Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΙΚΑ: Ποιες εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται από 1η Ιουλίου - Ολη η εγκύκλιος

ΙΚΑ: Ποιες εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται από 1η Ιουλίου - Ολη η εγκύκλιοςΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ


του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
Μειωμένες από 5,75% έως και 26,06% θα είναι, από την 1η Ιουλίου, οι εισφορές που θα καταβάλλουν στο ΙΚΑ οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι. Τις μειώσεις που θα ισχύσουν σε εφαρμογή της απόφασης για την “ελάφρυνση” του μη μισθολογικού κόστους εργασίας κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες, προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το ΙΚΑ. Με βάση την εγκύκλιο και το νόμο Βρούτση από την 1η Ιουλίου:

Βόμβα. Αντισυνταγματικές οι περικοπές στους ένστολους

Βόμβα. Αντισυνταγματικές οι περικοπές στους ένστολουςΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΤΕ


Δικαιώνει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) τους ένστολους όλων των Σωμάτων, εν ενεργεία και αποστράτους, για τις αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών τους.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ σχεδόν ομόφωνα, έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων και όλων των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ' επιταγή του νόμου 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές.

Plastiglomerate: Πλαστικά πετρώματα θλιβερό ανθρώπινο απομεινάρι στη γεωλογία της Γης

Την ανακάλυψη ενός νέου πετρώματος που αποτελείται από τεμάχια λιωμένων πλαστικών αποβλήτων και σκουπίδια που ξεβράζονται στις ακτές ανακάλυψαν Καναδοί επιστήμονες.

ΑΠΟΦΑΣΗ - ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΣΤΕ. Ακυρες οι μειώσεις στους ένστολους

Το «πράσινο φως» για να επιστρέψουν οι αποδοχές χιλιάδων ενστόλων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 και να τους δοθούν αναδρομικά οι τελευταίες περικοπές των αποδοχών τους άναψε χθες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σκοτώθηκε ο γιος του Ροκφέλερ σε αεροπορικό δυστύχημα

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ
Ο Ρίτσαρντ Ροκφέλερ, ο γιος και διάδοχος του δισεκατομμυριούχου Ντέιβιντ Ροκφέλερ σκοτώθηκε σήμερα το πρωί όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος του συνετρίβη έξω από ένα αεροδρόμιο, κοντά στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Οπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 65χρονος Ρίτσαρντ είχε πάει να επισκεφθεί τον πατέρα του που την Πέμπτη γιόρταζε τα 99α γενέθλιά του.

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Αποτελέσματα και πρόγραμμα αγώνωνΣάββατο


Το αποτέλεσμα που ξεχώρισε από τη δεύτερη μέρα του Μουντιάλ της Βραζίλιας, ήταν η τεράστια νίκη της Ολλανδίας με 5-1 επί της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Ισπανίας.