Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Δικηγορικά Γραφεία σε ρόλο Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών που καταλήγει, τελικά, εις βάρος του καταναλωτή

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Ο ελεύθερος επαγγελματίας Θεόφιλος Β. έχει προβλήματα με τις τρεις πιστωτικές κάρτες του. Οφείλει κάπου 24.000 ευρώ και για τις τρεις κάρτες και τους έξι τελευταίους μήνες αδυνατεί να καταβάλει ο,τιδήποτε έναντι. Τα μηνιαία εισοδήματά του έχουν μειωθεί περί το 45% και ό,τι κερδίζει σήμερα φτάνει με το ζόρι για να καλύψει τις ανάγκες του. 

Προϊστορική χελώνα-αλιγάτορας εντοπίστηκε στη Βόρειο Αμερική

Ένα αλλόκοτο πλάσμα που μοιάζει με διασταύρωση χελώνας και αλιγάτορα έπιασε ένας ψαράς από την Οκλαχόμα που αναζητούσε γατόψαρα στη Λίμνη Γιουφάλα.

Ο Ντέιβ Χάρελ έμεινε με ανοικτό το στόμα όταν έπιασε το περίεργο πλάσμα βάρους 45 κιλών με την προϊστορική όψη. Το πλάσμα μεταφέρθηκε στην Υπηρεσία Διατήρησης της Άγριας Ζωής της Οκλαχόμα.

Τουρκία – σεισμός: Στους 266 οι τραυματίες

Στους 266 ανήλθε ο αριθμός των τραυματιών στην Τουρκία από το σεισμό των 6,3 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα (24/05) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης και έγινε αισθητός στη γειτονική μας χώρα, σύμφωνα με την τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ατρόμητη γάτα έσωσε παιδί από του σκύλου τα δόντια (video)

Μια γενναία γάτα έσωσε το νεαρό ιδιοκτήτη της απόεπίθεση σκύλου, στην Καλιφόρνια την Τρίτη.

Το περιστατικό απαθανάτισε ο πατέρας του παιδιού ο οποίος τράβηξε ένα εντυπωσιακό βίντεο που κάνει θραύση στο YouTube.

Μία τουρίστρια τραυματίστηκε στη Λήμνο από το σεισμό 6,5 Ρίχτερ

Μία Αγγλίδα τουρίστρια τραυματίστηκε ελαφριά από πτώση ψευδοροφής στο αεροδρόμιο της Λήμνου, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από τον μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ.

Καμία αναφορά για θύματα ή εγκλωβισμένους δεν υπάρχουν στην Πυροσβεστική ή στην Αστυνομία από το μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Κατασχέθηκαν 500 προϊόντα παρεμπορίου σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Πεντακόσια προϊόντα από γυαλιά ηλίου μέχρι πλαστικά τραπεζομάντιλα κατέσχεσαν στο πλαίσιο επιχείρησης κατά του παρεμπορίου αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στη Λήμνο

ΕΝΤΟΝΑ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΕ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΟ

Ισχυρό σεισμό μεγέθους 6.5 Ρίχτερ στο βορειανατολικό Αιγαίο με επίκεντρο την περιοχή της Λήμνου κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στις 12.25 το πρωί του Σαββάτου.

Ισχυρός σεισμός 6,5 βαθμών στις 12.24 το μεσημέρι

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το επίκεντρο βρίσκεται μεταξύ της θαλάσσιας περιοχής Λήμνου και Θάσου.


Ισχυρή σεισμική δόνηση, με μεγάλη διάρκεια, σημειώθηκε στις 12.24 το μεσημέρι. 

Τώρα: σεισμός σε Μακεδονία και Θράκη


ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014: Τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων


Στις ευρωεκλογές της Κυριακής, 25 Μαΐου, οι εκλογείς μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους υπέρ τεσσάρων (4), κατ’ ανώτατο όριο, υποψηφίων του συνδυασμού, σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο, δίπλα στο όνομα του καθενός, σταυρό προτίμησης. Συνεπώς, στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ένας πραγματικός αγώνας δρόμου περιμένει την Ευρώπη μετά την ευρωεκλογική αναμέτρηση


του Γιώργου Ζαββού * 

Το ουσιαστικό διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι το μέλλον της Ευρώπης ως μιας ανοικτής κοινωνίας που μπορεί να εξελιχθεί σε ένα νέο πολιτειακό μόρφωμα ικανό να δώσει απάντηση σε υπερεθνικό επίπεδο στις αινιγματικές προκλήσεις που φέρνει η οικονομική κρίση και η παγκοσμιοποίηση. Μιας Ευρώπης που θα αποτελέσει τον αντίποδα των μονιστικών πολιτικών συστημάτων και του επικίνδυνου λαϊκισμού. 

Ένα πλαστικό μπουκάλι ωφελεί το περιβάλλον, καθαρίζει τις θάλασσες

Ένα μπουκάλι φτιαγμένο και από πλαστικά απόβλητα που συλλέγονται από τις θάλασσες της Ευρώπης κατασκευάζει μια βελγική εταιρεία που εξειδικεύεται σε καθαριστικά φιλικά προς το περιβάλλον.


Απεβίωσε ο Ποικιλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε ηλικία 49 ετών ο Παναγιώτης Ποικιλίδης, ο οποίος δύο ημέρες πριν είχε υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Γλασκώβη: Στις φλόγες τυλίχτηκε η Σχολή Καλών Τεχνών

Μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε το ιστορικό κτίριο του αρχιτέκτονα Τσαρλς Ρένι Μάκιντος όπου στεγαζόταν η Σχολή Καλών Τεχνών της Γλασκώβης, μια από τις καλύτερες και γνωστότερες σχολές τέχνης της Ευρώπης.