Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Έξι μαγειρικά βότανα που μπορείτε να καλλιεργήσετε από σπόρους

Ακόμα κι αν δεν διαθέτετε το χώρο για να φτιάξετε ένα μικρό μποστάνι στο σπίτι σας, ένα κηπάριο με μαγειρικά βότανα (ή αλλιώς αρτυματικά φυτά) μπορεί να σας εξασφαλίσει τη νοστιμιά και το άρωμα που θέλετε στη μαγειρική σας.

Βετεράνος το έσκασε από το γηροκομείο για την επέτειο της Νορμανδίας

Ένας βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αψηφώντας την απαγόρευση του οίκου ευγηρίας όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια, να πάει στη Γαλλία για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την Απόβαση στη Νορμανδία, το... έσκασε και κατάφερε τελικά να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Θεσσαλονίκη: Βουτιά θανάτου για 51χρονη από το μπαλκόνι της

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης μετά την είδηση της αυτοκτονίας μίας 51χρονης γυναίκας, η οποία την Παρασκευή "βούτηξε" από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Παπάφη στην Τούμπα, στο κενό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

H Ikea παρουσιάζει το ηλεκτρικό της ποδήλατο – Folkvänlig

H Ikea είναι μια εταιρεία που προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που διακοσμούμε το σπίτι μας, που καταναλώνουμε, που τρώμε, που φωτίζουμε το χώρο μας.

Θεσσαλονίκη: 26χρονος πουλούσε εικόνες και μαζί ξάφριζε πορτοφόλια

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σωρεία κλοπών πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίες διαπράχθηκαν με τη μέθοδο της απασχόλησης και με το πρόσχημα πώλησης αντικειμένων θρησκευτικού περιεχομένου.

Γιατί η κυματική ενέργεια είναι τόσο πίσω σε σύγκριση με αιολικά και φωτοβολταϊκά;

Η κυματική (και η παλιρροϊκή) ενέργειαπαραμένει μια εν πολλοίς ανεκμετάλλευτη πηγή. Ελάχιστα κράτη επενδύουν στο κυματικό και παλιρροϊκό δυναμικό τους, με τη Σκωτία να είναι ένα από αυτά που πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βλέποντας το δένδρο, χάσαμε πάλι το δάσος (των εκλογών)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μια χώρα είναι προτεκτοράτο όταν αισθάνεται προτεκτοράτο.
Και μια χώρα αισθάνεται προτεκτοράτο όταν αισθάνεται κάθε φορά την ανάγκη να δημιουργεί εχθρούς για να τους καταγγέλλει και να κλαψουρίζει παριστάνοντας το θύμα, βγάζοντας συνεχώς το χέρι του Τιραμόλα και δείχνοντας τον επόμενο υπεύθυνο – και ποτέ τον εαυτό της.

10 καρποί με αφροδισιακές ιδιότητες!

Ορισμένα τρόφιμα διεγείρουν την παραγωγή χημικών ουσιών ή ορμονών που συνδέονται με τη λίμπιντο. Οι αφροδισιακές τροφές επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία και ανεβάζουν τη λίμπιντο. Για παράδειγμα, οι σοκολάτες κάνουν το σώμα μας να παράγει περισσότερη φαινυλαιθυλαμίνη, που σχετίζεται με τη σεξουαλική διέγερση και την αγάπη.