Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Δέσμιος μιας ταυτότητας που έχασε

Όμηρος του πρωτοφανούς μπάχαλου που επικρατεί μεταξύ των διωκτικών αρχών βρίσκεται επί χρόνια 39χρονος πολιτικός μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε την ατυχία να χάσει την ταυτότητά του πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

“Γεωργία ακριβείας” από τους νέους αγρότες

Με τηλεχειριζόμενα αεροπλάνα ή ελικόπτερα, που πετούν πάνω από τους αγρούς, μπορούν οι νέοι αγρότες να περιορίσουν το κόστος παραγωγής τους, να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους και να συμμετάσχουν πιο ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

«Παιχνίδια» με το πλαφόν επισκέψεων από γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Αντιμέτωπος με συμπεριφορές γιατρών που ξενίζουν σε καιρό κρίσης, βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος έχει δεχθεί καταγγελίες ότι συμβεβλημένοι γιατροί δηλώνουν τις πρώτες ημέρες του μήνα ότι έχουν συμπληρώσει το πλαφόν των επισκέψεων και στη συνέχεια ζητούν από τους ασφαλισμένους να καταβάλουν οι ίδιοι το αντίτιμο της επίσκεψης.

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες στην εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης σε τροχαίο με τρία αυτοκίνητα!

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε νωρίς το μεσημέρι, στην εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης, λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση Σερρών - Σιδηροκάστρου.

Ένας 38χρονος οδηγός, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και έπεσε σε ένα ΙΧ. Από τη σύγκρουση βγήκε νεκρός ο 38χρονος οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου ενώ τραυματισμένοι ανασύρθηκαν από το δεύτερο ο 69χρονος οδηγός του, η 65χρονη σύζυγός του και η 46χρονη κόρη τους.

Έγραφαν συνταγές σε πεθαμένους!


Από την έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, που διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο, προέκυψε πως οι απάτες σε βάρος του Δημοσίου, το έχουν ζημιώσει κατά 150.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε από την έρευνα πως γίνονταν συνταγογραφήσεις σε ασφαλισμένους που είχαν πεθάνει, αφού οι Αριθμοί Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) τους δεν είχαν διαγραφεί από το σύστημα «e-syntagografisi» κι έτσι εξακριβώθηκε ότι 51 ιατροί είχαν συνταγογραφήσει σε νεκρούς ασφαλισμένους ή συνταξιούχους του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (Ν.Α.Τ.) το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου 2012.

Πολιτική προστασία ενόψει θερινής περιόδου

Το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόλβης προγραμμάτισε δράσεις και μέτρα για το φετινό καλοκαίρι

Έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου στον Σταυρό, πραγματοποιήθηκε η δημόσια συνδιάσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόλβης.

Όταν η συνείδηση των εθνικών κινδύνων οδηγεί στην εθνική συμφιλίωση


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όπως όλοι έχουμε καταλάβει, η μνημονιακή περιπέτεια της Κύπρου θα ολοκληρωθεί σε συντομότερο από τον προβλεπόμενο χρόνο (και οπωσδήποτε πολύ νωρίτερα από ότι η ελληνική μνημονιακή περιπέτεια).

Η Κύπρος βγαίνει στις αγορές σε λιγότερο από 15 μήνες από τον αλησμόνητο Μάρτιο του 2013 και την είσοδό της στο μνημόνιο, ενώ πέτυχε ήδη την ανάσχεση της ύφεσης, κάτι που η Ελλάδα επιτυγχάνει μόλις τώρα, μετά από τουλάχιστον έξι χρόνια συνεχούς υποχώρησης του ΑΕΠ.

Ο Δ. Νανόπουλος για τη θέση του γενικού διευθυντή του CERN

Ο διακεκριμένος φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος προτάθηκε από την Ελλάδα για τη θέση του γενικού διευθυντή στο κέντρο CERN.

Η υποψηφιότητα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), κατατέθηκε επίσημα στο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικής Έρευνας (CERN) από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στη Γενεύη, την Τετάρτη 28 Μαΐου. Η διαδικασία επιλογής αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2014.

Μητσοτάκης: Θα γίνουν 7.000 απολύσεις ακόμα

Οι απολύσεις στο Δημόσιο δεν τελείωσαν. Οσο καιρό θα διαρκέσει η ξιολόγηση, δεν θα απολυθεί κανείς, τόνισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι μόλις οι επανατοποθετήσεις ολοκληρωθούν, όσοι δεν είναι μέσα σε αυτές, θα απολύονται.

Λαμία: Λήστεψαν επιχειρηματία μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές στη Λαμία, που προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες της ληστείας που έγινε σε βάρος επιχειρηματία της πόλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δυο δράστες, πλησίασαν τον επιχειρηματία την ώρα που πήγαινε στην τράπεζα για κατάθεση και υπό την απειλή όπλου, του άρπαξαν την τσάντα με τα χρήματα.
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από την χθεσινή επίθεση ενόπλων ισλαμιστών κατά της παραλιακής πόλης Μπεκετόνι στην Κένυα.

Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σε 48 σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό και την αστυνομία της χώρας.

Απίστευτες απάτες με τα πλαστά πτυχία στο Δημόσιο

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα πλαστά πτυχία στο Δημόσιο. Υπάρχουν υπάλληλοι που παρουσίασαν ακόμη και απολυτήριο από σχολείο που δεν είχε ακόμη ιδρυθεί! Οι έλεγχοι για τα πλαστά πτυχία συνεχίζονται. Οι αποκαλύψεις αυτή τη φορά έρχονται από τον δήμο Ξάνθης. Στην μια από αυτές η πραγματικότητα ξεπερνάει και τη φαντασία.

Σέρρες: Στις φλόγες αποθήκη στο Νέο Σκοπό

Παρανάλωμα του πυρός έγινε αποθήκη γεμάτη από χιλιάδες «μπάλες» από άχυρα και τριφύλλια, στο Νέο Σκοπό του δήμου Εμμανουήλ Παππά, μετά από την ξαφνική κακοκαιρία που ξέσπασε στην περιοχή νωρίς το απόγευμα, με τις αστραπές και τους κεραυνούς να σχίζουν τον ουρανό και τη γη.

Αλλάζουν όλα στη μισθοδοσία του Δημοσίου – Επιστρέφει το ... μισό δώρο

- Το δώρο θα συνδεθεί με την παραγωγικότητα και θα το παίρνουν όσοι παίρνουν καλό βαθμό
- Συνδέεται άμεσα με τον μισθό η απόδοση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
- Η κινητικότητα γίνεται μόνιμη και αλλάζει τα πάντα στις μετατάξεις προσωπικού στο Δημόσιο

Η σύνδεση όχι μόνο της ανέλιξης στην ιεραρχία, αλλά και την μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων του Δημοσίου με την αξιολόγηση δημιουργεί νέα δεδομένα.