Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη της Ελλάδας

Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern – Αξίζει να διαβάσετε την εκπληκτική απάντηση στην επιστολή του Γερμανού συντάκτη!

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες…

ΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Απαιτούνται βαθύτατες διαρθρωτικές αλλά και διανοητικές αλλαγές, για να μπορέσει η εσωστρεφής ελληνική οικονομία να ανοιχτεί στον κόσμο με αξιώσεις και κύρος

του Νίκου Καραγεωργίου *

Χωρίς αμφισβήτηση, τα πρόσφατα οριζόντια επιτεύγματα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, ήτοι το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα και η θετική μείωση του χαοτικού ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, είναι εξελίξεις που εμπνέουν αισιοδοξία.

ΤΣΙΠΡΑΣ – ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ

Η Μαρίν Λεπέν τόνισε ότι η σημερινή Ευρώπη είναι «ένα γραφειοκρατικό τέρας, το οποίο πρέπει με κάθε τρόπο να εξοντώσουμε.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Είμαστε βέβαιοι ότι στα όσα είπε η κυρία Μαρίν Λεπέν στην συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε πολλά πράγματα να προσθέσει. Ενδεχομένως να ήταν λίγο πιο προσεκτικός στην αντιευρωπαϊκή ρητορική, αλλά ο κ. Αλέξης Τσίπρας ούτε Γάλλος είναι, ούτε στην Γαλλία πολιτεύεται.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Δύτες με ρομποτικό εξωσκελετό θα εξερευνήσουν την περιοχή του ναυαγίου των Αντικυθήρων

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, ηλικίας περίπου 2.000 ετών, θεωρείται ο αρχαιότερος υπολογιστής στον κόσμο, ικανός να υπολογίζει με αυτόματο τρόπο αστρονομικά φαινόμενα όπως οι κινήσεις του Ήλιου, της Σελήνης και των άστρων, οι φάσεις του φεγγαριού, οι εκλείψεις, ακόμη και οι ημερομηνίες των μελλοντικών Ολυμπιακών Αγώνων.

Θεοχάρης: Δεν έχει κανείς το ανάστημα να μου πει να παραιτηθώ

«Φεύγω με ψηλά το κεφάλι. Δεν νοιώθω εξιλαστήριο θύμα γιατί κάτι πήγε στραβά. Αυτοί που νοιώθουν ότι κάτι έχει πάει στραβά, ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα».
Με τις φράσεις αυτές και σε έντονα φορτισμένο κλίμα, ο απελθών γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, αποχαιρετώντας- παρόντος του υπουργού Οικονομικών- τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρθηκε, παράλληλα, στα αποτελέσματα της θητείας του, η οποία διήρκησε περίπου 1,5 έτος (η θέση είναι κανονικά 5ετής). «Στήσαμε από το μηδέν τη φορολογική και την τελωνειακή διοίκηση.

Το Street View ήρθε στην Ελλάδα: τρισδιάστατη περιήγηση στις γειτονιές σας!

Η Κέρκυρα όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες του Street View

Τρισδιάστατη περιήγηση στους ελληνικούς δρόμους, σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και σε αρχαιολογικούς χώρους, προσφέρει από την Πέμπτη η Google σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου, μέσω της υπηρεσίας της Street View.

ΔΗΚΟ όπως ΔΗΜΑΡ (τηρουμένων των αναλογιών)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ μετά τη συντριβή του κόμματος στις ευρωεκλογές, μας διέφυγαν οι αντίστοιχοι κραδασμοί στο κυπριακό κόμμα ΔΗΚΟ (τηρουμένων, βέβαια, των αναλογιών ως προς την ιστορικότητα του κόμματος που σφράγισε με την παρουσία του ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, τον οποίο στην ηγεσία διαδέχθηκε ο γιος του Νικόλας).

Βρέθηκε το βαθύτερο σπήλαιο της Μακεδονίας στο Βέρμιο (;)

Η Σπηλαιολογία Θεσσαλονίκης ΠΡΩΤΕΑΣ το 3ήμερο του Αγ.Πνεύματος (7-9 Ιουνίου 2014) θα βρίσκεται στο Κάτω Βέρμιο (περιοχή Σελίου) Ν. Ημαθίας για να εξερευνήσει το πιθανό βαθύτερο σπήλαιο της Μακεδονίας.

Θεσσαλονίκη: Η ανάληψη χρημάτων από τράπεζα κατέληξε σε εφιάλτη - Η γυναίκα έμεινε να κλαίει 17.552€!

Όταν η άτυχη γυναίκα έμπαινε στην τράπεζα για να σηκώσει τα χρήματά της, δεν φανταζόταν με τίποτα τα όσα θα ζούσε στη συνέχεια...

Τέλος στην εγκληματική δράση νεαρού ληστή έθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατάφεραν να εξιχνιάσουν άμεσα την υπόθεση ληστείας σε βάρος 73χρονης, με λεία αναληφθέν χρηματικό ποσό.

Αλλοδαπός χρωστούσε στο Δημόσιο 16 εκατ. ευρώ!

Για μη καταβολή οφειλής προς το Δημόσιο ύψους άνω των 16 εκατ. ευρώ, συνελήφθη από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη ένας 40χρονος αλλοδαπός.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, το ακριβές ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 16.064.440,78 ευρώ και αφορά στο χρονικό διάστημα από 01-08-2011 έως 06-03-2014.

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.Αυξάνεται ο μισθός σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους από 1η Ιουλίου

«Κέρδη» από τις μειώσεις εισφορών στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ (συνολικά κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες) για περίπου 1,7 εκατ. ασφαλισμένους και τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που τους απασχολούν και «απώλειες» από τη μείωση κατά 5,2% των επικουρικών συντάξεων 1.061.362 συνταξιούχων του ΕΤΕΑ, έρχονται από την 1η Ιουλίου.

Τι πρέπει να ξέρετε για το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται μέσα στο καλοκαίρι, παρά τις αντιδράσεις, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο σύστημα.


Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει καθιερώσει την ποσόστωση στη βαθμολόγησή του προσωπικού, και αν και ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει κατηγορηματικά ότι όσοι λαμβάνουν τον κατώτερο βαθμό, δεν κινδυνεύουν με απόλυση ή διαθεσιμότητα, οι συνδικαλιστές εφιστούν την προσοχή των εργαζομένων και προειδοποιούν ότι το νέο σύστημα δημιουργεί μια «δεξαμενή» υπαλλήλων προς απόλυση, σε επόμενες φάσεις συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα.