Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία την Τετάρτη

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, την Τετάρτη 14 Μαΐου, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Ομιλίες Διαμαντή Λιάμα σε Ασπροβάλτα και Νέα Βρασνά

Στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Γεωργίου πρόκειται να γίνουν οι δυο επόμενες προεκλογικές ομιλίες του δημάρχου Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», Διαμαντή Λιάμα.

Ηλεία: Τα ματωμένα ρούχα πρόδωσαν τον φονιά του αστυνομικού

Τα ματωμένα ρούχα του φερόμενου ως δράστη αλλά και η μαρτυρία του 35χρονου φίλου τού αρχιφύλακα Βασίλη Μαρτζάκλη, ο οποίος δέχθηκε τις θανάσιμες μαχαιριές αργά χθες το βράδυ στην Ανδραβίδα Ηλείας, οδήγησαν τους αστυνομικούς στη σύλληψη του 30χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο του αστυνομικού.Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί ακόμα το μαχαίρι, και οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες.

Έργα οικοτουρισμού και Παρατηρητήριο Αγροτικής Καινοτομίας – Πρόγραμμα ανάπτυξης της Δημοτικής Ενότητας Νέας Μαδύτου


Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος ανεργίας στη Νέα Μάδυτο, μέσω της ανάπτυξης του τουρισμού, της ενίσχυσης των αγροτών και της κατασκευής μεγάλων έργων υποδομής, αναπτύχθηκε από  τον δήμαρχο Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», Διαμαντή Λιάμα, στην ομιλία του την Κυριακή 11 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της Νέας Μαδύτου.

Άλλαξαν έκθεση δυστυχήματος της ΕΛ.ΑΣ. για να παρουσιάσουν άλλον υπαίτιο

Εισαγγελέας ερευνά καταγγελίες συγγενών θύματος τροχαίου, σύμφωνα με τις οποίες το σχεδιάγραμμα του δυστυχήματος που συνέταξαν αστυνομικοί του τοπικού τμήματος παρουσίαζε εντελώς διαφορετική εικόνα από την πραγματικότητα, εμφανίζοντας άλλον υπαίτιο της μοιραίας σύγκρουσης δύο οχημάτων, που είχε συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους δύο ηλικιωμένοι οδηγοί.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Εξατομικευμένη θεραπεία για τοΣύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου

Εξατομικευμένη θεραπεία για τοΣύνδρομοΕυερέθιστου Εντέρου (Σ.Ε.Ε.),το οποίο ταλαιπωρεί εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν πλέον οι εκατοντάδες χιλιάδες πάσχοντες στην Ελλάδα!

Σύσκεψη με επαγγελματίες ενόψει καλοκαιρινής περιόδου

Συνάντηση εργασίας του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, για την καλύτερη συνεργασία με τους επαγγελματίες της δημοτικής ενότητας Αγίου Γεωργίου


Ζητήματα που αφορούν στην προετοιμασία του δήμου Βόλβης και των επαγγελματιών για την υποδοχή των χιλιάδων τουριστών, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Ασπροβάλτα.

Αυστραλία: Γέννησε μωρό με δύο πρόσωπα και έναν εγκέφαλο

Σιαμαία δίδυμα με ένα σώμα και δύο εγκεφάλους γέννησε μία γυναίκα στην Αυστραλία, παρά τις αρχικές πιέσεις των γιατρών πως έπρεπε να μην ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη της.
Το ζευγάρι που ανακάλυψε μέσω υπερήχων πως τα δίδυμα που περίμεναν ήταν στην πραγματικότητα ένα μωρό με δύο συμμετρικές όψεις και δύο εγκεφάλους που συνδέονταν με ένα νευρικό σύστημα, δήλωσε πως οι γιατροί δεν περίμεναν ότι τα σιαμαία θα τα κατάφερναν.

Θεσσαλονίκη: 29χρονη μοίραζε φυλλάδια και έκλεψε πορτοφόλι ηλικιωμένης

Μία 29χρονη, η οποία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, είναι η δράστης κλοπής πορτοφολιού από μια ηλικιωμένη, η οποία διαπράχθηκε με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, στην περιοχή της Πολίχνης, η νεαρή δράστιδα, προφασιζόμενη ότι διανέμει φυλλάδια, μετέβη στην οικία 79χρονης γυναίκας. Εκεί, με το πρόσχημα ότι επιθυμεί ποτήρι με νερό και εκμεταλλευόμενη την ολιγόλεπτη απουσία του θύματος, εισήλθε στο εσωτερικό του διαμερίσματος και αφαίρεσε το πορτοφόλι της ιδιοκτήτριας.

Φακελος με σφαίρες στον Αρειο Πάγο

Φάκελος με τρεις σφαίρες από Καλάσνικοφ (7,62 χιλιοστών) και ιδιόχειρο σημείωμα με απειλητικό περιεχόμενο εστάλη σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η επιστολή φέρει ως υπογράφοντα το επώνυμο «Αλεπουδέλης», πραγματικό επώνυμο του Οδυσσέα Ελύτη, ο οποίος καταγόταν από τη Μυτιλήνη, ιδιαίτερη πατρίδα της εισαγγελέως του ΑΠ, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Αναδεικνύονται τα Λουτρά δεν ιδιωτικοποιούνται – Πρόγραμμα ανάπτυξης της Δημοτικής Ενότητας Απολλωνίας


Το σχέδιο ανάδειξης των Λουτρών Νέας Απολλωνίας, που θεωρεί ως σημαντικό τουριστικό πυλώνα του δήμου Βόλβης, παρουσίασε ο δήμαρχος Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», Διαμαντής Λιάμας, μιλώντας το Σάββατο 10 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της Νέας Απολλωνίας.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Λιάμας, τα Λουτρά δεν πρόκειται να πουληθούν σε ιδιώτες, αλλά θα αξιοποιηθούν πλήρως από τον δήμο Βόλβης, βάσει μιας συγκεκριμένης στρατηγικής που ήδη άρχισε να υλοποιείται, για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Σφουγγίζοντας τα δάκρυα του χρυσαυγιτισμού




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν είχαν προλάβει να στεγνώσουν τα δάκρυα του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή, που γαλουχήθηκε με το ανδρεοπαπανδρεϊκό σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», που αυτός εξέλαβε ως εθνικιστικό, ενώ ήταν απλώς λαϊκιστικό…

Δεν είχε στεγνώσει το μελάνι πάνω στο χαρτί με τις υπογραφές κάποιων βουλευτών που επισήμως δήλωσαν «ψυχοπονιάρηδες», ενώ στην πραγματικότητα κατέβαλαν (αργότερα) συντονισμένες και με νομικίστικα επιχειρήματα προσπάθειες να απομακρύνουν τα φώτα από έναν υποκρυπτόμενο χρυσαυγιτισμό…

Τα πάνω κάτω στις συντάξεις – Νέος τρόπος υπολογισμού και νέα ποσά


- Δείτε πως υπολογίζεται το ποσό της σύνταξης με βάση την καλύτερη πενταετία
- Πως υπολογίζεται η σύνταξη στο Δημόσιο και πως στο ΙΚΑ
- Δυσάρεστες “εκπλήξεις” με μειώσεις περιμένουν όσους υποβάλλουν αιτήσεις
- Ποια επιδόματα υπολογίζονται και ποια όχι για το τελικό ποσό της σύνταξης
- Έρχονται ανατροπές στο συνταξιοδοτικό από το νέο χρόνο

Υπέρ της ανεξαρτησίας ψήφισε το Ντονέτσκ

ΣΤΟ 90% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Υπέρ της απόσχισής του από το Κίεβο ψήφισε ένα ποσοστό περίπου 90% των πολιτών που συμμετείχε στο δημοψήφισμα που διοργάνωσαν οι φιλο-ρώσοι αντάρτες στην περιοχή του Ντόνετσκ, στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Νεκρός 35χρονος αστυνομικός από μαχαιριές στην Ανδραβίδα

Νεκρός από δύο μαχαιριές στο στήθος έπεσε ο 35χρονος αστυνομικός από την Ανδραβίδα, στην προσπάθειά του να αποτρέψει διάρρηξη -εκτός υπηρεσίας- σε οικία στην Ανδραβίδα λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Κυριακής.