Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΗΠΑ: Ένας νεκρός από τη συντριβή του αερόστατου

Τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όταν κατά τη διάρκεια φεστιβάλ, αερόστατο πήρε φωτιά και στη συνέχεια συνετρίβη.

Οι αρχές ανέφεραν ότι βρήκαν τη σορό ενός ατόμου και ότι συνεχίζουν να αναζητούν τους δύο αγνοούμενους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στον αέρα όσοι «πετούσαν» με τον αερόστατο ήταν συγλονιστικές.

Πρόγραμμα ανάπτυξης της Δημοτικής Ενότητας Εγνατίας.Δέσμευση για την ίδρυση Αγροτικής Σχολής


Πολύπλευρο πρόγραμμα για τη στήριξη του αγροτικού πληθυσμού ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», Διαμαντής Λιάμας, μιλώντας την Παρασκευή 9 Μαΐου στον Προφήτη, όπου ανέπτυξε και τις δράσεις που προγραμματίζονται για την επόμενη πενταετία.
Ένας από τους άξονες του προγράμματος είναι ή ίδρυση Αγροτικής Σχολής, η οποία θα εδρεύει σε ένα από τα ανενεργά σχολικά κτίρια της δημοτικής ενότητας Εγνατίας.

Γονίδιο... εξυπνάδας ανεβάζει το IQ έως έξι μονάδες!

ΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ... ΧΑΠΙΑ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ!

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα ακόμη «γονίδιο της εξυπνάδας», ίσως ισχυρότερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να αυξήσει τον δείκτη νοημοσύνης (IQ) κάποιου, έως έξι μονάδες.

Οι τραγωδίες του Αιγαίου ραγίζουν τις καρδιές μας

Οι σκληρές εικόνες που αντίκρισαν θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους για πάντα. Προσπαθούν να ξεχάσουν, να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, αλλά, όπως παραδέχονται οι ίδιοι, «το μυαλό παίζει παιχνίδια και σε γυρνάει πίσω... σε εκείνες τις τραγικές στιγμές».

Δύο πυροσβέστες σκοτώθηκαν προσπαθώντας να σώσουν έναν κύκνο

Δύο Βέλγοι πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους αργά το βράδυ της Παρασκευής προσπαθώντας να σώσουν έναν κύκνο που παρασυρόταν από τα ισχυρά ρεύματα ενός ποταμού.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν σε ένα προάστιο της Λιέγης από έναν κάτοικο της περιοχής ο οποίος εντόπισε τον κύκνο και διαπίστωσε ότι το πτηνό διέτρεχε κίνδυνο γιατί στο σημείο εκείνο το ρεύμα του ποταμού ήταν πολύ ισχυρό και σχημάτιζε δίνες.

Ομιλίες Διαμαντή Λιάμα σήμερα σε Νέα Απολλωνία και αύριο σε Νέα Μάδυτο

Συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο οι προεκλογικές ομιλίες του δημάρχου Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» Διαμαντή Λιάμα με τη Νέα Απολλωνία και τη Νέα Μάδυτο.
Σήμερα Σάββατο 10 Μαΐου 2014, στις 20.00 το βράδυ, η ομιλία του Διαμαντή Λιάμα θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Νέας Απολλωνίας.

Eurovision 2014: Απόψε ο μεγάλος τελικός

Απόψε στις δέκα το βράδυ ξεκινά o μεγάλος τελικός της Eurovision στην Κοπεγχάγη στον οποίο θα βρεθούν οι Freaky Fortune και Riskykidd για να τραγουδήσουν Rise Up σε όλη την Ευρώπη.


Τα τρία αγόρια και ο αθλητής του τραμπολίνο που τα συνοδεύει ετοιμάζονται για άλλη μια εμφάνιση που θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Συνολικά στον τελικό του 59ου διαγωνισμού θα πάρουν μέρος οι εκπρόσωποι 26 χωρών.

Θεσσαλονίκη: Εφοδος της ΕΛ.ΑΣ και του ΕΦΕΤ σε επιχείρηση με νοθευμένο μέλι

Εφοδο σε επιχείρηση 46χρονου στη Θεσσαλονίκη έκανε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.).

Αυτοκτόνησε δάσκαλος που είχε βάλει φωτιά σε σχολείο

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κύμη η αυτοκτονία του 49χρονου εκπαιδευτικού, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι είχε βάλει φωτιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.

Ο δάσκαλος εντοπίστηκε την Πέμπτη στο σπίτι του νεκρός, ενώ δίπλα στο άψυχο κορμί του βρέθηκε ένα όπλο. Σύμφωνα με το evianews.gr, τα ίχνη του εκπαιδευτικού είχαν χαθεί για ώρες, γεγονός που προκάλεσε την έντονη ανησυχία ενός φίλου του, ο οποίος πήγε στο σπίτι του για να δει τι συμβαίνει. Ο ίδιος έμελε να αντικρίσει το άψυχο κορμί του δασκάλου.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 κοντά στην Ιτέα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο στις 06:04 τα ξημερώματα στον υποθαλάσσιο χώρου του κόλπου της Ιτέας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 2χλμ. νότια της Ιτέας, 6χλμ. βορειοανατολικά του Γαλαξιδίου και 14χλμ. νότια της Άμφισσας.

Η "ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

"Γιάννενα –Φλώρινα-Θεσσαλονίκη-Σερρες- Καβάλα-Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη. Αυτή είναι η ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ. Σήμερα κρατάμε γερά αυτούς τους λόφους και σύντομα θα έχουμε και τους λόφους της Βασιλεύουσας . Αυτή η ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ σήμερα της ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ και είναι παρανοϊκό να καλλωπίζουμε την οικία μας χωρίς πρώτα να θωρακίσουμε την ασφάλεια της πόρτας του σπιτιού μας . 

Ναουρού: Το μικρότερο κράτος της Γης ζητά βοήθεια από το ΔΝΤ

ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΙΤΗΜΑ
Επίσημο αίτημα για την ένταξή του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπέβαλε το μικρό νησί Ναουρού των 9.500 κατοίκων, ανακοίνωσε ο διεθνής οικονομικός οργανισμός την Παρασκευή.

ΣΤΙΣ ΗΠΑ. Παραλίγο σύγκρουση στον αέρα επιβατικού με μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σύγκρουση μεταξύ ενός επιβατικού αεροσκάφους και ενός τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου, τον περασμένο Μάρτιο στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε χθες η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA).

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου ισχύος 290MW λειτουργεί – Agua Caliente


Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου ισχύος 290 Μεγαβάτ ολοκληρώθηκε στην Αριζόνα των ΗΠΑ.
Πρόκειται για το ηλιακό πάρκο Agua Caliente, το οποίο αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας ανάμεσα στην NRG Solar και την MidAmerican Solar.