Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Μειώνονται τα πρόστιμα για παραβάσεις παραγωγής αλκοολούχων ποτών

Μειώνεται το ύψος των προστίμων που ισχύουν σχετικά με παραβάσεις στην παραγωγή και εμπορία αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προϊόντων, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις αδειοδοτήσεις.

ΠΟΥ: «Παγκόσμια απειλή» η έξαρση της πολιομυελίτιδας

«Παγκόσμια απειλή» για την δημόσια υγεία, χαρακτήρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) την εξάπλωση της πολιομυελίτιδας.

Ο ΠΟΥ είχε πραγματοποιήσει την περασμένη εβδομάδα έκτακτη σύνοδο για την πολιομυελίτιδα μετά την ανακάλυψη, τον Ιανουάριο, κρουσμάτων στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και την Ισημερινή Γουινέα.

Σιδερένια αυλόπορτα καταπλάκωσε 3χρονο αγοράκι


ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα τρίχρονο αγοράκι από την Παλαιοκώμη, όταν βαριά συρόμενη σιδερένια πόρτα αυλόγυρου οικογενειακού κέντρου, έπεσε πάνω του και το καταπλάκωσε.
Το γεγονός συνέβη αργά χθες το βράδυ σε ταβέρνα στην Παλαιοκώμη του δήμου Αμφιπόλεως, όπου οι γονείς του τρίχρονου αγοριού και τα αδέλφια του πήγαν να δειπνήσουν.

Ατύχημα με Canadair στο Θερμαϊκό

Αναγκαστική προσθαλάσσωση Canadair τύπου CL-415 στο Θερμαϊκό κόλπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας, πιθανώς στη φάση της υδροληψίας. Ο ένας εκ των δύο χειριστών του Canadair τραυματίστηκε στο πόδι. Και οι δύο πιλότοι μεταφέρονται στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

"Δεν θα υπάρξει μείωση συνταξεων"

«Δεν εξετάζεται καμία παρέμβαση προς την κατεύθυνση της περαιτέρω μείωσης των συντάξεων που καταβάλλονται από τοΔημόσιο» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 30 Απριλίου, έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά για το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξεις.

Το Πρόγραμμα του δήμου Βόλβης για την επόμενη πενταετία παρουσίασε ο Διαμαντής Λιάμας

«Ανοικτό συμβόλαιο τιμής» χαρακτήρισε το Πρόγραμμα του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» ο επικεφαλής του και υπ. δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας.
Κατά την παρουσίαση του προγράμματος που έγινε συμβολικά στον ορεινό οικισμό της Αρέθουσας, μπροστά σε πλήθος κόσμου, ο νυν δήμαρχος Βόλβης, τόνισε ότι όλες οι δεσμεύσεις που δίνονται για την ερχόμενη πενταετή θητεία μπορούν και θα γίνουν πράξη, «γιατί ξέρουμε πώς να τις πραγματοποιήσουμε, με ποιους διαθέσιμους πόρους και με ποιο δυναμικό.

ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ: ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ…

Πόσο «κοινωνικός» είναι ένας φόρος υπέρ τρίτων που θεσπίστηκε από την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου και ενισχύθηκε από την χούντα;

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Σε ένα εντυπωσιακό άρθρο του στην εφημερίδα Athens Voice, την οποία εκδίδει ο Φώτης Γεωργελές, ο γνωστός δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων και αντιπρόεδρος της Δράσης, Τάσος Αβραντίνης, υπό τον τίτλο «Η ντροπή του αγγελιόσημου», γράφει μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: 

Ανακαλύφθηκαν τα πρώτα θηλυκά ζώα με πέος – “Θρεπτικές” συνουσίες 70 ωρών

Θηλυκά έντομα με πέη ανακαλύφθηκαν στη Βραζιλία, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το πρώτο γνωστό παράδειγμα ζώου με αντίστροφα γεννητικά όργανα.

Τα θηλυκά έντομα που ανήκουν στο γένος των Neotrogla και που συγγενεύουν με τα ψωκόπτερα (βιβλιόψειρες) διεισδύουν με το πέος τους στα “ανοίγματα” των αρσενικών που μοιάζουν με κόλπους.

Το «καμιά θυσία για το ευρώ» περιλαμβάνει και το όνομα της Μακεδονίας;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι τελευταίες εξελίξεις, μετά τις βουλευτικές εκλογές και τον δεύτερο γύρο των προεδρικών της 27ης Απριλίου, στην ΠΓΔΜ και η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί μετά την πρωτομαγιάτικη απόφαση της Κ.Ε. του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση - SDSM),να μην αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα και να μην αποδεχθεί τις κοινοβουλευτικές έδρες που του αναλογούν με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, αποδεικνύουν την ανάγκη να σοβαρευτούν και μερικά ελληνικά κόμματα (παλαιότερα και νεοπαγή).

Συνέντευξη του πρώην ομοσπονδιακού υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Γκιουνάρ Ουλντάλ για την αστική ανάπλαση - «μαμούθ» στο Hafencity του Αμβούργου και την περίπτωση της Θεσσαλονίκης

Τι μπορεί να φέρει σε μια πόλη 500 επιχειρήσεις και 45000 νέες θέσεις εργασίας μέσα σε λίγα χρόνια, δημιουργώντας ένα όραμα ικανό να κινητοποιήσει -σε έναν κοινό στόχο- κεντρική διοίκηση, αυτοδιοικητικές αρχές, επενδυτικές εταιρείες και φορείς;
 Για την πόλη του Αμβούργου, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πλέον γνωστή και «δοκιμασμένη»: ένα πρότζεκτ αστικής ανάπλασης μεγάλης κλίμακας -το μεγαλύτερο στην Ευρώπη βάσει έκτασης (2,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην τελική του μορφή)- στις όχθες του ποταμού ΄Ελβα.

Σύγκρουση πλοίων στο Χονγκ Κονγκ – 12 αγνοούμενοι

Δώδεκα μέλη πληρώματος φορτηγού πλοίου αγνοούνται μετά τη πρόσκρουση του φορτηγού με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τη βύθισή του κοντά στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Τραγωδία με νεκρούς παράνομους μετανάστες στη Σάμο Τουλάχιστον δύο οι νεκροί

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό δεκάδων μεταναστών που επέβαιναν σε δύο λέμβους, ανοικτά της Σάμου. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 36 άτομα, μεταξύ αυτών και δύο νεκροί.

Η στιγμή που 8 ακροβάτες πέφτουν στο κενό και τραυματίζονται - Παραλίγο τραγωδία σε τσίρκο (VIDEO)

Λίγα λεπτά αφού είχε ξεκινήσει η παράστασή τους, 8 γυναίκες ακροβάτες βρέθηκαν να πέφτουν από ύψος 8 μέτρων στο κενό. Το καλώδιο που συγκρατούσε το θόλο όπου ήταν δεμένες, έσπασε και μπροστά στα μάτια των θεατών του τσίρκου, τραυματίστηκαν. Το περιστατικό συνέβη στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών

Αϊτή: 17 οι νεκροί από το τροχαίο και όχι 23 σύμφωνα με τις αρχές

Οι αρχές στη νοτιοδυτική Αϊτή ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το Σάββατο είναι 17 και όχι 23 όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα. Δεκαεπτά ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα υπερφορτωμένο φορτηγό ανατράπηκε.

Σεισμός 6,0 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,0 βαθμών σημειώθηκε στις 05:18 τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα) στο ανατολικό τμήμα της Ιαπωνίας κι έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο κέντρο της πρωτεύουσας Τόκιο, χωρίς πάντως να υπάρχει κίνδυνος να σημειωθεί τσουνάμι, ανακοίνωσε η μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της χώρας.