Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Στα όπλα οι παραγωγοί

Κατάργηση των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης και Αθηνών και μεταφορά αρμοδιοτήτων σε υπηρεσίες των περιφερειών προβλέπει τροπολογία, γεγονός που εξόργισε ακόμη περισσότερο τους παραγωγούς λαϊκών αγορών, οι οποίοι βρίσκονται από την προηγούμενη Δευτέρα σε απεργία διαρκείας.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Τραγωδία στο Αφγανιστάν: Κατολίσθηση "έπνιξε" ολόκληρο χωριό - 350 νεκροί, πάνω από 2.100 αγνοούμενοι

Περισσότεροι από 2.100 είναι οι αγνοούμενοι, ενώ τουλάχιστον 350 οι νεκροί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στην επαρχία Μπανταχσάν, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, εξαιτίας μιας κατολίσθησηςπου σημειώθηκε έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές, δήλωσε ο Ναβίντ Φεροτάν, ο εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη.

Την Κυριακή στην Αρέθουσα η παρουσίαση του Προγράμματος


Την ορεινή «πρωτεύουσα» του δήμου Βόλβης, την Αρέθουσα, επέλεξε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας για να παρουσιάσει το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του συνδυασμού του «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη». Πρόκειται για μια επιλογή που συμβολίζει την πρόθεση του να στηρίξει την ανάπτυξη και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του δήμου Βόλβης και στην επόμενη θητεία της δημοτικής αρχής.

Ουκρανία: Χύθηκε αίμα στην Οδησσό (videos+photos)

Ουκρανία: Χύθηκε αίμα στην Οδησσό (videos+photos)
Για έναν νεκρό και δέκα περίπου τραυματίες κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την Οδησσό, το ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ πιστών στην κυβέρνηση του Κιέβου και φιλορώσων.

Αρειος Πάγος: 46 κόμματα κατέθεσαν αιτήσεις για συμμετοχή στις ευρωεκλογές

ΚΑΙ 1 ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
Έληξε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 25 Μαΐου 2014, και συνολικά 46 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, καθώς και ένας μεμονωμένος κατέθεσαν, στον Άρειο Πάγο αιτήσεις συμμετοχής.

Η ανακήρυξη των κομμάτων από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου που θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές θα γίνει στις 11 Μαΐου 2014.

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι πολιτικές λιτότητας κάνουν εκρηκτικό και το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους στην Ευρώπη –με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τραπεζική ένωσή της

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Μάριο Ντράγκι, ενόψει της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης, δεν είναι τα υψηλά δημόσια χρέη στην ευρωζώνη αλλά τα μη εξυπηρετούμενα ιδιωτικά χρέη, καθώς βέβαια και το ύψος τους.

ΕΕΤΤ: Ολική φραγή στα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα

ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΣΥΣΚΕΥΣΗΣ

Φραγή στις κλοπές κινητών τηλεφώνων βάζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θέτει σε άμεση εφαρμογή το κλείδωμα της συσκευής σε περίπτωση κλοπής.

Θεσσαλονίκη: Ανακυκλώσιμα υλικά για το εργαστήρι κατασκευής κρουστών

Συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών για τo εργαστήριο κατασκευής κρουστών, που θα φιλοξενηθεί στο πλαίσιο του 1ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ (9 έως 11 Μαΐου 2014) πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης από την Παρασκευή 25 Απριλίου έως και τη Πέμπτη 8 Μαΐου 2014.

Βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο σκότωσαν τον επιχειρηματία στην Αλεξανδρούπολη

Βρέθηκαν και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την αστυνομία το πιστόλι με το οποίο οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν τη Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη τον 63χρονο επιχειρηματία από την πόλη, καθώς και τα χρήματα που του είχαν αρπάξει.

Δήλωση της βουλευτή του ΣΎΡΙΖΑ Λίτσας Αμμανατίδου για την καθυστέρηση στην έναρξη του ΟΣΔΕ και τις επιπτώσεις στους νέους αγρότες

Με αφορμή την καθυστέρηση της έναρξης των φετινών καλλιεργητικών δηλώσεων και της εγγραφής στο σύστημα του ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Έλεγχου), η οποία οφείλεται στην εταιρεία Γαία Επιχειρείν που ανέλαβε το σύνολο σχεδόν των αγροτικών δηλώσεων στην επικράτεια με σκανδαλώδη τρόπο, όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν, η βουλευτής του ΣΎΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου μέλος της ΕΕΚΕ Αγροτικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ηράκλειο: Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε!

Εγκλωβισμένος κάτω από το τρακτέρ το οποίο οδηγούσε βρέθηκε το μεσημέρι ένας άνδρας στο χωριό Κασσάνους, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, ο άνδρας εκτελούσε γεωργικές εργασίες σε χωράφι έξω από το χωριό

όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες το τρακτέρ αναποδογύρισε και τον καταπλάκωσε.

Περιοδεία Διαμαντή Λιάμα σε Περιστερώνα, Στίβο, Νικομηδινό

Διαδοχικές συναντήσεις με κατοίκους των οικισμών Περιστερώνα, Στίβου και Νικομηδινού της Δημοτικής Ενότητας Απολλωνίας, θα έχει το Σάββατο 3 Μαΐου 2014,  ο δήμαρχος Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» Διαμαντής Λιάμας.
Ειδικότερα θα συζητήσει με κατοίκους, στις 18.00 στον Περιστερώνα, σε αίθουσα του ΚΑΠΗ, στις 19.00 στον Στίβο, στο καφέ Κωνσταντινίδη και στις 20.00 στο Νικομηδινό, στην ταβέρνα «Δάφνη».

Απίστευτες εικόνες από τη Βαλτιμόρη: Ο δρόμος υποχωρεί και παίρνει μαζί του... τα πάντα (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Ο δρόμος άνοιξε στα δυο και υποχώρησε «καταπίνοντας» τα πάντα: αυτοκίνητα και κολώνες φωτισμού. Το video και οι φωτογραφίες από τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ είναι εντυπωσιακά!

Είναι το αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν την πόλη τις προηγούμενες μέρες.

Φυστίκια Αιγίνης θερμαίνουν οικολογική πόλη 200.000 κατοίκων

Μια νέα οικολογική πόλη που χτίζεται λίγα χιλιόμετρα μακρυά από το Γκαζιαντέπ της νοτιοκεντρικής Τουρκίας, στα σύνορα με τη Συρία, πρόκειται να αποκτήσει “πράσινη” θέρμανση που θα βασίζεται στο σημαντικότερο ίσως προϊόν που παράγει η περιοχή: τα φυστίκια.

Τέλος στη ανδρική γυναικομαστία

Τέλος στη γυναικομαστία , η οποία αποτελεί πρόβλημα  ταμπού για  εκατομμύρια άνδρες στον κόσμο, αλλά και  τον «εχθρό» της αρρενωπότητάς τους, δίνει  η πλαστική χειρουργική!
« Η επέμβαση είναι ακίνδυνη και μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο δώρο ενός άνδρα στον εαυτό του, καθώς απέχουμε μόλις ένα μήνα  από το καλοκαίρι και όλοι μας ετοιμαζόμαστε για την έκθεσή μας στην παραλία» τονίζει ο  πλαστικός χειρουργός  κ Άρης Νταμάγκας, Αναπληρωτής Διευθυντής στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Ο Γκέμπελς και το ευρώ


Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για μια εντελώς ανούσια και ανόητη συζήτηση.
Το θέμα θα έκλεινε αμέσως και κάθε είδους παραφιλολογία θα τελείωνε.
Είναι, όμως, προφανές ότι η συζήτηση περί ευρώ, που επανέρχεται ξανά και ξανά, έχει συγκεκριμένο προπαγανδιστικό σκοπό.

Για λόγους που αποσκοπούν αποκλειστικά στην πρόκληση σύγχυσης και στην παραπλάνηση – γνωστές προπαγανδιστικές τακτικές – η συζήτηση συντηρείται σκόπιμα ενόψει ευρωεκλογών.

Πού θα προσληφθούν 65.728 υπάλληλοι στο Δημόσιο

93.385 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Μικραίνει ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ως το 2018. Στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπονται 65.728 προσλήψεις και 93.385 αποχωρήσεις.

Βίντεο-ΣΟΚ: Έσκασε η φιάλη υγραερίου σε αυτοκίνητο εν κινήσει!

Αύξηση 2 χρόνια στα όρια συνταξιοδότησης! Νέα μέτρα εναντίων των εργαζόμενων

- Επιπλέον χρόνια στη δουλειά ακόμη και όσοι κατοχύρωσαν δικαίωμα το 2011 και το 2012
- Τι θα ισχύσει για μητέρες με ανήλικα παιδιά ποια είναι τα νέα όρια συνταξιοδότησης
- Στόχος οι πρόωρες συντάξεις, αλλά το μέτρο πλήττει όλους
- Οι αλλαγές θα πλήξουν και όσους εργάζονται στον ΔημόσιοΤομέαΔεν μειώθηκαν οι συνταξιοδοτήσεις και έτσι βγαίνει από το συρτάρι το δεύτερο σχέδιο της τρόικας και του υπουργείου για την αύξηση των ορίων ηλικίας.