Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.Η μικρότερη νανομηχανή στον κόσμο κινείται με ταχύτητα τζετ!

Μια νανομηχανή μικρότερη από κάθε άλλη στον κόσμο, η οποία χωράει μέσα σε ένα ανθρώπινο κύτταρο και κινείται με ταχύτητα αεριωθούμενου αεροπλάνου επί 15 συνεχόμενες ώρες, κατασκεύασαν Αμερικανοί ερευνητές. Είναι η πιο μικρή, η πιο γρήγορη και η μεγαλύτερης διάρκειας συνθετική νανομηχανή, που έχει ποτέ δημιουργηθεί.

Υπό έρευνα νέο φάρμακο κατά της καρδιακής ανεπάρκειας

Ένα νέο “όπλο” στη μάχη κατά της καρδιακής ανεπάρκειας αναμένεται να έχουν στα χέρια τους οι γιατροί. Πρόκειται για τη σερελαξίνη, μια μορφή φυσικής ορμόνης, η οποία βρίσκεται υπό έρευνα και έγκριση.
Μάλιστα, αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη, μετά από 20 χρόνια, καινοτόμο θεραπεία για τους ασθενείς με οξεία καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ αυτήν τη στιγμή είναι το μόνο φάρμακο για το οποίο έχει παρατηρηθεί μείωση στη θνητότητα των ασθενών.

Καρδιακό επεισόδιο ο Ποικιλίδης

Το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπέστη έμφραγμα και αυτή την ώρα υποβάλλεται σε επέμβαση στην καρδιά.

Κατά την επίσκεψή του για εξετάσεις σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο Παναγώτης Ποικιλίδης, υπέστη καρδιακό επεισόδιο με αποτέλεσμα να εισέλθει εσπευσμένα στo χειρουργείο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Εργοτάξιο η περιφερειακή…

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται οι εργολάβοι που ανέλαβαν τη μετατροπή της δυτικής εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, καθώς τα “σφιχτά” χρονοδιαγράμματα των έργων απαιτούν ολοκλήρωση των έργων μέχρι το τέλος του 2015.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Σύγχρονη Ατλαντίδα: Οδοιπορικό στη βυθισμένη πολιτεία της Αργεντινής. Δείτε εικόνες

Οι άνθρωποι, ανέκαθεν γοητευόμασταν από τα ερείπια, τις πόλεις φαντάσματα και τα απομεινάρια εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Στην περίπτωση της Βίγια Επεκουέν, της σύγχρονης Ατλαντίδας, μπορούμε να δούμε πόσο γρήγορα μια ακμάζουσα πόλη-θέρετρο μπορεί να μετατραπεί σε ένα λάκκο με λασπόνερα και συντρίμμια.

Δεκαπέντε οδηγίες της EE για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Kαθώς αρχίζει ήδη η περίοδος των διακοπών και εκατομμύρια Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να ταξιδέψουν ανά την Ευρώπη και πέρα από αυτή, θα βρείτε παρακάτω ορισμένες συμβουλές για το τι να κάνετε, όταν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα.

Θεσσαλονίκη: Τα ποντίκια στο ΑΠΘ απέκτησαν... παρέα - Απίστευτες καταγγελίες από Κοσμήτορα!

Φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι με κινδύνους, που σίγουρα δεν φαντάζονταν μπαίνοντας για πρώτη φορά στο πανεπιστήμιο...

Ποντίκια και σκορπιοί κυκλοφορούν απειλώντας φοιτητές και προσωπικό, ενώ οι τουαλέτες δεν καθαρίζονται σωστά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Εικόνες από την καθημερινή ζωή στο ΑΠΘ, στο ιστορικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης και πληθυσμιακά το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Ο 36χρονος τερματοφύλακας της ποδοσφαιρικής ομάδας Moleque Travesso, Αλεχάντρε Τολέδο, ετοιμάζεται να αποκρούσει τη μπάλα, κατά τη διάρκεια ενός ερασιτεχνικού αγώνα εναντίον της ομάδας Jardim Regina Pirituba, στο γήπεδο Pirituba στο Σάο Πάολο.

Η αποχή οδηγεί στην αγκαλιά του νεοναζισμού


Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη

Η αποχή είναι ο μεγάλος εχθρός αυτών των ευρωεκλογών – και κατ’ επέκταση της Ευρώπης, καθώς αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό της αποχής, που στις προηγούμενες ευρωεκλογές έφθασε στο 43%.

Αλλά η αποχή είναι βέβαιο ότι ευνοεί τους ακραίους και τους φανατικούς, τους ευρωφοβικούς και τους αντιευρωπαίους, τους ακροδεξιούς ναζιστές που εμφανίζουν θεαματική άνοδο – και μάλιστα όχι στις χώρες που κυρίως έχουν πληγεί από την κρίση, αλλά σε Γαλλία, Βρετανία, Δανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Αυστρία, Γερμανία, Ουγγαρία.

Τιμωρούν συνταξιούχους για λάθη του δημοσίου

Του Σπύρου Δημητρέλη

Αντιμέτωποι με μια αρνητική έκπληξη έρχονται τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίοι βγήκαν στη σύνταξη εντός του 2013. Το γεγονός ότι το περασμένο έτος εισέπραξαν και αναδρομικά λόγω καθυστέρησης από το ασφαλιστικό ταμείο της απονομής της σύνταξής τους οδηγεί στην πληρωμή πρόσθετου φόρου λόγω αποδείξεων. Ας δούμε ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό του λόγου το αληθές.

Εφορία: 20 ερωτήσεις - απαντήσεις για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών

Εφορία: 20 ερωτήσεις - απαντήσεις για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΧΡΙ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ


Της Μαρίας Βουργάνα
Σύγχυση επικρατεί στα λογιστικά γραφεία με τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών – προμηθευτών οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 2 Ιουνίου για το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Σαμαράς: Μειώνουμε φόρο εισοδήματος, επιχειρήσεων και ΦΠΑ - Δημιουργούμε 770.000 θέσεις εργασίας

Σαμαράς: Μειώνουμε φόρο εισοδήματος, επιχειρήσεων και ΦΠΑ - Δημιουργούμε 770.000 θέσεις εργασίας
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Το «όραμά του για την Εθνική Ανάπτυξη» παρουσίασε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη.

Η Ελλάδα υιοθετεί για πρώτη φορά ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, τόνισε ο κ. Σαμαράς, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η κατάσταση στη χώρα μας από εδώ και πέρα συνεχώς θα βελτιώνεται. «Από εδώ και στο εξής έχει μόνο προς τα πάνω» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας ότι από φέτος θα υπάρξουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου

Διαβάστε αναλυτικά τις ημερομηνίες
Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα πάρουν πρώτοι τη σύνταξή του Ιουνίου και θα ακολουθήσουν οι ασφαλισμένοι του ΝΑΤ, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Εντυπωσιακή εικόνα: Η Ελλάδα από το διάστημα


Τη στιγμή που ο δορυφόρος του διεθνούς διαστημικού σταθμού (ISS) κάνει... βόλτα πάνω από την Ελλάδα. Μια εικόνα από το διάστημα που κόβει την ανάσα!

Στα δεξιά είναι η Τουρκία, λίγο πιο κάτω η Κύπρος, στα αριστερά η Ιταλία, η Χαλκιδική και τα τρία πόδια της είναι εμφανέστατα, όπως και το πέρασμα από τα υπόλοιπα Βαλκάνια! 

Λουτρό αίματος στη Νιγηρία: 118 από διπλή επίθεση σε αγορά

Ένα ακόμη μακελειό συγκλονίζει και βυθίζει το πένθος τη Νιγηρία. Τραγικός ο απολογισμός της διπλής βομβιστικής επίθεσης σε πολυσύχναστη αγορά της πόλης Τζος με 118 νεκρούςκαι δεκάδες τραυματίες.

"Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 118", δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ, ο συντονιστής της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων (NEMA).

Δολοφονία 31χρονου στον Κορυδαλλό

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Νεκρός από τα πυρά ένοπλου άνδρα, έπεσε τα ξημερώματα σε εστιατόριο στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό ένας 31χρονος.

Κεντρική προεκλογική ομιλία Γιώργου Παπανικολάου - Υποψηφίου Δημάρχου Γλυφάδας