Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για επιδοτήσεις

Παρατείνεται έως την Παρασκευή η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όσους θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα νέων αγροτών και να λάβουν την επιδότηση πρώτης εγκατάστασης.

ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

ΠΟΝΤΙΟΙ: Προστατεύστε τους Έλληνες της Ουκρανίας

Επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων της Ουκρανίας που θέλουν να φύγουν από τη χώρα λόγω των πολεμικών συγκρούσεων ζητά από την ελληνική πολιτεία η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.).

Αλλαγές στις ληξιαρχικές πράξεις

Αλλάζει η νομοθεσία στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και στις άδειες γάμου, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, μετά τα πολλαπλά κρούσματα με τις παράνομες βεβαιώσεις.

Aυξάνεται στις 7.050 € το εισοδηματικό όριο για το κοινωνικό μέρισμα

Κατά επιπλέον 300.000 αναμένεται να αυξηθούν, σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, οι δικαιούχοι του «κοινωνικού μερίσματος» μετά τη διεύρυνση του εισοδηματικού ορίου, ενώ στον κατάλογο των δικαιούχων υπολογίζεται ότι θα περιληφθούν και 40.000 νέοι άνεργοι (άνεργοι το 2013).

Ποιους αφορούν οι 50.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Ξεκινά μέσα στους επόμενους μήνες, η προκήρυξη των τεσσάρων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για 49.761 άτομα.

Το πραγματικό «παράδειγμα της Αργεντινής»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Την Τετάρτη, 29 Μαΐου του σωτηρίου έτους 2014, μέσα στην απόλυτη σιωπή και χωρίς εδώ στην Ελλάδα να δοθεί η παραμικρή σημασία στην είδηση, η Αργεντινή συμφώνησε με την άτυπη ομάδα των πιστωτριών χωρών του Κλαμπ των Παρισίων (Paris Club) στη ρύθμιση ανεξόφλητων χρεών της ύψους 9,7 δις δολαρίων σε μία πενταετία.

2.195 προσλήψεις στο δημόσιο μέσα στον Ιούνιο

Με γρήγορο ρυθμό θα καλυφθούν οι θέσεις με τους διαγωνισμούς να τρέχουν ήδη σε κάποιες περιπτώσεις. Πρόκειται γιαπροσλήψεις στο δημόσιο και αφορούν σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό.

Βίντεο: Πώς τα χταπόδια δεν μπερδεύουν τα πόδια τους;

Παρά τις πανίχυρες βεντούζες του και το γεγονός ότι λειτουργούν ανεξάρτητα από τον εγκέφαλό του, το χταπόδι κατορθώνει να κρατά τα πλοκάμια του σε αρμονίαΤα οχτώ πλοκάμια του χταποδιού, όχι μόνο κινούνται αδιάκοπα μέσα στο νερό, όταν το ζώο κολυμπάει ή κυνηγάει, αλλά και δρουν ανεξάρτηρα από τον εγκέφαλό του! 

Θεσσαλονίκη: Έμεινε και πάλι από καύσιμα το πλοίο «Θεόφιλος»

Ανεκτέλεστο παρέμεινε το δρομολόγιο του επιβατικού/οχηματαγωγού πλοίου «Θεόφιλος», το οποίο είχε προγραμματισμένο απόπλου τη Δευτέρα και ώρα 17:00 από το λιμένα της Θεσσαλονίκης για Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ Σάμου, λόγω προβλήματος ανεφοδιασμού του πλοίου με καύσιμα, κατά δήλωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Για απάτη και πλαστογραφία κατηγορείται αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ

Τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, ο οποίος φέρεται να είναι πρωταγωνιστής σε «κομπίνα» σε βάρος του Ιδρύματος.