκά σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Φωτοβολταϊκά συστήματα που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, επιτυγχάνοντας προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση χρημάτων, θα εγκατασταθούν σε συνολικά πενήντα δώματα και στέγες σχολικών και δημοτικών κτιρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Καλαμαριά: Η απάντηση του δημάρχου Θ. Μπακογλίδη για τις απευθείας αναθέσεις έργων


Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, που απέστειλε την παρακάτω επιστολή ως γραπτή δήλωση-απάντηση, σχετικά με τις κατηγορίες περί "απιστίας" για τις απευθείας αναθέσεις έργων.

Αναλυτικά:

Αυτοί που πολεμούν και νικούν (χωρίς να ψάχνουν δικαιολογίες για να αποδράσουν από τη Δημοκρατία)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι ειδήσεις της ελπίδας είναι τόσες πολλές – και έχουν τόσο πολύ πληθύνει στον καιρό της κρίσης και της ανέχειας – που (αν, βέβαια, προβάλλονταν όσο τους αξίζει) είναι αρκετές για να καταρρίψουν όλες τις φωνές της απαισιοδοξίας και της μαυρίλας.

Αν πίστευε κανείς όλη αυτή τη συγχορδία του πεσιμισμού, τότε είναι βέβαιο πως κανείς δεν θα προσπαθούσε για το καλύτερο, ακόμη και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Δικαστική βόμβα: Το Δημόσιο θα βάζει χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς να ενημερώνει τους οφειλέτες

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ

Απόφαση – βόμβα για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών του δημοσίου, εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει στο Δημόσιο να προχωρά σε κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμη και μισθωτών, συνταξιούχωνς προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη, ακόμη κι αν ο οφειλέτης δεν έχει ενημερωθεί.

Απίστευτο περιστατικό στα Χανιά: Ηλικιωμένη πνίγηκε από το αντίδωρο!

Προσπαθώντας να μασήσει 3-4 αντίδωρα πνίγηκε μια 90χρονη Χανιώτισσα το πρωί της Κυριακής στο εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά στο Δεσποτικό!

Το απίστευτο αυτό περιστατικό έγινε αντιληπτό μετά από ιατροδικαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων από τον ιατροδικαστή Κρήτης κ. Σταμάτη Μπελιβάνη.