Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ορθοπεταλιές για τη θαλασσαιμία

Βόλτες με ποδήλατα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι κάτοικοι πέντε πόλεων την Κυριακή. Πρόκειται για μία συμβολική ενέργεια με κεντρικό μήνυμα «Η διαδρομή είναι καλύτερη με παρέα», η οποία έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη θαλασσαιμία, αλλά και να ενημερώσει για τα οφέλη της αιμοδοσίας και τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση της νόσου.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Ας μάθουμε, επιτέλους, τα δικαιώματά μας

Ως καταναλωτές, όταν πληρώνουμε για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, είτε στο Διαδίκτυο, είτε σε πραγματικό κατάστημα, είτε στη χώρα μας, είτε σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ, έχουμε δικαιώματα.

Επιμέλεια: Κώστας Σιαμέλης
R2unit@hotmail.com

Πολλοί Ευρωπαίοι δε γνωρίζουμε ορισμένα από τα βασικότερα. Η νέα νομοθεσία της Ε.Ε, η οποία θα ισχύει από τις 14 Ιουνίου, εγγυάται τη δίκαιη μεταχείριση, την ορθή ενημέρωση και τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας εάν κάτι δεν πάει καλά.

Τρομερή απάτη για να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά από ηλικιωμένους

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 58χρονος με την κατηγορία της απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 58χρονος μαζί με τους συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει, από τις αρχές του 2011, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η καινούργια «χορηγία» προς την Χ.Α.


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όπως πλέον έχει αποδειχθεί, το πρόβλημα με τον νεοναζισμό, το νεοφασισμό και τη βία στην Ελλάδα είναι καθαρά πολιτικό και τα μνημόνια αποτέλεσαν απλώς την αφορμή, έγιναν το «νομιμοποιητικό» υπόβαθρο για να αναπτυχθεί αυτό που πάντα υπήρχε, αλλά κρυβόταν στα σκοτάδια και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία να βγει από το λαγούμι του.
Τα πολιτικά προβλήματα, όμως, απαιτούν πολιτικές λύσεις.

Ο ήλιος και τα μάτια μας

Μέτρα προστασίας των ματιών από τον ήλιο, συνιστούν οι οφθαλμίατροι εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου αφού η χώρα μας παρουσιάζει πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια. 
Ναι μεν ο ήλιος είναι πηγή φωτός αλλά σε βάθος χρόνου προκαλεί σημαντική ζημιά στα μάτια και σοβαρές βλάβες στην όραση. 

Υπολογιστής πέρασε το τεστ τεχνητής νοημοσύνης «Τιούρινγκ» επιδεικνύοντας νοημοσύνη 13χρονου παιδιού

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ


Ένα ορόσημο στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται πως ξεπεράστηκε, καθώς για πρώτη φορά ένας υπολογιστής -ή μάλλον το λογισμικό του- κατάφερε να ξεγελάσει αρκετούς ανθρώπους-κριτές, οι οποίοι νόμιζαν ότι συνομιλούσαν μέσω οθόνης με ένα 13χρονο παιδί.

Λύση-ανάσα για οικοδομικούς συνεταιρισμούς

Λύση-ανάσα για οικοδομικούς συνεταιρισμούς
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ 600.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Tου Κοσμά Ζακυνθινού

Ανοίγει το επόμενο χρονικό διάστημα ο δρόμος για να δοθεί λύση στο μείζον ζήτημα των οικοδομικών συνεταιρισμών που αφορά περίπου 600 χιλιάδες ιδιοκτήτες, οι οποίοι παραμένουν «όμηροι» εδώ και περίπου σαράντα χρόνια. Περισσότεροι από 550 οικοδομικοί συνεταιρισμοί, με πάνω από 300.000 στρέμματα γης αδυνατούν να αξιοποιηθούν για περισσότερα από σαράντα χρόνια.

Πέθανε στα 124 του Βολιβιανός ιθαγενής

ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1890
Πέθανε το βράδυ της Δευτέρας σε ηλικία 124 ετών ένας ιθαγενής σε χωριό κοντά στη λίμνη Τιτικάκα, στη Βολιβία του οποίου η αναφερόμενη από τον ίδιο ηλικία του τον είχε κατατάξει ως τον γηραιότερο άνθρωπο στη Γη.