Πέμπτη 15 Μαΐου 2014


Δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που είχαν κινηθεί δικαστικά κατά της απομάκρυνσής τους από το δημόσιο.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή των 397 καθαριστριών, από το σύνολο των 465 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, οι οποίες ζητούσαν την απόσυρση της ΚΥΑ και την επαναπρόσληψή τους, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν η απόφαση κρίνεται προσωρινά εκτελεστή ή όχι.

Η Ρωσία φέρνει «Βατάτζη» την ώρα που ο Έρντογαν κάνει την Αγια-Σοφιά… τζαμί!

Κι όμως, την ώρα που η πλειοψηφία των Ελλήνων εξακολουθεί να ασχολείται με την (Κρεατο)«Ελιά» του Ααρών Αβούρι και με τον «Βούρκο» (και όχι «Ποτάμι») του ανιψιού της Δάφνης Σημίτη, στον κόσμο συμβαίνουν συγκλονιστικά γεγονότα κι εξελίξεις!

Σε λειτουργία τα διαγνωστικά κέντρα

Έληξε η επίσχεση εργασίας των παρόχων διαγνωστικών κέντρων μετά τη χθεσινή τρίτη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ πλέον εξυπηρετούνται κανονικά.

ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

ΠΕΡΑΙΑ Ρίχνει άγκυρα το πρώτο καραβάκι

Στη θάλασσα του Θερμαϊκού θα πλέει από αύριο το πρωί το πρώτο καράβι, μεταφέροντας επιβάτες από την παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης στην Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ
fanisovi@gmail.com

Ρουφούσαν, στην κυριολεξία, τη βενζίνη από τα ρεζερβουάρ αυτοκινήτων

Τρία άτομα συνελήφθησαν στο Αγρίνιο, γιατί έκλεβαν βενζίνη από τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων, ενώ κατείχαν και πέντε κιλά λαθραίου καπνού.
Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 21, 24 και 48 ετών και εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Έρχονται οι «έξυπνοι μετρητές» στο ρεύμα

Η δυνατότητα εφαρμογής νέων, πολυζωνικών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας (διαφορετικές χρεώσεις στη διάρκεια της ημέρας) που θα οδηγήσουν σε ενίσχυση του ανταγωνισμού και η προοπτική μείωσης του κόστους παραγωγής ρεύματος, είναι ορισμένα από τα οφέλη που θα προκύψουν από την εγκατάσταση «έξυπνων μετρητών» ηλεκτρικής ενέργειας σε όλους τους καταναλωτές που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2020.

Η κεντρική προεκλογική ομιλία την Παρασκευή στον Σταυρό

Ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία του δημάρχου Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», Διαμαντή Λιάμα, με την κεντρική ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του δήμου Βόλβης στον Σταυρό.

Πλημμύρες στα Βαλκάνια, δύο νεκροί στη Σερβία

Ακραία καιρικά φαινόμενα

Δρόμος ποτάμι έξω από το Σαράγεβο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, θύματα από τις πλημμύρες στη Σερβία (Φωτογραφία: Associated Press )

Βελιγράδι
Δύο άνθρωποι πνίγηκαν στη Σερβία και εκατοντάδες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρών στην περιοχή. Τα νερά έχουν αποκλείσει δρόμους, έχουν διακόψει την κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο και έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις.

Εκλογές 2014: Επιστρέφονται διπλώματα, πινακίδες και άδειες

Ενόψει των εκλογών, η Τροχαία επιστρέφει διπλώματα, πινακίδες και άδεις κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί από... άτακτουςοδηγούς. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις που δε θα πάρουν πίσω τίποτα!

Όσοι είναι ετεροδημότες και πρέπει να ταξιδέψουν ενόψει εκλογών, μπορούν από σήμερα να πάρουν πίσω διπλώματα, άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες που τους είχαν αφαιρεθεί για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Τουριστική ανάπτυξη και δράσεις αλληλεγγύης στην Ασπροβάλτα


Μήνυμα ενότητας έστειλε από την Ασπροβάλτα ο δήμαρχος Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», Διαμαντής Λιάμας, επισημαίνοντας ότι σε αντίθεση με την τακτική διχασμού ορισμένων συνυποψηφίων του, δεν πρόκειται να λειτουργήσει εκδικητικά αλλά ως δήμαρχος όλων ανεξαιρέτως των δημοτών.

Και στο βάθος… Βενεζουέλα!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, αν και μας χωρίζουν μόλις δέκα μέρες, από τις ευρωεκλογές, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να εξηγούν, να διευκρινίζουν, να διαφωνούν για το ποιοι μισθοί θα επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση – μιλώντας πάντα για τον ιδιωτικό τομέα, αν αυτός συνεχίσει να υπάρχει – να αλληλοαναιρούνται σχετικά με το εσωτερικό αναγκαστικό δάνειο και το ευρώ.

Σήμερα η καταβολή του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους με αναπηρία

Σήμερα θα καταβληθεί το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) σε 2.419 δικαιούχους με αναπηρία τουλάχιστον 80% (ανεξαρτήτως ηλικίας), όπως έχει γίνει γνωστό από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Αλεξανδρούπολη: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 14ης Μαΐου

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε στην Αλεξανδρούπολη η επέτειος της απελευθέρωσης της Θράκης την 14η Μαΐου 1920.

Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία για την εορτή χοροστατούντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Βυζβήζιδων στην πλατεία του Φάρου.

Χωρίς νερό περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Σήμερα, Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, από τις 08.00 έως τις 16.00, γίνονται εργασίες μετατόπισης αγωγού Φ200 mm δικτύου ύδρευσης εξαιτίας των έργων του μετρό στη συμβολή των οδών Παπάφη με Κ. Καραμανλή του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. Ανακάλυψη! Βρέθηκε σπερματοζωάριο - γίγας ηλικίας 16 εκατ. ετών

Ενα απολιθωμένο σπερματοζωάριο - γαργαντούα, ηλικίας τουλάχιστον 16 εκατ. ετών (μπορεί και 23 εκατ. ετών) ανακάλυψαν επιστήμονες στην Αυστραλία. Και όχι μόνο είναι το παλαιότερο που έχει βρεθεί ποτέ, αλλά επιπλέον είναι τεράστιο, ξεπερνώντας σε μήκος το ένα χιλιοστό, περίπου 20 φορές μεγαλύτερο από ένα ανθρώπινο σπερματοζωάριο.

274 νεκροί ανθρακωρύχοι βάζουν “φωτιά” σε όλη την Τουρκία – Επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ - Βίντεο ντοκουμέντο: Ο Ερντογάν κρύφτηκε σε σούπερ μάρκετ

- Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο της Σομά
- Περίπου 120 εργαζόμενοι παραμένουν εγκλωβισμένοι
- Σάλος με ΦΩΤΟ που κυκλοφορεί στο Twitter και δείχνει σωματοφύλακα του Ερντογάν να κλωτσάει συγγενή νεκρούανθρακωρύχου
- Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης μεταξύ αστυνομίας - διαδηλωτών

Εκρηξη σε εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 03.41 τα ξημερώματα σε εστιατόριο στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Κύπρου 15β στη Νέα Ερυθραία.

Σέρρες: Μάχη της Πυροσβεστικής για τη διάσωση εγκλωβισμένου οδηγού

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι του Σιδηροκάστρου Σιντικής και της Ηράκλειας του δήμου Ηράκλειας, όταν αργά το απόγευμα σημειώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα στις εν λόγω περιοχές, με δυνατές βροχοπτώσεις και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.

Προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι στη Θεσσαλία

Προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι στη Θεσσαλία την Τετάρτη.
Χρειάστηκε η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες για κοπές δένδρων σε 10 περιπτώσεις στο νομό Μαγνησίας, σε 5 περιπτώσεις στο νομό Καρδίτσας, σε 3 περιπτώσεις στο νομό Λάρισας και σε 2 περιπτώσεις το νομό Τρικάλων.