Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Θεσσαλονίκη: Ο Π.Μήτκας εκλέχθηκε πρύτανης στο ΑΠΘ

Ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Περικλής Μήτκας εκλέχθηκε πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως προέκυψε από την επαναληπτική ηλεκτρονική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, από τους 2048 εκλέκτορες, ψήφισαν 1.706 (υπήρξαν 61 λευκά).

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για παράνομο τζόγο

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, σε διάφορες περιοχές της πόλης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου οδηγήσαν σε δεκάδες συλλήψεις.

Εγνατία Οδός: Το 2015 ολοκληρώνονται όλα τα έργα σε 4 κάθετους άξονες

Η Εγνατία Οδός έχει ολοκληρώσει εδώ και 4 χρόνια το βασικό της άξονα, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας , μέχρι τους Κήπους του Έβρου. Είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος οδικός άξονας της χώρας, ο μεγαλύτερος κλειστός αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια, είναι ο οδικός άξονας με τις περισσότερες γέφυρες και σήραγγες στη χώρα κ.ο.

Η Κίνα σκίζει τα βουνά για να χτίσει πολυκατοικίες

Το έχουμε καταλάβει ότι η Κίνα είναι μιαπεριβαλλοντική βόμβα στα θεμέλια της Υφηλίου. Ρυπαίνουν το φυσικό περιβάλλον και καταναλώνουν ανεξέλεγκτα άνθρακα και άλλους ορυκτούς πόρους, πρόσφατα απέκτησαν μαζικά αυτοκίνητα και στα εργοστάσιά τους οι κανονισμοίυγιεινής και ασφάλειας είναι τουλάχιστον χαλαροί αν όχι ανύπαρκτοι.

Ρεκόρ ταχύτητας για το Nissan ZEOD RC


Έπιασε 301 km/h στις κατατακτήριες δοκιμές του Le Mans μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.Το ηλεκτρικό αγωνιστικό της Nissan, το ZEOD RC, που θα λάβει μέρος στον 24ωρο αγώνα του Le Mans πέτυχε ήδη έναν από τους δύο στόχους του.

Έλληνας εφοπλιστής πίσω από το κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης

Μεταξύ των συλληφθέντων ο 15χρονος γιος του και η πρώην σύζυγός του, κόρη εμπόρου διαμαντιών - Ερευνήθηκε βίλα του στο Ψυχικό όπου εντοπίστηκαν 500 κιλά ηρωίνης.


Υπάρχει ζωή 13 έτη φωτός μακρυά από τη Γη; Kapteyn-B

Δύο νέους πολύ κοντινούς εξωπλανήτες, από τους οποίους ο ένας βρίσκεται σε απόσταση από το άστρο του κατάλληλη για να διαθέτει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνειά του και έτσι να φιλοξενεί δυνητικά ζωή ανακάλυψε διεθνής ομάδα αστρονόμων.

Αποστολή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Σερβίας

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του δήμου Βόλβης που απέστειλε πάνω από 3 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια στη Σερβία

Περισσότερους από τρεις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στέλνει ο δήμος Βόλβης στους χιλιάδες πλημμυροπαθείς της Σερβίας.
Οι κάτοικοι του δήμου Βόλβης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, αποδεικνύοντας με συγκινητικό τρόπο τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας που τους συνδέουν με τον σερβικό λαό, δεσμοί που ενισχύονται από το γεγονός ότι οι χιλιάδες εξ αυτών παραθερίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες στις ακτές του Στρυμονικού κόλπου.

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο χρυσαυγίτης, Μιχάλης Αρβανίτης

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο χρυσαυγίτης βουλευτής, Μιχάλης Αρβανίτης, που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.
Συγκεκριμένα του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης συμμετοχής του σε εκδηλώσεις της ΧΑ σε όλη την επικράτεια και εκτός αυτής παρά μόνο εντός του κοινοβουλίου.

Τέσσερα δισ. βαρέλια πετρέλαιο και αέριο στη Δυτική Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι οι θαλάσσιες και χερσαίες εκτάσεις της Δυτικής Ελλάδας πιθανότατα "κρύβουν" εμπορικά αξιοποιήσιμα αποθέματα της τάξης των 4 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, τα οποία θα είναι εκμεταλλεύσιμα μετά το 2025 και θα απαιτήσουν συνολική επένδυση άνω των 22 δισ. ευρώ, διατύπωσε στη Θεσσαλονίκη, ο γεωλόγος πετρελαίων Ντίνος Νικολάου, μέλος διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Υδρογονανθράκων της Κύπρου και επί 35ετία διευθυντής ερευνών των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στην περιοχή.

Ανακαλύφθηκε ο “Γκοτζίλα των Γαιών” και εκπλήσσει τους αστροφυσικούς

Ένα νέο τύπο πλανήτη που ανήκει στην κατηγορία των “Μέγα-Γαιών” ανακάλυψαν αστρονόμοι του αστεροσκοπείου του Χάρβαρντ αναλύοντας δεδομένα παρατηρήσεων του διαστημικού τηλεσκοπίουΚέπλερ.

Διαίρει και βασίλευε: Το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τον τελευταίο καιρό καταβάλλεται μια (εκ του πονηρού) συντονισμένη προσπάθεια να ενοχοποιηθούν απόψεις, αρθρογραφίες και δημοσιογραφικές γνώμες.
Διάφοροι αναζητούν παλαιότερα ή νεώτερα άρθρα, προκειμένου να δημιουργήσουν προβλήματα, «βλέποντας» πίσω από τις απόψεις πρόσωπα και πράγματα.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή εκστρατεία, που αναπαράγεται στο διαδίκτυο.

Τα αλλαντικά αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά


ΣΑΛΑΜΙΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν ακόμη και μέτριες ποσότητες επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, όπως σαλάμια, λουκάνικα, χάμπουργκερ, ζαμπόν και μπέικον, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιολογικών προβλημάτων ή και πρόωρου θανάτου λόγω καρδιοπάθειας, σύμφωνα με μια νέα σουηδο-πολωνική επιστημονική έρευνα.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Άρης Σταθάκης

Έφυγε το πρωί από την ζωή σε ηλικία 71 ετών ο δημοσιογράφοςκαι πρώην βουλευτής, Αρης Σταθάκης.

Ο Άρης Σταθάκης έγινε γνωστός μέσα από τα θέματα του ειδικού Τύπου και κυρίως μέσα από θέματα αυτοκινήτου.
Επί χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Ο Αρης Σταθάκης γεννήθηκε στον Ασωπό Λακωνίας. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική αλλά έγινε δημοσιογράφος.

Οχιά: ο κυνηγημένος “αμμοδύτης” της ελληνικής φύσης

Καθώς η καλοκαιρία έχει εδραιωθεί και τα ερπετά έχουν αρχίζει να κάνουν ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία τους, το όνομα ενός από αυτά αρκεί για να φέρει τον πανικό και το φόβο στο πρόσωπο των περισσότερων ανθρώπων: η οχιά (Vipera ammodytes).

Το θρίλερ της διάσωσης - C-130 φόρτωναν τα ελληνικά ΑΤΜ με δισεκατομμύρια ευρώ

ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Το κρυφό παρασκήνιο των έκτακτων μέτρων που έλαβε με κάθε μυστικότητα η Τράπεζα της Ελλάδας στα πιο κρίσιμα 24ωρα της μεγάλης κρίσης και ενώ είχε σημάνει «κόκκινος συναγερμός» από τη μαζική απόσυρση καταθέσεων υπό το βάρος της τεράστιας αβεβαιότητας για ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, αποκαλύπτει η Τράπεζα.

Το μυστήριο της ταριχευμένης 84χρονης στο Παγκράτι

Έγκλημα; Αρρωστημένη αγάπη; Ή μια φρικιαστική ιστορία; Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα την πλήρη αλήθεια για την 49χρονη χημικό, η οποία αποφάσισε να εξασκήσει τα... μυστικά του επαγγέλματός της στη νεκρή μητέρα της.

Επαναλειτουργούν οι εφαρμογές του TAXISnet για την χορήγηση πιστοποιητικών

Μετά τον ορισμό του Αναπληρωτή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, τέθηκαν εκ νέου σε λειτουργία οι εφαρμογές του TAXISnet που αφορούν στη χορήγηση μιας σειράς πιστοποιητικών προς τους φορολογούμενους.Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών οι εφαρμογές αυτές αφορούν: