Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Θεσσαλονίκη: Κανονικά η λειτουργία των καταστημάτων του Αγίου Πνεύματος

Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, αργία του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων της Θεσσαλονίκης, καθώς καταργήθηκε η απόφαση νομάρχη, με βάση την οποία η συγκεκριμένη ημέρα οριζόταν ως αργία τα προηγούμενα χρόνια, κατ΄ εξαίρεση για τον συγκεκριμένο νομό.

Εκστρατεία κατά του διαβήτη: Δωρεάν εξετάσεις σε πόλεις της Ελλάδας

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το πρόβλημα του σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ) στην Ελλάδα, με 35.000 έως 40.000 νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο, εκ των οποίων περισσότερες από 500 αφορούν σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών.Παράλληλα, εκτιμάται ότι ένα ποσοστό 46% εξ αυτών δεν γνωρίζουν ότι έχουν ΣΔ. Συνολικά στη χώρα μας, όπως προκύπτει από τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα, από Σ.Δ. πάσχουν περίπου 700.000 - 900.000 Έλληνες, από τους οποίους οι 30.000 είναι παιδιά και νέοι ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Διακοπές για 300.000 με κοινωνικό τουρισμό

Δωρεάν ολιγοήμερες διακοπές εξασφαλίζει σε 120.000 εργαζόμενους, ανέργους και μέλη των οικογενειών τους το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του υπουργείου Εργασίας. Παράλληλα θα τεθεί σε εφαρμογή ένα δεύτερο πρόγραμμα για 180.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Οι πρωταθλητές της αυτοδιοικητικής κάλπης

Η κάλπη των δημοτικών εκλογών επιφυλάσσει συχνά πολλές συγκινήσεις, απρόοπτα και εκπλήξεις. Απρόσμενες ανατροπές, ποσοστά-ρεκόρ, αναμετρήσεις ψήφο με ψήφο, ανάδειξη νέων προσώπων, μεγάλες χαρές αλλά και μεγάλες απογοητεύσεις.

Του Νίκου Ηλιάδη

Τα πάντα για τη Θεσσαλονίκη στους χάρτες της Google

«Ποδαρικό» στους χάρτες της Google (Google Maps) έκανε η Θεσσαλονίκη, καθώς είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που “ανέβασε” επικαιροποιημένα δεδομένα από το ιστορικό της κέντρο.
Αυτό έγινε στο πλαίσιο της δυνατότητας που δόθηκε πρόσφατα στους Έλληνες χρήστες να προσθέτουν στοιχεία στους συγκεκριμένους ψηφιακούς χάρτες μέσω του Google Map Maker.

Στόλο δορυφόρων ετοιμάζει η Google για να φέρει το ίντερνετ «παντού»

Στόλο δορυφόρων ετοιμάζει η Google με στόχο να είναι το ίντερνετ προσβάσιμο από όλους ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη.

Καππαδοκία: Το «σκήνωμα της καλόγριας» που προκαλεί δέος στους Τούρκους

του Νίκου Χειλαδάκη,

Ένα σκήνωμα μιας ελληνορθόδοξης καλόγριας που εκτίθεται στο μουσείο της πόλης της Νίγδης στην Καππαδοκία, έχει προκαλέσει το τεράστιο ενδιαφέρον των Τούρκων που προσέρχονται κατά κύματα για να δουν και να θαυμάσουν με δέος, όσο και αν αυτό ακούγεται υπερβολικό, το λείψανο αυτό από την περίοδο που, στην περιοχή αυτή, στην αγιοτόκο Καππαδοκία, άκμαζε ο μοναχισμός, αφήνοντας μέχρι σήμερα την μεγάλη και ιστορική του παρακαταθήκη και στους σημερινούς κατοίκους της σύγχρονης Τουρκίας.

Πρώτη δοκιμαστική πτήση για το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse

Το ελβετικό αεροπλάνο Solar Impulse 2, το οποίο κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί την πρώτη δοκιμαστική πτήση του στην αεροπορική βάση του Παγέρν, στην κεντρική Ελβετία. Το 2015, το Solar Impulse 2 θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου.

Χαλκιδική: Τραγωδία στις διακοπές για ζευγάρι - Κάηκε ζωντανή η γυναίκα μπροστά στον άντρα της!

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Ι.Χ. αυτοκίνητο, με σερβικές πινακίδες, είχε ως αποτέλεσμα να επεκταθεί σε παρακείμενη δασική έκταση...Διακοπές στη χώρα μας έκανε το ζευγάρι των Σέρβων που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στη Χαλκιδική, κατά το οποίο έχασε τη ζωή της μία 64χρονη γυναίκα, η οποία απανθρακώθηκε, ενώ ο 68 ετών σύζυγός της τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Ιάσιμος σε ποσοστό 90% είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου όταν διαγνωστεί έγκαιρα!

 Αυτό  τονίζουν οι επιστήμονες με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας επιζώντων καρκίνου  , η οποία έχει καθιερωθεί την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου.
 «Η επιστημονική αυτή διαπίστωση πρέπει να σημάνει συναγερμό στην Ελλάδα, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς ο καρκίνος του παχέος εντέρου  ιδίως μεταξύ των ανδρών» αναφέρει ο Διευθυντής χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής.

50.000 προσλήψεις στο δημόσιο μέσα στο καλοκαίρι

Ξεκινά μέσα στους επόμενους μήνες, η προκήρυξη των τεσσάρων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, για 49.761 άτομα. Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες υπηρεσίες τουΔημοσίου.

Όταν ο Τσίπρας αγάπησε τον Γιούνκερ: Μια ιστορία για γέλια και για κλάματα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η κατάσταση που επικρατεί στην ΕΕ όσον αφορά στην επιλογή του επομένου προέδρου της Κομισιόν μπορεί να χαρακτηριστεί αφόρητη.

Αν και σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνας για την επιλογή αυτή λαμβάνεται υπόψη το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο καθένας προσπαθεί να ερμηνεύσει την συγκεκριμένη πρόνοια με τον δικό του τρόπο.

Νοστράδαμος: Οι πιο τρελές προφητείες του που βγήκαν αληθινές (;)

Ο Γάλλος φαρμακοποιός και προφήτης Νοστράδαμος επηρεάζει ακόμα και σήμερα αρκετούς ανθρώπους.

Το πρώτο βιβλίο «Προφητείες» που έγραψε το 1555 συνεχίζει να πωλείται ακόμα και στις μέρες μας και πολλοί πιστεύουν ότι προέβλεπε το μέλλον.

Τσεκούρι στις συντάξεις – Ενοποίηση Ταμείων με μειώσεις στις επικουρικές και το εφάπαξ

- Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις τέλος και ταυτόχρονη αύξηση των ορίων ασφάλισης για όλους

- Ενσωμάτωση των επικουρικών ταμείων στα κύρια και περικοπές συντάξεων

- Τα πάνω κάτω φέρνει η τρόικα που επιστρέφει από τον Ιούλιο με νέες απαιτήσεις

Έρχεται νέα ρύθμιση των κόκκινων δανείων

Το σχέδιο για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες σύμφωνα με πληροφορίες είναι ήδη έτοιμο και περιμένει στις αρχές του Ιουλίου το πρώτο πράσινο φως από την τρόικα για της εφαρμογή του

Το σχέδιο έχει επεξεργαστεί από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και περιλαμβάνει ουσιαστικά τρεις επιλογές για τον δανειολήπτη, ανάλογα με το δάνειο και την οικονομική κατάσταση του καθένα.

Ρωσία: Δεκαέξι νεκροί μετά από συντριβή ελικοπτέρου

Δεκαέξι άνθρωποι θεωρούνται νεκροί μετά τη συντριβή ελικοπτέρου, το οποίο μετέφερε υψηλόβαθμους περιφερειακούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες, σε μια λίμνη στη βορειοδυτική Ρωσία, ανακοίνωσαν την Κυριακή αξιωματούχοι, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.