Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Αποτελέσματα εκλογών

Με ποσοστό 76,3% οι Ελβετοί αποφάσισαν να απορρίψουν την επιβολή κατώτατου μισθού – του υψηλότερου στον κόσμο- 3.280 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα οι περισσότεροι Ελβετοί έδωσαν μια ηχηρή απάντηση στα εργατικά συνδικάτα που ζητούσαν την επιβολή κατώτατου μισθού, καθώς, όπως αναφέρουν τα περισσότερα ελβετικά μέσα ενημέρωσης, οι κάτοικοι θεώρησαν πως κατώτατος μισθός 3.280 ευρώ το μήνα θα απέτρεπε την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα.

Κεδίκογλου: Διαψεύδω κατηγορηματικά το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που θέλουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αν η Νέα Δημοκρατία δεν τα πάει καλά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

EXIT POLL. Προηγείται ο Τζιτζικώστας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προηγείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 35,1% και ακολουθούν ο Γιάννης Ιωαννίδης με 16% και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου με 15,6%.

Σύμφωνα με το exit poll τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Τι δείχνουν τα exit polls

Τις πρώτες εκτιμήσεις για τα ποσοστά των υποψηφίων όπως αποτυπώνονται στα exit polls σε Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής.

Στην Αθήνα

Προβάδισμα για τον Γ. Σακελαρίδη    με ποσοστό 20-24% δείχνει το exit poll για το δήμο της Αθήνας.
Σύμφωνα με την κοινή δημοσκόπηση στο δεύτερο γύρο περνά ο   Γ Καμίνης με ποσοστό 19-23% ενώ στην Τρίτη θέση έρχεται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος  με ποσοστό 15-19%.

Exit Poll για δήμο Θεσσαλονίκης: Πρώτος ο Μπουτάρης με διαφορά


Ξεκάθαρο προβάδισμα του Γιάννη Μπουτάρη δείχνουν τα exit poll για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης, καθώς προηγείται με το exit poll να δείχνει πως συγκεντρώνει ποσοστό 39,7% έως 35,7%Δεύτερος ακολουθεί ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος φαίνεται πως συγκεντρώνει ποσοστό από 28,1% έως 24,1%.

Στροφή... από την Εγνατία οδό

Η οικονομική κρίση, η αύξηση της τιμής των καυσίμων και η λειτουργία των σταθμών διοδίων απομάκρυναν τους οδηγούς από την Εγνατία οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας να εμφανίζεται το 2013 μειωμένη σε μέσο όρο κατά 30% σε σύγκριση με την κίνηση του 2010 και του 2009.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Ο ΕΝΦΙΑ. Ερχεται ο λογαριασμός του νέου φόρου ακινήτων - Ποιοι πληρώνουν περισσότερα, ποιοι λιγότερα - Αναλυτικά παραδείγματα

Ερχεται ο λογαριασμός του νέου φόρου ακινήτων - Ποιοι πληρώνουν περισσότερα, ποιοι λιγότερα - Αναλυτικά παραδείγματα

Τα «ραβασάκια» του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα λάβουν τον επόμενο μήνα περίπου 5 εκατομμύρια νοικοκυριά, με τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν 600 ευρώ κατά μέσο όρο για την ακίνητη περιουσία τους.
Στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει η εκκαθάριση του νέου φόρου και η πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις ή ολόκληρο το ποσό του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Τραγικός επίλογος! Στους 301 οι νεκροί της φρικτής τραγωδίας στο ανθρακωρυχείο της Σόμα

ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΟΡΟΙ

Τα συνεργεία ανέσυραν και τις τελευταίες δύο σορούς των ανθρακωρύχων που παρέμεναν παγιδευμένοι στις στοές του ανθρακωρυχείου της Σόμα, ανεβάζοντας στους 301 νεκρούς τον τελικό απολογισμό της τραγωδίας.

Μπουρίνι η αιτία του τροχαίου που σκοτώθηκε η Άννα Πολλάτου;

Δεν έδωσε ποτέ την ψήφο της στον αδερφό της η Άννα Πολλάτου, το «χρυσό κορίτσι» της ρυθμικής γυμαστικής, αφού η ζωή είχε άλλα σχέδια για εκείνη. Το ταξίδι που έκανε με κατεύθυνση την Κυλλήνη, δεν έμελλε να τη φέρει κοντά με τα αγαπημένα της πρόσωπα, ενώ σκόρπισε τη θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό, και όχι μόνο.

120 εκατομμύρια ευρώ για την μεταγραφή του αιώνα;

Όλος ο πλανήτης στα πόδια του... Μετά τις Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα μπαίνει στο παιχνίδι για την απόκτηση του Λουίς Σουάρες από την Λίβερπουλ.

Εκλογές 2014: Ο οδηγός της κάλπης - Κρίσιμες ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους

Το υπουργείο Εσωτερικών, εξέδωσε έναν οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις σε όποια απορία μπορεί να έχουν οι πολίτες για την εκλογική διαδικασία.Τα κρίσιμα ερωτήματα και οι απαντήσεις τους, είναι τα εξής:

- Δεν μπορώ να βρω το όνομά μου στους εκλογικούς καταλόγους.

Εκλογές 2014: Πώς θα ψηφίσουμε στις περιφερειακές

Στην αναμέτρηση των εκλογών θα συμμετάσχουν 105 περιφερειακοί συνδυασμοί.

Για έναν υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται έως τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στη μάχη των σημερινών εκλογών 1.441 δημοτικοί και 105 περιφερειακοί συνδυασμοί

Με 1.441 δημοτικούς και 105 περιφερειακούς συνδυασμούς να κατέρχονται στην αναμέτρηση των εκλογών, σε όλη τη χώρα, ξεκινά η σημερινή πολιτική «μάχη».

Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος που έζησε στη Γη

Απολιθώματα οστών ενός δεινόσαυρου που πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο πλάσμα που περπάτησε ποτέ στη Γη, ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι στην Αργεντινή.
Με βάση τα τεράστια οστά του μηρού, θεωρείται πως είχε μήκος 40 μέτρα και ύψος 20 μέτρα και ζύγιζε 77 τόνους.