Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Σύστημα αυτόματης μετάφρασης για το Skype

Τη δυνατότητα μεταφράσης σε πραγματικό χρόνο θα αποκτήσει στο εγγύς μέλλον το Skype, κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να ξεπερνούν τους γλωσσικούς φραγμούς στην επικοινωνία τους.

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ Ραγδαία η αύξηση των περιστατικών της νόσου

Βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι αναγκασμένοι να βάζουν οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, προκειμένου να λαμβάνουν τα φάρμακα για τα επιμέρους συμπτώματα που προκαλεί η νόσος.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Συγκεκριμένα, πληρώνουν συμμετοχή 25% για παθολογικά, αντικαταθλιπτικά και άλλα σκευάσματα, ποσοστό που εκτιμάται σε οικονομική επιβάρυνση περίπου 200 ευρώ το μήνα.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ Πώς ψήφισαν οι πολίτες στο νομό Θεσσαλονίκης

Ποιες εκπλήξεις κρύβουν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στους περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης;

Της Βαρβάρας Ζούκα

Ποιες είναι οι περιοχές όπου οι εκλογείς έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε παλιούς δημάρχους τους, στην προ "Καλλικράτη" εποχή; Πόσο καθοριστική αποδείχθηκε η ψήφος των εκλογέων καθεμιάς ενότητας ξεχωριστά στην ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών και ποιες είναι οι περιοχές όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες ανατροπές;

Έκλεψαν τον σεισμογράφο του ΑΠΘ στον Έβρο

Ασυνείδητοι δεν δίστασαν να κλέψουν τον σεισμογράφο που ήταν εγκατεστημένος στην Τραϊανούπολη.

Οι επιστήμονες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που συνέλεγαν τα στοιχεία από το μεγάλο σεισμό που έγινε μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου το περασμένο Σάββατο, διαπίστωσαν ότι ο συγκεκριμένος σεισμογράφος δεν έστειλε στοιχεία και αμέσως ξεκίνησαν για να δουν τι είχε συμβεί. Όταν έφτασαν, διαπίστωσαν ότι κάποιοι τον είχαν... κλέψει.
Περισσότεροι από 500 υπάλληλοι έχουν απομακρυνθεί για ποινικούς, πειθαρχικούς ή για λόγους υποβολής πλαστών δικαιολογητικών και παράνομων προσλήψεων, από τις αρχές του 2013 μέχρι και τον Απρίλιο του 2014, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Γιαννιτσά: Πέθανε ο μαθητής της Γ Λυκείου που ''βούτηξε'' στο κενό - Υπέκυψε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης!

Ο 18χρονος μαθητής δεν πήγε να γράψει πανελλαδικές εξετάσεις - Έπεσε στο κενό από 6όροφη πολυκατοικία με την τραγωδία να συγκλονίζει την πόλη...
Η απόπειρα αυτοκτονίας του μαθητή έγινε λίγο πριν τις 07.30.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μαθητής ανέβηκε στην κορυφή της εξαόροφης πολυκατοικίας που βρίσκεται πολύ κοντά στο 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και το νοσοκομείο της πόλης και έπεσε στο κενό.

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε διαδικτυακή απάτη 31χρονου που πουλούσε ταξίδια

Στα ψηφιακά ίχνη χρήστη του διαδικτύου και στη συνακόλουθη εξιχνίαση περίπτωσης διαδικτυακής απάτης σε βάρος 23χρονης, οδήγησε η
συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Είναι ο αγκυλωτός σταυρός και όχι… μια ωραία πεταλούδα!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν και δεν υπάρχει ελπίδα (διότι προφανώς δεν υπάρχει βούληση) να καταλάβουμε σ’ αυτή τη χώρα τα πραγματικά αίτια της ανόδου του νεοναζισμού, καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε πείσμα όλων όσοι επιμένουν (για ποιον λόγο, άραγε;) στον δια της ψήφου εξαγνισμό και στην ύπαρξη αθώων ψηφοφόρων που δεν έχουν ποτέ τους ακούσει για τα εγκλήματα του ναζισμού και των αγκυλωτών σταυρών, ο νεοναζισμός ανθεί στις χώρες που δεν έχουν γνωρίσει καμιά λιτότητα – αντίθετα είναι χώρες πλούσιες, ήσυχες και με εξασφαλισμένη την με ΑΑΑ αξιολόγηση της οικονομίας τους.

Βόμβα! Αντισυνταγματικό το αυτόφωρο για χρέη άνω των 5.000 ευρώ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Αντισυνταγματική κρίθηκε η αυτόφωρη σύλληψη και άμεση παραπομπή στη δικαιοσύνη πολίτη που οφείλει πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο, με βάσει τον οποίο οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο με χειροπέδες χιλιάδες μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα, βάζει απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης.

Τραγωδία στη Νότια Κορέα, 21 νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νότια Κορέαόταν ξέσπασε πυρκαγιά σε νοσοκομείο. Ηλικιωμένοι ασθενείς τα περισσότερα θύματα.

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι 70 και 80 ετών σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο που επικαλείται αξιωματούχους της αστυνομίας και πυροσβέστες. Μια νοσοκόμα είναι επίσης μεταξύ των θυμάτων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανατολικά της Σαμοθράκης

Μετασεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με το EMSC), σημειώθηκε στις 06:59 το πρωί στο βορειοανατολικό Αιγαίο.


Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 44χλμ. ανατολικά της Σαμοθράκης και 53χλμ. νoτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης.

Τρεις μέρες προθεσμία – Το Ε9 και οι παγίδες στην εφορία

- Καμία παράταση για το Ε9 λέει το υπουργείο και απειλεί μεπρόστιμα

- Προσοχή στις παγίδες της δήλωσης που αυξάνουν τον φόροακινήτων

- Δείτε ποιοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τη δήλωση ως την ΠαρασκευήΕκατοντάδες χιλιάδες είναι οι φορολογούμενοι που πρέπει μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα να υποβάλλουν τη δήλωση του Ε9 για να μην έχουν... τρεχάματα με την εφορία.

Πνιγμός 42χρονου στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, από τη θαλάσσια περιοχή της Ασπροβάλτας του νομού Θεσσαλονίκης, ένας 42χρονος αλλοδαπός.