Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

«Ανάσα» σε 17.800 επιχειρήσεις με αναστολή δόσεων δανείων

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

Με ανάσα για 17.800 επιχειρήσεις και επαγγελματίες ισοδυναμεί η σημερινή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τη δυνατότητα να ανασταλούν οι καταβολές των δόσεων τους μέχρι το τέλος του έτους, οι οποίες αφορούν σε δάνεια που έχουν λάβει με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Ο Δημήτρης Καραπάνος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Γλυφάδας.


Αύριο η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου


Χειροβομβίδες και πιστόλια για μία συμφωνία

Συμβόλαιο θανάτου με στόχο την εξόντωση 54χρονου εισοδηματία πιστεύουν οι αρχές ότι κρύβεται πίσω από τις δύο απόπειρες δολοφονίας του τον περασμένο Ιανουάριο και τον περσινό Αύγουστο.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

ΑΓΡΟΤΕΣ ΒΡΑΣΤΑΜΩΝ Μαύρο στις ευρωεκλογές

Μαύρο αποφάσισαν να ρίξουν στις κάλπες των ευρωεκλογών οι αγρότες των Βραστάμων Χαλκιδικής, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς μέρους των αγρών τους. Η απόφαση ελήφθη από το δ.σ. του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου έπειτα από γενική συνέλευση και ψηφοφορία.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Έπεσαν οι υπογραφές για τα πετρέλαια - Εσοδα 18 δισ σε βάθος χρόνου για το Δημόσιο!

Επενδύσεις, που μπορεί να υπερβούν τα 700 εκατ. ευρώ, για την έρευνα και παραγωγή κοιτασμάτων υδρογονανθράκων τα οποία εκτιμώνται σε 300 εκατ. βαρέλια, σηματοδοτεί η υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης που αφορούν τις περιοχές Ιωαννίνων,Πατραϊκού Κόλπου και Κατακόλου, σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Θεσσαλονίκη: «Λουκέτο» σε τρία κολυμβητήρια

Στην εκκένωση τριών κολυμβητηρίων στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα μετά από σχετική εντολή του Εισαγγελέα το Ποσειδώνιο, το Εθνικό και το κολυμβητήριο Νεάπολης έβαλαν λουκέτο, καθώς διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν από αυτά κάποια απαραίτητα έγγραφα για τη λειτουργία τους.

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της “Ελληνικής Αυγής” στην Αθήνα - Σήμερα στις 18:30

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της “Ελληνικής Αυγής” στην Αθήνα - Αύριο στις 18:30
 Δελτίο τύπου
Την Τετάρτη 14 Μαΐου στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της "Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα" και της "Ελληνικής Αυγής για την Αττική" στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Ερυθρού Σταυρού (Δάσου και Νικήτα, όπισθεν γραφείων Κεντρικής Διοίκησης).

Σταματά η επίσχεση εργασίας των παρόχων του ΕΟΠΥΥ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Αίσιο τέλος για τους ασφαλισμένους είχε η τρίτη κατά σειρά συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ.
Στη σύλληψη επτά ατόμων για ναρκωτικές ουσίες προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποίησαν για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια των οποίων:

Παρέα με τους νέους στον Σταυρό

Συνάντηση με τις νέες και τους νέους σε ηλικία υποψηφίους του συνδυασμού του «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», είχε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας στον Σταυρό.
Οι νέες και οι νέοι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, μαζί με τον Διαμαντή Λιάμα, περιόδευσαν μαζί στους δρόμους του Σταυρού συνομιλώντας με τους κατοίκους, ενώ όλη η παρέα κατέληξε σε καφετερία, όπου και συνεχίστηκε η συζήτηση, σε… προεκλογικό κλίμα.

Μήπως είναι και το πετρέλαιο… προεκλογικό τρυκ;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν και είναι βέβαιο ότι από πολλούς θα αντιμετωπιστεί με τον ίδιο ειρωνικό τρόπο που αντιμετώπισαν το πρωτογενές πλεόνασμα, το κοινωνικό μέρισμα και την έξοδο στις αγορές…
Αν και κάποιοι θα υποστηρίξουν πως πρόκειται για («άλλο ένα») προεκλογικό τρυκ…

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εκταση:18.811τ. χιλ. Πληθυσμός: 1.874.590 κάτοικοι Πρωτεύουσα: Θεσσαλονίκη
Με πρωτεύουσα το «καμάρι» της Ελλάδας, την Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία είναι στο βορρά ο,τι είναι η Αττική για τη νότια Ελλάδα, δηλαδή το κέντρο της και ταυτόχρονα το σημείο αναφοράς της.
Η μάχη για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας έχει κατ' αρχήν χρώμα γαλάζιο καθώς ο νυν Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας δεν έλαβε την στήριξη που περίμενε από το κόμμα του την Ν.Δ. κι αποφάσισε να κατέβει ανεξάρτητος. Αντίθετα η Ν.Δ. στηρίζει τον βουλευτή Γιάννη Ιωαννίδη. Ο αγώνας είναι «εμφύλιος» και για αυτό σκληρός. Στην μάχη αυτή μπαίνει «σφήνα» προσθέτοντας δυνάμεις και ψηφοφόρους τις τελευταίες εβδομάδες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Υποψήφιοι επίσης από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ο Μάρκος Μπόλαρης, αλλά και η Νιόβη Παυλίδου (Ελιά)

Σέρρες: Αυτός είναι ο ''δημόσιος υπάλληλος'' που εξαπάτησε 16 άτομα - Γιατί δόθηκε η φωτογραφία του στη δημοσιότητα!

Ο κύριος που βλέπετε στη φωτογραφία έβαλε στην τσέπη πάνω από 10.000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο...

Θύματα απάτης έπεσαν 16 άτομα, από τον 41χρονο Δημήτρη Μαζνέικο, που παρίστανε τον δημόσιο υπάλληλο και τους υποσχόταν επιδόματα, επιδοτήσεις, ακόμα και οικονομικές ενισχύσεις, από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Προχωρούν τα 3 έργα στην Δυτική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης

Τρέχουν τα έργα στα 3 έργα για την μετατροπή της Δυτικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης σε κλειστό αυτοκινητόδρομο. Οι εργολάβοι τρέχουν να προλάβουν τις σφιχτές χρονικές προθεσμίες που απαιτούν μέχρι τα τέλη του 2015 να έχουν όλα ολοκληρωθεί.

Προσοχή πως θα δηλώσετε τα ακίνητα στην εφορία – Τα SOS της δήλωσης

- Η προθεσμία για το Ε9 λήγει στις 30 Μαϊου και όχι τέλος Ιουνίου
- Δείτε ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να υποβάλουν τηδήλωση
- Ποιες είναι οι παγίδες που μπορεί να αυξήσουν το φόρο
- Τι θα δηλώσυον όσοι "τακτοποιησαν" ακίνητο

Ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι πρέπει να υποβάλουν μέχρι το τέλος του μήνα το γνωστό Ε9 ηλεκτρονικά.

Τουρκία: 201 νεκροί από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Τουρκία: 201 νεκροί από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο
EΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ
Σε εθνική τραγωδία μεγάλων διαστάσεων εξελίσσεται ώρα με την ώρα η καταστροφή που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της δυτικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της χώρας Τανέρ Γιλντίζ, τουλάχιστον 201 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι παραμένουν παγιδευμένοι και προς το παρόν χωρίς καμία βοήθεια, στις υπόγειες στοές του ανθρακωρυχείου στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη.