Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών

ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 28/5
Αναγνώριση 5 πλασματικών ετών για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού ώστε να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για τη συνταξιοδότηση χρόνια υπηρεσίας και επανακαθορισμό των μονάδων και υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων στις οποίες ο χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται στο διπλάσιο, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας για την τροποποίηση του κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων που εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Άρειος Πάγος: Νόμιμη η συμμετοχή της Χ.Α. στις ευρωεκλογές

Εγκρίθηκε η συμμετοχή 43 κομμάτων και συνασπισμών στις ευρωκάλπες

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την ένσταση που είχε υποβληθεί κατά της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές με το σκεπτικό ότι βουλευτές και στελέχη της ελέγχονται για εγκληματική δραστηριότητα.

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκαν σήμερα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Πόντιου παπά και δασκάλου, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Ανατροπές για τα εφάπαξ

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΙΚΗ

Με κατάρρευση απειλούνται οι μεγάλες περικοπές στα εφάπαξ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που δέχθηκαν χθες «ομαδικά πυρά» αντισυνταγματικότητας, στο πλαίσιο «πιλοτικής δίκης» στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατατέθηκε νομοσχέδιο με τα νέα Ρυθμιστικά Σχέδια για Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Σύγχρονα ρυθμιστικά σχέδια, που θα ανταποκρίνονται στις εξελίξεις και θα εκφράζουν τις κατευθύνσεις για την ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών θα αποκτήσουν Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

ΔΟΪΡΑΝΗ Τελωνειακός κάλυπτε τη λαθρεμπορία της οικογένειας

Τελωνειακός της Δοϊράνης Κιλκίς συνελήφθη κατηγορούμενος ότι τις ημέρες που ήταν υπηρεσία άφηνε όλη την του την οικογένεια να μεταφέρει λαθραία ποτά από τα Σκόπια, για να προμηθεύονται οι κάβες που διατηρούν στο νομό.
Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Eurovision στην Κοπεγχάγη - Νικήτρια η Αυστρία

20ΣΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ «RISE UP!»

Η Αυστρία με την αμφιλεγόμενη συμμετοχή της είναι η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που διεξήχθη στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Η Ελλάδα, εκπροσωπούμενη από τους Freaky Fortune+Risky Kidd με το «Rise up», κατέλαβε την 20στή θέση ανάμεσα σε 26 χώρες.

Προσλήψεις 970 γιατρών ανακοίνωσε ο Α. Γεωργιάδης

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η εκκίνηση της διαδικασίας για τις προσλήψεις 970 γιατρών, που εκκρεμούσαν από το 2011, όπως ανακοίνωσε σήμερα στην Πάτρα ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η πρόληψη των πρώτων 470 γιατρών και μέσα 2014 θα έχουν προσληφθεί όλοι όσοι είχαν περάσει από κρίση το 2011.