Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΠΕΙΡΑΜΑ. Οι άνθρωποι θα διακτινίζονται. Εγινε το πρώτο βήμα

Ακριβή τηλεμεταφορά κβαντικών πληροφοριών σε απόσταση τριών μέτρων κατάφεραν να πραγματοποιήσουν Ολλανδοί επιστήμονες και πλέον οι ερευνητές αισιοδοξούν για την τηλεμεταφορά ολόκληρων ανθρώπων από το ένα μέρος στο άλλο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ο αγωγός φυσικού αερίου φέρνει 2.000 νέες θέσεις εργασίας

Μία θέση στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης καταλαμβάνει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο αγωγός TAP (Trans Adriatic Pipeline), που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, θα διασχίσει πέντε κομβικές περιφερειακές ενότητες, όπως η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.
Της ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ
fanisovi@gmail.com

Πώς ενοποιούνται οι 60 φορείς του Ασφαλιστικού

Αλλάζει ριζικά το τοπίο στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, καθώς ξεκινά η διοικητική και οικονομική ενοποίηση 60 διαφορετικών φορέων που χορηγούν κύριες, επικουρικές συντάξεις και προνοιακά επιδόματα.

Ερντογάν: Θα συλληφθούν όσοι διαδηλώσουν σήμερα στην πλατεία Ταξίμ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι θα συλληφθούν οι διαδηλωτές που θα θελήσουν να τιμήσουν σήμερα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης την πρώτη επέτειο από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2013 που συγκλόνισαν την Τουρκία.

Θρήνος στα Χανιά: Αυτός είναι ο 20χρονος που πέθανε επειδή άγγιξε ποντίκι

Αδύνατον να πιστέψουν την τραγωδία που τους βρήκε είναι οι κάτοικοι των Χανίων

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, ο νευροχειρούργος Γιώργος Αρχοντάκης είπε ότι ο 20χρονος μεταφέρθηκε την Πέμπτη στο Νοσοκομείο Χανίων με έντονους πόνους στο στομάχι, αφού είχε αγγίξει με γυμνά χέρια ένα μολυσμένο ποντίκι.

Και από το φως εγένετο ύλη

Έναν τρόπο να δημιουργήσουν ύλη από φωςανακάλυψαν επιστήμονες του Imperial College του Λονδίνου αξιοποιώντας μια μέθοδο ηλικίας 80 ετών.

Το κατάφεραν προκαλώντας τη σύγκρουση δύο φωτονίων -σωματιδίων φωτός- η οποία δημιούργησε ένα ηλεκτρόνιο και ένα ποζιτρόνιο.

Χωρίς πρόστιμο η υποβολή του Ε9

Χωρίς την επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν εκπρόθεσμα μέχρι και τα μέσα Ιουνίου τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9), ενώ από τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις στα εκκαθαριστικά σημειώματα του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα.

Dragon V2: Το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο είναι γεγονός!

Το Dragon V2, το πρώτο επανδρωμένο ιδιωτικό διαστημικό σκάφος είναι γεγονός.
Το διαστημόπλοιο, που κατασκεύασε η εταιρεία SpaceX, αναμένεται να μεταφέρει τους πρώτους αμερικανούς αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Τα πιο εντυπωσιακά είδη ζώων και φυτών που ανακαλύφθηκαν το 2013. Εικόνες

Ένα σαρκοβόρο θηλαστικό, διασταύρωση αγριόγατας και αρκούδας, ένα δέντρο ύψους 12 μέτρων και μια θαλάσσια ανεμώνη που καταφέρνει να επιβιώνει κάτω από τους -διαρκώς συρρικνούμενους- πάγους της Ανταρκτικής είναι τα τρία κορυφαία είδη στη λίστα των δέκα εντυπωσιακότερων νέων ειδών που καταρτίζει κάθε χρόνο το Διεθνές Ινστιτούτο Αναζήτησης Ειδών (IISE) του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (SUNY).

Ισλαμιστές οργανώνουν τελετή για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Περίπου 100 χιλιάδες κόσμου περιμένει η οργάνωση «Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολής» στην τελετή που διοργανώνει στις 4 αύριο το πρωί μπροστά από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα γίνει το πρωινό ναμάζι (προσευχή). Κι αυτό στο πλαίσιο της εκστρατείας του Συνδέσμου για να επαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία ως τζαμί.