Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Η Ανταρκτική πνίγει τον πλανήτη με τους “λιωμένους” πάγους της

Η Ανταρκτική φαίνεται ότι αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της παγκόσμιας κλιματικής ισορροπίας όπως δείχνουν οι τελευταίες κλιματικές μελέτες.

Μετά από τη μελέτη που εστιάζει στον κίνδυνο τήξης του φράγματος που συγκρατεί τους πάγους της Λεκάνης Γουίλκς στην Ανατολική Ανταρκτική, δύο νέες έρευνες εστιάζουν στους κινδύνους που ενσκήπτουν από τα δυτικά της παγωμένης Ηπείρου.

Βίντεο: Ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ όπως τον έζησε παρουσιάστρια του CNN Turk



ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΑΝ ΚΑΙ ΣΕΙΟΤΑΝ ΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Με τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια της συνέχισε να εκφωνεί το δελτίο ειδήσεων μια τουρκάλα παρουσιάστρια του CNN Turk τη στιγμή του σεισμού των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο βορειανατολικό Αιγαίο, το μεσημέρι της Κυριακής.

Πώς ψηφίζουμε στις εκλογές -Οι σταυροί και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες

Από τις 7 π.μ. ως τις 7 μ.μ. θα είναι ανοιχτές οι κάλπες την Κυριακή, για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και τις ευρωεκλογές. Συνολικά 9.890.854 εγγεγραμμένοι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με τον Α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ 9.884.846 είναι οι καταγεγραμμένοι πολίτες για τις Ευρωεκλογές, αν και αποτελεί ένα πάγιο ζήτημα ο έλεγχος των καταλόγων για τους αποβιώσαντες. 

Δεκάδες μετασεισμοί στο Β. Αιγαίο - Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι

Δεκάδες είναι οι μετασεισμοί που ακολούθησαν τον μεγάλο σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Λήμνο και Σαμοθράκη.Οι σεισμολόγοι είναι σε επιφυλακή ενώ σύμφωνα με το γεωλόγο Ευθύμη Λέκκα που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega, αναμένεται σεισμική δραστηριότητα όχι τόσο στον ελλαδικό χώρα αλλά κυρίως στην Τουρκία.

Συνελήφθη ύποπτος για το μακελειό στο βελγικό Εβραϊκό Μουσείο

ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Ένας άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία ως ύποπτος για τη δολοφονία τριών ανθρώπων στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga.