Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Βίντεο από το θεατρικό δρώμενο στην εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη


Εικόνες από την εκδήλωση μνήμης για την 19η Μαΐου που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης από την ΠΟΕ


Ελληνική χείρα βοηθείας στους πληγέντες της Σερβίας

Τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον πληθυσμό της Σερβίας που επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες περιοχές έχουν αναλάβει η πρεσβεία στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο της χώρας στη Θεσσαλονίκη, καθώς κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με ανθρωπιστική και υλική καταστροφή μεγαλύτερης διάστασης από εκείνη που προκλήθηκε την περίοδο των βομβαρδισμών το 1999.

Τιμούμε την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Για τη δημιουργία Μνημείου Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στο δήμο Βόλβης δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας

 Με αφορμή τη σημερινή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας επισημαίνει ότι:

Νίκησε η Αυτοδιοίκηση και η ωριμότητα του ελληνικού λαού


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Προκύπτει πολιτικό μήνυμα από τις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές;
Προφανώς.
Κατ’ αρχήν, ότι νίκησε η Αυτοδιοίκηση.
Σε όλη την Ελλάδα, ο κόσμος επέλεξε στελέχη που εδώ και πολλά χρόνια πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στον τόπο τους, είτε μέσω της αυτοδιοικητικής παρουσίας τους, είτε μέσω της παρουσίας τους στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε και τα δύο.

Δήλωση Διαμαντή Λιάμα για το αποτέλεσμα των εκλογών


 Για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο δήμο Βόλβης, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» που πλειοψήφησε την πρώτη Κυριακή, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η εντολή που έδωσαν οι πολίτες του δήμου Βόλβης είναι σαφής: Προχωράμε μπροστά στον δρόμο της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί μέσα σε ένα δύσκολο προεκλογικό αγώνα, μας τίμησαν μαζικά με την ψήφο τους.

Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Με ποδηλατοπορείες, εκδηλώσεις μνήμης και πορείες διαμαρτυρίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) τιμά σήμερα Δευτέρα, 19 Μαΐου, την ημέρα εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως ορίστηκε με απόφαση της Βουλής, το 1994.

Θρήνος! 31 παιδιά κάηκαν ζωντανά σε τροχαίο

Απίστευτη τραγωδία βυθίζει το πένθος την Κολομβία! 31 παιδιά κάηκαν ζωντανά και 24 ακόμη τραυματίστηκαν βαρύτατα τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπιασε φωτιά.