Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΑΓΡΟΤΕΣ Υποβολή αιτήσεων στα ΚΕΠ για τις επιδοτούμενες διακοπές

Επιδοτούμενες διακοπές και δωρεάν εκδρομές, βιβλία και εισιτήρια θεαμάτων μπορούν να έχουν 584.550 δικαιούχοι των προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας, που θα αναδειχθούν έπειτα από κλήρωση.

ΠΑΓΩΤΑ Μία απόλαυση που κρύβει κινδύνους

Καλοκαίρι και δη ελληνικό χωρίς κατανάλωση παγωτού δεν νοείται. Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών υπενθυμίζει όσα πρέπει να έχουμε κατά νου, προκειμένου να μη βάλουμε κιλά και να μην επιβαρύνουμε την υγεία και τον οργανισμό των παιδιών μας. Η χρυσή συμβουλή είναι μία: Δεν στερούμαστε τίποτε, απλά σε όλα έχουμε μέτρο.

Επιμέλεια: Κώστας Σιαμέλης
R2unit@hotmail.com

ΙΚΑ: Online το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων

ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ
Καταργείται σταδιακά η αποστολή του τρίμηνου ενημερωτικού σημειώματος συντάξεων στην κατοικία των συνταξιούχων, καθώς από τις 2 Ιουνίου 2014, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ) και τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ θα μπορούν να ενημερώνονται από την επομένη της ημερομηνίας που πιστώθηκε η σύνταξη καθώς και το ποσό, από την ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr).

Ενοχοι οι 12 από τους 13 κατηγορούμενους για τα δομημένα ομόλογα

Με την κήρυξη ενόχων από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων των 12 από τους 13 κατηγορούμενους για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ που κατέληξε σε ασφαλιστικά ταμεία πέφτει η αυλαία σήμερα, επτά χρόνια μετά την έναρξη της ποινικής διερεύνησης, για την υπόθεση που απασχόλησε την κοινή γνώμη το 2007.

Το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι!

Ο αριθμός των ανθρώπων στον πλανήτη μας που έχουν βάροςπαραπάνω από το κανονικό, δηλαδή είναι υπέρβαροι ήπαχύσαρκοι, ξεπέρασε τα 2,1 δισεκατομμύρια, φθάνοντας πλέον σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού (30%).

Αυτό προέκυψε σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο κορυφαίο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", με επικεφαλής μία ελληνικής καταγωγής επιστήμονα, ενώ το 1980 ο αριθμός παγκοσμίως ήταν 857 εκατομμύρια.

Ευτυχώς, αποφύγαμε το βραζιλιάνικο καλοκαίρι!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η είδηση πέρασε εντελώς στα ψιλά.
Για την ακρίβεια, στο… πουθενά – πιθανόν και να ενέπιπτε στις… απαγορεύσεις του εκλογικού νόμου.
Ήταν Σάββατο, παραμονή του δεύτερου γύρου των εκλογών και σίγουρα κανείς δεν είχε όρεξη να ακούσει τι συνέβη στη μακρινή Βραζιλία.

Ανατροπή λεωφορείου στην Πάτρα. Δείτε το βίντεο


Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας μεταφέρθηκαν λίγο πριν τις 10.00 δεκαπέντε άτομα, που τραυματίστηκαν κατα την ανατροπή του λεωφορείου στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας κοντά στην έξοδο της Οβρυάς.

«Θερίζει» η χολέρα στην Αϊτή - Πάνω από 8.500 νεκροί από το 2010

Η επιδημία χολέρας στην Αϊτή έχει κοστίσει τη ζωή σε 8.500 ανθρώπους ενώ έχουν μολυνθεί περισσότερα από 700.000 άτομα από την στιγμή της εμφάνισή της το 2010 ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι υγειονομικές αρχές της χώρας.