Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Θα πεθάνουν χρεωμένοι οι Σουηδοί από τα στεγαστικά τους δάνεια

Οι Σουηδοί που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο είναι στην πλειονότητά τους καταδικασμένοι να μην εξοφλήσουν το χρέοςτους πριν πεθάνουν, δείχνει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την κεντρική τράπεζα της Σουηδίας.Με τη βοήθεια των τραπεζών της χώρας η Τράπεζα της Σουηδίας συνέκρινε τα εισοδήματα και την καταβολή των δόσεων των δανείων σχεδόν 4 εκατομμυρίων ανθρώπων, δηλαδή του 52% του συνόλου των ενηλίκων πολιτών της χώρας μεταξύ του 2010 και του 2013.

Νιγηρία: Η Μπόκο Χάραμ αιματοκύλισε ολόκληρο χωριό

Νέο χτύπημα στον τρομοκρατημένο λαό της Νιγηρίας από την αιμοσταγή τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χάραμ, μετά την πολύκροτη απαγωγή 230 μαθητριών στις 14 Απριλίου και την αρπαγή άλλων 11 κοριτσιών από επίθεση σε χωριό την Κυριακή. 

Νέο καταφύγιο αποκτούν οι άστεγοι στη Θεσσαλονίκη

Ένα φιλόξενο καταφύγιο, όπου θα μπορούν να λαμβάνουν βοήθεια σε πολλά επίπεδα για την κάλυψη βασικών αναγκών τους, θα έχουν στη διάθεσή τους και κατά τη διάρκεια της ημέρας οι άστεγοι στη Θεσσαλονίκη.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Μετά από το υπνωτήριο, που έδωσε λύσεις στο θέμα της φιλοξενίας των αστέγων, ο δήμος Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει και το κέντρο ημερήσιας υποδοχής, το οποίο θα λειτουργήσει σε κτίριο επί της οδού Μοναστηρίου 62.

Καταδικάστηκαν δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια για τον θάνατο του μικρού Γιαννάκη από την Κοζάνη


Δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινές φυλάκισης 18 και 24 μηνών, κατά περίπτωση, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του μόλις ενός έτους Γιαννάκη από την Κοζάνη, που περιφερόταν για αρκετές μέρες, σε διάφορα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Προετοιμασίες για την Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή.
Ειδικότερα το πρόγραμμα προβλέπει: α. Σημαιοστολισμό σε ολόκληρη τη διοικητική περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου.

ΠΑΟΚ: «Καθάρισε» (3-0) εύκολα τον Ατρόμητο

Δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου (Νάτχο 40’ πεν., Στοχ 44’) κι ένα στο τέλος του δευτέρου (Βούκιτς 86’) αποδείχτηκαν αρκετά στον ΠΑΟΚ ούτως ώστε να κάμψει την αντίσταση του Ατρόμητου και να φτάσει τους τέσσερις βαθμούς.

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ «ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Στην σημερινή παγκόσμια οικονομική και κοινωνική συγκυρία αδήριτη προβάλλει η ανάγκη για μία ριζοσπαστική κεντρώα πολιτική, μέσω της οποίας θα καταπολεμώνται οι ανισότητες, χωρίς όμως να διακυβεύεται η τόσο απαραίτητη οικονομική ανάπτυξη
του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών έχουν «γυναικείο» πρόσωπο

Στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ψηφιακές Δεξιότητες και Εργασία ("e-Skills for Jobs"), συμμετέχει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με στόχο να διαδώσει ευρέως ότι οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών δημιουργούν με ταχείς ρυθμούς νέες θέσεις εργασίας, με χαρακτηριστικά που ευνοούν τη γυναικεία απασχόληση.

Συγκλονιστική τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης κυνηγού στην Κοζάνη

Νεκρός εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, σε περιοχή κοντά στα Ίμερα Κοζάνης 65χρονος κυνηγός, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 7 Δεκεμβρίου του 2013.

Αρση ασυλίας και για τους 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Την άρση ασυλίας και των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, νυν και πρώην, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής μετά από ονομαστική ψηφοφορία.
Νωρίτερα, όλοι οι βουλευτές, νυν και τέως, της Χρυσής Αυγής για τους οποίους έχει ζητηθεί άρση της βουλευτικής τους ασυλίας, αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με εγκληματικές ενέργειες.

Τραγωδία! Μητέρα «έσβησε» μπροστά στο 5χρονο παιδί της


- Η γυναίκα ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία ενώ ετοιμαζόταν να πάρει το παιδί της στο σχολείο
- Σωριάστηκε στο πάτωμα και ο 5χρονος γιος της ζήτησε βοήθεια από τους γείτονες
- Η 39χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της
- Αύριο η νενομισμένη νεκροτομή για τα ακριβή αίτια θανάτου.

Ομιλία Διαμαντή Λιάμα την Πέμπτη στο Εκλογικό Κέντρο Σταυρού

Τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Ρεντίνας, του συνδυασμού «Μπροστά! Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», θα παρουσιάσει ο υπ. δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, στις 20.30, στο Εκλογικό Κέντρο Σταυρού (συντριβάνι Σταυρού).

ΟΚΔΕ - Ψηφοδέλτιο ευρωεκλογών

Οι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΟΚΔΕ

1. ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΑΝΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Τηλεφωνήτρια, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων VODAFONE, Αθήνα
2. ΓΚΙΩΡΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ, άνεργος πτυχιούχος ΤΕΙ Ηλεκτρονικής, Θεσσαλονίκη
3. ΓΟΥΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, οδηγός ταξί, Θεσσαλονίκη
4. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΣΩΚΡΑΤΗ, φοιτητής Φυσικού, Φλώρινα
5. ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Μηχανολόγος μηχανικός σε εργοστάσιο, Αθήνα

ΑΣ ΜΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ…

Στην παρούσα γεωπολιτική και παγκόσμια οικονομική συγκυρία, η Ελλάδα έχει κάθε δυνατότητα να μπει στο τραίνο της ανάπτυξης και της εξόδου από την κοινωνική παρακμή. Ας μην δώσουμε την ευκαιρία να μάς πάνε πίσω οι άνθρωποι του ζόφου και του χθες

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Τουρίστες, Go Back!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πάνω από είκοσι εκατομμύρια τουρίστες (συμπεριλαμβανομένων και αυτών της κρουαζιέρας) έκαναν τις διακοπές τους στη χώρα μας το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα έσοδα από τον τουρισμό έφθασαν τα 12,1 δις ευρώ – δύο σχεδόν δις περισσότερα από το 2012.

Κοινή συνέντευξη τύπου από τους Π. Ψωμιάδη και Αν. Μανωλοπούλου – Νικολοπούλου

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε από τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές Π. Ψωμιάδη και Αν. Μανωλοπούλου – Νικολοπούλου, στην αίθουσα τύπου του Δημαρχείου Πύργου .
Η Υποψήφια Ευρωβουλευτής Αν. Μανωλοπούλου – Νικολοπούλου μεταξύ άλλων είπε: 

Έβρος: Τροχαίο με μηχανή και στρατιωτικό όχημα

Με μία καναδέζα συγκρούστηκε δίκυκλο στο νότιο κόμβο του Σουφλίου, με αποτέλεσμα ο μοτοσικλετιστής να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Οι άνθρωποι που λιώνουν - Σπάνια ασθένεια πλήττει χωριό της Βραζιλίας

Κρυμμένο μέσα σε λουσμένους στον ήλιο λόφους στην καρδιά της Βραζιλίας, το χωριό Αραράς, είναι η πατρίδα μίας μεμονωμένης, πλήν όμως μεγάλης ομάδας ανθρώπων, οι οποίοι υποφέρουν από μία σπάνια δερματοπάθεια, γνωστή ως μελαγχρωματική ξηροδερμία (xeroderma pigmentosum ή αλλιώς XP).

Ομιλία του υποψήφιου Δήμαρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου σας προσκαλεί σε ανοιχτή ομιλία, την Παρασκευή 9 Μαΐου και ώρα 8:30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη (Τερψιθέα).

40 εκατ. περισσότερα στρέμματα για βόσκηση από το 2015

Οι αξιοποιήσιμες βοσκήσιμες εκτάσεις μπορεί να φτάσουν τα 51 εκατ. στρέμματα


Άλλαξε τη Δευτέρα, με ρύθμιση που «πέρασε» στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, ο ορισμός των βοσκοτόπων. Πλέον στις βοσκήσιμες εκτάσεις εντάσσονται δασικές περιοχές με ποώδη, φρυγανική ή ξυλώδη βλάστηση, με θαμνώδη ή αραιά δενδρώδη μορφή ή ακόμη και μεικτή.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, με την στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με τις ρυθμίσεις που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές.

Δεκτά κατά πλειοψηφία έγιναν σειρά επίμαχων άρθρων και τροπολογιών, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία υπερψηφίστηκαν από 141 βουλευτές της συγκυβέρνησης έναντι 98 από την αντιπολίτευση που δήλωσαν ότι καταψηφίζουν.

Κοινωνικό μέρισμα: Αυξάνονται τα κριτήρια, μειώνεται το ποσό!

Επικίνδυνα «παιχνίδια» της κυβέρνησης με το κοινωνικό μέρισμα και την υπομονή του ελληνικού λαού - Την αύξηση των εισοδηματικών ορίων προκειμένου να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα περισσότερα νοικοκυριά προβλέπει η νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών - Μειώνεται ωστόσο αισθητά το ποσό!