Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΟΑΣΘ Πιλοτική γραμμή προς Αγιονέρι

Στη δοκιμαστική εξυπηρέτηση των οικισμών Παλαιού και Νέου Αγιονερίου (περιοχή Γέφυρα) προχώρησε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).
Η εξυπηρέτηση γίνεται από χθες από τη λεωφορειακή γραμμή 89Β “ΚΤΕΛ-Ακροπόταμος” και θα διαρκέσει δύο μήνες έως και την Πέμπτη 31 Ιουλίου. Σε αυτό το διάστημα θα εκτιμηθούν τα αποτελέσματα της πιλοτικής λειτουργίας, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο μόνιμης γραμμής.

Επιστολή στον Μητροπολίτη Άνθιμο για την κατάργηση της αργίας του Αγίου Πνεύματος έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος

Την αντίθεσή του στον νόμο του 2011, βάσει του οποίου καταργήθηκε η δυνατότητα των αντιπεριφερειαρχών να ορίζουν μέχρι πέντε ημέρες ανά έτος ως υποχρεωτικές ή προαιρετικές αργίες, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μεαφορμή την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου ότι τα καταστήματα στην πόλη θα λειτουργήσουν κανονικά την αργία του Αγίου Πνεύματος. Αρχής γενομένης από το 2002, ειδικά στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης ίσχυε αργία για τη συγκεκριμένη ημέρα, με απόφαση τού τέως νομάρχη.

Γνωστά και άγνωστα φαράγγια της Ελλάδας


Όταν η Φύση «δημιουργεί»

Το όνομα μερικών εξ’ αυτών, έχει ανά τους αιώνες σημαδέψει την ιστορία, άλλα δυσπρόσιτα ή απροσπέλαστα έχουν συνδεθεί με εξαφανίσεις ακόμα και θανάτους επισκεπτών τους, ενώ η πλειονότητα τους μέχρι και σήμερα αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης για τους λάτρεις του εναλλακτικού από κάθε γωνιά της γης. Ο λόγος για τα φαράγγια της Ελλάδας που από την μυθολογία μέχρι και σήμερα αποτυπώνουν τον καλλιτεχνικό οίστρο της φύσης…

Επιβεβαίωσαν τη φήμη τους τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού !! Δείτε φωτογραφίες

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  όσοι παρευρέθηκαν, στο κατάμεστο θεατράκι π. ΟΛΠΑ στη Μαρίνα Πάτρας, την Δευτέρα 2 Ιουνίου, στη μεγάλη γιορτή για την λήξη της χορευτικής χρονιάς 2013 – 2014 των χορευτικών του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου.

Θεόδωρος Καράογλου: "Το μήνυμα ελήφθη και η αποκωδικοποίησή του μας καθοδηγεί στη διασφάλιση της κοινωνικής ομαλότητας"

Με τη ψήφο σας στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές, αλλά κυρίως στις Ευρωεκλογές, επιβεβαιώσατε ότι θεωρείτε δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και διαμηνύσατε, προς πάσα κατεύθυνση εντός του πολιτικού συστήματος, ότι οι θυσίες που κάνουμε όλοι μας καθημερινά τα τελευταία δυο χρόνια, δεν μπορούν να αγνοούνται ή να υποβαθμίζονται από κανέναν.

Θεσσαλονίκη: Ένας παππούς... αμετανόητος - Τον έπιασαν ξανά για χρέη μαμούθ στο δημόσιο!

Ο 89χρονος συνελήφθη για χρέη που αγγίζουν τα 2.000.000€...

Για οφειλές προς το δημόσιο που αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, γνωστός επιχειρηματίας, ηλικίας 89 ετών.

ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ.

Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση κάποιων επιπλοκών της παχυσαρκίας φαίνεται να έχει, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, το μέλι!

Κι αυτό γιατί η κατανάλωση 15 gr μελιού την ημέρα έχει ευεργετική επίδραση στις συγκεντρώσεις γλυκόζης και ινσουλίνης συγκριτικά με γλυκαντικές ουσίες με την ίδια περιεκτικότητα σε γλυκόζη.

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 400 «παιδιά των φαναριών» εντοπίστηκαν το 2013

Περισσότερα από 400 παιδιά εντοπίστηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το 2013, ζητιανεύοντας μόνα ή με συνοδεία, πουλώντας χαρτομάντιλα, λουλούδια κ.α, παίζοντας μουσικά όργανα, μαζεύοντας παλιά σίδερα και ρούχα από τα σκουπίδια, και τέλος καθαρίζοντας τζάμια αυτοκινήτων στα φανάρια.

Οι εκλογές τελείωσαν… ζήτω οι εκλογές!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πριν καλά-καλά κλείσει η κάλπη των ευρωεκλογών (άλλωστε η καταμέτρηση των ψήφων των ευρωβουλευτών συνεχίστηκε επί… δεκαήμερο!), ξεκίνησε η συζήτηση για τις εθνικές εκλογές, πασπαλισμένη με μπόλικη προεδρολογία.

Σα να μην πέρασε μια μέρα από τις ευρωεκλογές του 2009, όταν η χώρα κινδύνευσε να βρεθεί σε πολύμηνη προεκλογική περίοδο ως τον Μάρτιο του 2010, με αποτέλεσμα την πρόωρη διενέργεια εθνικών εκλογών, το 44% στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, το ΔΝΤ και όλα όσα επακολούθησαν.

Τι αλλάζει στις αγροτικές επιδοτήσεις

Aλλάζουν όλα στις αγροτικές επιδοτήσεις με την νέα ΚΑΠ για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 . Η εθνική πρόταση για τη νέα ΚΑΠ, που στις 16 Ιουνίου θα επικυρωθεί από την Κομισιόν, προβλέπει τη διαίρεση της χώρας σε τρεις ζώνες (βοσκότοποι, εκτάσεις πολυετών και ετήσιων καλλιεργειών), με διαφορετικά επίπεδα ενισχύσεων αλλά και πολύ ευνοϊκό καθεστώς για τους νέους αγρότες, με ετήσιο πριμ 100 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020.

Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση από φίδι... 2 μέτρων σε σχολείο!

Ένα φίδι (λαφιάτης) βρέθηκε μέσα σε μικρό πλαστικό φρεάτιο συστήματος άρδευσης στο χώρο στάθμευσης του 7ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης που βρίσκεται πίσω από τους Κήπους του Πασά κοντά στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Τρίκαλα: Δημοσιογράφος χαροπαλεύει στην εντατική μετά από κατανάλωση αλλοιωμένης τροφής!


Στο κόκκινο η αγωνία των συγγενών του, που βλέπουν τον άτυχο δημοσιογράφο στην εντατική...

«Μάχη» να κρατηθεί στην ζωή δίνει 59χρονος Τρικαλινός συνταξιούχος δημοσιογράφος που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Τρικάλων. Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr ο 59χρονος μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα (03-06-2014) με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Τρικάλων και νοσηλεύτηκε στην Παθολογική Κλινική.

Ερώτηση στην βουλή για το καταστροφικό βακτηρίδιο σε καλλιέργειες ακτινιδίων


"Σύμφωνα με το τμήμα Φυτοπροστασίας και Ποιοτικού Ελέγχου Γιαννιτσών, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, από τα αποτελέσματα πρόσφατης δειγματοληψίας σε καλλιέργεια ακτινιδίων, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Πέλλας, βρέθηκε το παθογόνο βακτήριο Pseudomonas syringae pv. Actinidiae(PSA).

Τι θα λέγατε για ένα Ποντιακό λεξικό στο κινητό σας;


Ένα Ποντιακό Λεξικό με πάνω από 3700 Ποντιακές λέξεις για όλα τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν Android λογισμικό.

Δεν χρειάζεται σύνδεση στο internet και το πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν!

Φωτογραφίες: Η στιγμή που η Τεχεράνη χτυπήθηκε από αμμοθύελλα ταχύτητας 150χλμ/ώρα. 5 νεκροί, 30 τραυματίες, εικόνες αποκάλυψης. Δείτε το βίντεο


Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στην Τεχεράνη, η οποία πλήττεται από άνευ προηγουμένου αμμοθύελλα, όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.


Η αμμοθύελλα ξεκίνησε στις 17:10 τοπική ώρα (15:40 ώρα Ελλάδας) με σφοδρούς ανέμους που έφταναν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Αδρανείς για δεκαετίες παρακαταθήκες πολλών εκατομμυρίων


Συσσωρευμένες παρακαταθήκες που παρέμειναν αδρανείς για δεκαετίες ανακάλυψε εξάμηνη έρευνα


Συσσωρευμένες παρακαταθήκες που παρέμειναν αδρανείς για δεκαετίες ανακάλυψε εξάμηνη έρευνα που διενήργησαν το υπουργείο Οικονομικών και η Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. Απογευματικά χειρουργεία στο ΕΣΥ έναντι αμοιβής

Ανοίγουν τα χειρουργεία του ΕΣΥ και το απόγευμα, στα πρότυπα των απογευματινών ιατρείων. Οι ασθενείς που επιθυμούν να παρακάμψουν τυχόν λίστες αναμονής αλλά και να επιλέξουν τον γιατρό που θα τους χειρουργήσει, θα μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν και το απόγευμα καταβάλλοντας τη σχετική αμοιβή.