Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Άλλη μία ευκαιρία να προσληφθούν ξανά στο Δημόσιο όσοι είναι σε διαθεσιμότητα - Η προθεσμία και οι θέσεις εργασίας

- Καλούνται οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα να υποβάλουν αίτηση για τη μετάταξή τους
- Θα προσδιορίζουν τη σειρά προτίμησης των φορέων που θέλουν να προσληφθούν στο Δημόσιο
- 73 θέσεις αφορούν διοικητικό προσωπικό Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε δικαστήρια και ΚΕΠ
- Η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Να υποβάλουν αιτήσεις εντός 15 ημερών καλούνται υπάλληλοι, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να καλύψουν 547 θέσεις σε νοσοκομεία, δικαστήρια και ΚΕΠ της χώρας, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δημοσιεύεται σήμερα στο ΦΕΚ.

Επιστρέφει στην πατρίδα της η Αμερικανίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε από βαρελότο

Εξιτήριο πήρε σήμερα η Αμερικανίδα τουρίστρια που νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο έπειτα από έκρηξηβαρελότου στην Σαντορίνη και μεταφέρθηκαν εσπευσμένως με επιχείρηση αερομεταφοράς.Η 52χρονη Αμερικανίδα κατά την έξοδό της από το νοσοκομείο ευχαρίστησε τους γιατρούς και το προσωπικό του Βενιζελείου, όπως διαβάζουμε στο CretaPost.

Τουρκία: Εκατοντάδες παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι - Τουλάχιστον 20 νεκροί

Τουλάχιστον είκοσι είναι οι νεκροί και 200 - 300 είναι οι παγιδευμένοι εργάτες σε ανθρακωρυχείο στη δυτική Τουρκία, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Υπολογίζεται πως την ώρα του δυστυχήματος βρίσκονταν μέσα στο ορυχείο 580 εργάτες, ενώ έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής περίπου 280.

O Έλληνας μάγος που κόβει τους ανθρώπους στη μέση και τους ενώνει ξανά. Βίντεο

 O Έλληνας μάγος που κόβει τους ανθρώπους στη μέση και τους ενώνει ξανά (vid)
Ο ελληνικής καταγωγής "θαυματοποιός" Κρις Έιντζελ, έχει καταφέρει να κάνει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και ανεξήγητα μαγικά μέχρι σήμερα.

A' ΛΥΚΕΙΟΥ Οι τελικές οδηγίες για τις εξετάσεις

Οδηγίες με σκοπό την αποσαφήνιση του τρόπου διεξαγωγής των προαγωγικών εξετάσεων της Α’ λυκείου με το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων έδωσε το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο που εξέδωσε.
Όπως αναφέρει λοιπόν η εγκύκλιος, μόνο για φέτος θα δοθεί δυνατότητα να διεξαχθεί και δεύτερη κλήρωση, στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιο από τα θέματα τα οποία θα δοθούν προς εξέταση στους μαθητές δεν έχει διδαχθεί στο συγκεκριμένο σχολείο, για απόλυτα αιτιολογημένους λόγους.

ΚΟΖΑΝΗ Πνίγηκε 16χρονος βοσκός σε ποτάμι

Πνίγηκε σε ποτάμι, στην προσπάθειά του να πλυθεί, 16χρονος αλβανός βοσκός στην Κοζάνη.
Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί στο Παρόχθιο Κοζάνης και τις αστυνομικές αρχές κινητοποίησε 43χρονος αλβανός βοσκός, μαζί με τον οποίο εργαζόταν ο ανήλικος. Όπως είπε, ο 16χρονος μετανάστης σταμάτησε στην όχθη του ποταμού “Πραμόριτσα”, χωρίς ο ίδιος να τον αντιληφθεί, και μπήκε στο νερό να κάνει μπάνιο.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Διαφορές έως και... 75%

Φρέσκο γάλα που η τιμή του κυμαίνεται από 1,24 έως 1,63 ευρώ (διαφορά 58,79%), χυμός πορτοκάλι ενός λίτρου από 1,38 έως 2,20 ευρώ (διαφορά 94,2%) και αλεύρι σε συσκευασία κιλού από 1,22 έως 1,55 ευρώ (διαφορά 61,57%). Τα παραπάνω βασικά είδη διατροφής αποτελούν ορισμένα μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα που καταδεικνύουν το κυριολεκτικά τεράστιο εύρος τιμών των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ της χώρας.

Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

Κώστας Πουπάκης: Μια σχέση ζωής με την κοινωνία Παρουσίαση Βιβλίου

Πραγματοποιήθηκε χθες (12 Μαΐου 2014) με ιδιαίτερη επιτυχία και μαζική προσέλευση εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, καταναλωτικών κινημάτων, ερευνητικών ινστιτούτων, αλλά και απλών -εργαζομένων, επαγγελματιών, ανέργων και συνταξιούχων- πολιτών, η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Μια σχέση ζωής με την κοινωνία» του Ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη με τις θέσεις του για την κρίση και τον απολογισμό του κοινοβουλευτικού του έργου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

18 Μαΐου 2014, Διεθνής Ημέρα Μουσείων

 Η Λ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014 με θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν»

και σας προσκαλούν σε έκθεση εικαστικών έργων που δημιουργούνται «Όταν το παρελθόν ενώνεται με το παρόν και εμπνέει…»

Περιοδεία Διαμαντή Λιάμα σε Μελισσουργό και Απολλωνία


Συναντήσεις με κατοίκους στον Μελισσουργό της ΔΕ Απολλωνίας και στην Απολλωνία της ΔΕ Μαδύτου είχε την Δευτέρα 12 Μαΐου ο δήμαρχος Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», Διαμαντής Λιάμας, στους οποίους ανέπτυξε το πρόγραμμα του συνδυασμού του για την περιοχή τους, όπως παρουσιάστηκε ολοκληρωμένα σε ομιλίες στη Νέα Απολλωνία και τη Νέα Μάδυτο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτιάξει πραγματικά μια «νέα Ελλάδα», απλά δεν θα βρίσκεται στην Ευρώπη!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όπως πάνε τα πράγματα, μέχρι το τέλος αυτής της προεκλογικής εκστρατείας πολλοί θα δηλώσουν πως (και αυτοί) είναι σε θέση να δημιουργήσουν τη «νέα Ελλάδα».
Άλλωστε, ο καθένας σ’ αυτή τη χώρα έχει δικαίωμα να οραματίζεται τη δική του «νέα Ελλάδα».
Το πρόβλημα είναι το «δια ταύτα».

Πρόστιμο 90 εκ. ευρώ στην Τουρκία για την εισβολή στη Κύπρο

Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Η Τουρκία πρέπει να πληρώσει 90 εκ. ευρώ (ή 123 εκατομμύρια δολάρια) ως αποζημίωση για την εισβολή στη Κύπρο το 1974, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Βενεζουέλα: Πέθανε ο γιατρός που εξέλιξε το εμβόλιο κατά της λέπρας

Ένας μεγάλος φιλάνθρωπος και επιστήμονας ο γιατρός από τη Βενεζουέλα Χαθίντο Κονβίτ πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 101 ετών. Ο Κονβίτ συνέδεσε την ύπαρξη του και απέκτησε μεγάλη φήμη με την εξέλιξη του εμβολίου κατά της λέπρας και δαπάνησε μια ολόκληρη ζωή βοηθώντας τους φτωχούς.

ΣΟΚ! Αυτόματες κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις χωρίς καμία προειδοποίηση

- Η ... κατά λάθος κατασχέσεις του κοινωνικού μερίσματος ήταν μόνο η αρχή
- Με email κάθε μήνα θα ενημερώνει η εφορία και θα “αρπάζει” χρήματα από λογαριασμούς
- Αυτόματη διασύνδεση με τράπεζες, ΙΚΑ , δικαστήρια, Κτηματολόγιο... όλα θα ελέγχονται
- Ακόμη και αυτοκίνητα που δεν πέρασαν ΚΤΕΟ θα “βλέπει” το νέο σύστημα